My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Οι εθνικοί επιβήτορες

Του Παναγιώτη Παραδέλη*


Προκαλούν ανερυθρίαστα, χωρίς ίχνος διάθεσης αυτοκριτικής. Ούτε κουβέντα για τις τεράστιες ευθύνες τους που έφθασαν το χρέος της χώρας μας σε ύψη τέτοια, ώστε να μην είναι βιώσιμο. Αυτοί βέβαια εξόρκιζαν όποιον τολμούσε, να ψελλίσει έστω, για το αντίθετο! Αυτοί που έφεραν την οικονομία της χώρας μας στο να απολέσει το 25% του Α.Ε.Π. της, και να φαντάζει ανοχύρωτη  πολιτεία απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών της… Με τη διαφθορά, την διαπλοκή, τις μίζες, την κομματική πελατεία, με..με…με…

Ατελείωτη σειρά, δυστυχώς, που προκαλεί θλίψη! Και συνεχίζουν να υπηρετούν τα ίδια συμφέροντα, εξακολουθούν δογματικά να εκφράζουν πολιτικό λόγο που ταυτίζεται με τους πιο σκληρούς οπαδούς της νεοφιλελεύθερης λιτότητας στην Ευρώπη, οικτρά φερέφωνα του χερ Σόϊμπλε, συνοδοιπόροι του ευρωπαϊκού  λαϊκού κόμματος, πιστά εξαπτέρυγα του Δ.Ν.Τ. Ο πολιτικός τους λόγος, που μάλλον ως διακαής ευσεβής πόθος μπορεί να χαρακτηρισθεί, πιέζει και διατείνεται για τα εξής:

α) Να οδηγηθούμε σε ταχύτατη ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης με συμφωνία που να ικανοποιεί τρόικα και Δ.Ν.Τ. και τρόπο που να εξασφαλίζεται η συμμετοχή του τελευταίου στο πρόγραμμα, ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση να υπογράψει ένα τέταρτο μνημόνιο.

β) Επιμένουν, παρά τις περί αντιθέτου δηλώσεις της κυβέρνησης, ότι η κυβέρνηση αποδέχθηκε πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ όχι μόνο για το 2018, αλλά και σε ορίζοντα δεκαετίας. μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος. Αυτό απαιτεί τέταρτο μνημόνιο, χωρίς δάνειο αλλά με υποχρέωση  το στόχο κάλυψης των πρωτογενών πλεονασμάτων του 3,5%. Συνεπώς η κυβέρνηση πρέπει να δεχθεί μηχανισμό- κόφτη- δημοσιονομικής παρέμβασης, καθώς και σειρά αναγκαίων διαρθρωτικών μέτρων.

 Είναι οι ίδιοι που χαρακτήριζαν βιώσιμο το ελληνικό χρέος, οι ίδιοι που είχαν συμφωνήσει σε πλεονάσματα του 4,5%. Είναι αυτοί που επί της ουσίας με το κούρεμα του χρέους, προκάλεσαν μη αναστρέψιμη καταστροφή στη χώρα. Δεν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν οι μισθοί κατρακύλησαν στα βάραθρα, καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις, επιβλήθηκε εργασιακός μεσαίωνας και ο Λεβιάθαν της αποτυχίας τους κατάπιε τα ασφαλιστικά ταμεία και οδήγησε σε 11 απανωτές μειώσεις των συντάξεων των Ελλήνων πολιτών.

Ας θυμηθούμε τη νομοθέτηση της καταστροφής, καθώς  οι ίδιοι κύριοι ποντάρουν συστηματικά στην διαγραφή της μνήμης μας -και μέσω της χυδαίας προπαγάνδας των Μ.Μ.Ε.

1) ν.3845/2010 καταργούνται τα δώρα. 2) ν.3863/2010 και ν.3865/2010 μεταρρύθμιση Λοβέρδου – Κουτρουμάνη. 3) ν.3869/2011 ειδική εισφορά αλληλεγγύης (αυτοί που σχίζουν τα ιμάτιά τους για τη φορολόγηση της μεσαίας τάξης). 4) ν.3986 και ν.4002 του 2001.(νέα ηλικιακά κριτήρια από αυτούς που ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους ηλικιωμένους των 67 ετών). 5) ν.4024/2011 μειώσεις συντάξεων νέων συνταξιούχων (τώρα τους έπιασε κόψιμο για τη νέα γενιά).

6) ν.4046/2012 μειώσεις σε κύριες και επικουρικές και 7) ν.4254/2012 ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και μείωση 5,2%. στις επικουρικές συντάξεις.

Ας συνειδητοποιήσουμε ακόμα τι προϋποθέτουν οι προτάσεις του Δ.Ν.Τ (που ας μη ξεχνιόμαστε, μηχανισμός αντιμετώπισης χρεωκοπιών είναι), και αποδέχονται με ενθουσιασμό οι γηγενείς κρυφοί υποστηρικτές του. Διαρθρωτική μείωση των δαπανών που σημαίνει δραματική μείωση του εργατικού κόστους δηλαδή των μισθών, για να είναι “ανταγωνιστική” η ελληνική οικονομία, ισοπέδωση των συντάξεων σε επίπεδα φτωχών χωρών της ανατολικής Ευρώπης, συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και ασύμμετρες απολύσεις δημοσίων λειτουργών.

Μη μου πείτε ότι δεν είναι έτσι, γιατί στη πράξη αυτά συνέβησαν είτε με καλυμμένο είτε με απροκάλυπτο τρόπο τα χρόνια της διαχείρισης της κρίσης μέχρι και το 2014 από τις κυβερνήσεις συνεργασίας των συστημικών κομμάτων. Από πότε π.χ. είχαν να γίνουν προσλήψεις στην Υγεία; Τώρα οι 4000 προσλήψεις ενοχλούν, καθώς η Δημόσια Υγεία αναβαθμίζεται και κάποιοι χαζογελάνε αμήχανα. Τα ίδια στη Παιδεία, τα ίδια σε όλο το φάσμα του ελληνικού δημοσίου.

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν! Σε κοινοβουλευτική δημοκρατία ζούμε. Μην κάνουν οι νεκροθάφτες της πατρίδας μας σαν τρελοί, εξαιτίας του συνδρόμου στέρησης της εξουσίας. Θα γίνουν κάποια στιγμή εκλογές και τότε ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει για την τύχη του. Η αριστερά δεν επεξεργάζεται σενάρια δεξιάς παρένθεσης ή οποιασδήποτε άλλης πολιτικής εκτροπής. Είναι βαθιά δημοκρατική ευρωπαϊκή δύναμη κι αυτό είναι χαραγμένο στο πολιτικό της DNA με αγώνες και προσφορά.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δημιουργώντας προϋποθέσεις ευνοϊκές για τη χώρα θα προσπαθήσει να τη βάλει σε τροχιά ανάπτυξης παίρνοντας υπόψη την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί. Ας σταματήσουν λοιπόν οι “επιβήτορες” να απεργάζονται σενάρια εκτροπής και ας στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να κλείσει η β’ αξιολόγηση με θετικό πρόσημο για το λαό μας, δηλαδή με συλλογικές συμβάσεις, χωρίς παραπέρα μείωση μισθών και συντάξεων,  με πλεονάσματα κάτω του 3,5% χωρίς πρόσθετα μέτρα 4,2 δις. Χωρίς τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ και των δανειστών, ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις στη χώρα για μια σίγουρη αναπτυξιακή πορεία .

*Μέλος της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Παιονίας.

 

Σχολιάστε