My Twitter Feed

21 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Οι δύο μύθοι

Pappas Tasos1-001Του Τάσου Παππά.


Κάθε φορά που έχουμε μαζικά δολοφονικά χτυπήματα από σέχτες φανατικών ισλαμιστών διακινούνται στη Δύση δύο… θεωρίες.

Η μία επικεντρώνεται στον επαγγελματισμό των εκτελεστών και στο καλά οργανωμένο σχέδιο που είχαν.

Η δεύτερη στην υποτιθέμενη πρόθεση των αρχηγών των τζιχαντιστών να υποχρεώσουν τις κυβερνήσεις να αλλάξουν πολιτική απέναντι στις χώρες-θύματα του δυτικού ιμπεριαλισμού.

Νομίζω ότι πρόκειται για λανθασμένες προσεγγίσεις.

➤ Δεν απαιτούνται ούτε υψηλού επιπέδου επαγγελματισμός ούτε ισχυρά μέσα καταστροφής ούτε καν σοβαρό επιτελικό σχέδιο για ένα χτύπημα στα τυφλά.

Αυτό που χρειάζεται είναι μια ομάδα ανθρώπων αποφασισμένων να σκοτώσουν και πρόθυμων να θυσιάσουν τη ζωή τους γι’ αυτό που πιστεύουν.

Κι αυτές οι ομάδες έχουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι των κρατών. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι στόχοι τους δεν είναι κάποια εμβληματικά σημεία μιας πόλης ή οι αξιωματούχοι του εχθρικού έθνους αλλά το πλήθος.

Τα πρόσωπα της εξουσίας και οι νευραλγικοί κόμβοι μιας χώρας μπορούν να φυλαχτούν, όχι όμως η κοινωνία στο σύνολό της.

Επίσης, αυτές οι ομάδες επιλέγουν τον χρόνο που θα δράσουν, άρα μπορούν να αιφνιδιάσουν και τους πιο εκπαιδευμένους και άρτια εξοπλισμένους μηχανισμούς καταστολής.

Οσα μέτρα κι αν πάρει μία χώρα, όσα συστήματα ασφαλείας κι αν κατασκευάσει, ακόμη κι αν κατεβάσει τον στρατό στους δρόμους, ακόμη κι αν παρακολουθεί σε 24ωρη βάση τους δυνάμει ύποπτους, ακόμη κι αν περιορίσει τις ελευθερίες των πολιτών για να ελέγξει την κατάσταση, είναι αδύνατον να εξουδετερώσει πλήρως την απειλή.

➤ Θέλουν πράγματι οι επικεφαλής των τρομοκρατικών δικτύων να αναθεωρήσει η Δύση τη στρατηγική της, να εγκαταλείψει δηλαδή τις πρακτικές των στρατιωτικών επεμβάσεων, των πραξικοπημάτων και της οικονομικής εκμετάλλευσης, να ζητήσει συγγνώμη για όσα έχει διαπράξει στην πορεία του χρόνου κατά των Αράβων και των μουσουλμάνων;

Κάθε άλλο. Αν συμβεί αυτό (υπόθεση εργασίας κάνουμε) δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης.

Η Δύση είναι ο απόλυτος εχθρός, η ενσάρκωση του Σατανά και πρέπει να τιμωρηθεί γι’ αυτά που έκανε στο παρελθόν, αλλά και για ό,τι εκφράζει σήμερα.

Αυτό που επιδιώκουν είναι να απαντήσει με βία η Δύση στη δική τους βία, να ενισχυθούν τα ρεύματα της ισλαμοφοβίας και του ρατσισμού στις ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να ριζοσπαστικοποιηθούν οι περιθωριοποιημένοι νέοι των γκέτο και να απαλλαγούν οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι από την «αυταπάτη» ότι οι θρησκείες και οι πολιτισμοί μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά.

Ανάγωγα

«Υπό τις συνθήκες αυτές, φρονώ ότι το Σύμφωνο Ασφαλείας είναι ισχυρότερο από το Σύμφωνο Σταθερότητας» είπε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Να δούμε όμως τι θα πει ο Σόιμπλε.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε