My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Οι δήμοι μπορούν να βοηθήσουν τους άστεγους

dimoskopisiΟι δήμοι είναι αυτοί που μπορούν να συμβάλουν καλύτερα στην επίλυση του προβλήματος των αστέγων του Κιλκίς, μας είπαν οι αναγνώστες του ΚΙΛΚΙΣ24, μέσω της σχετικής ψηφοφορίας της προηγούμενης εβδομάδας. Αυτή ήταν η άποψη του 34% όσων πήραν μέρος στη ψηφοφορία (102 αναγνώστες).

Ωστόσο, με διαφορά μιας μόλις ψήφου, ακολούθησε η επιλογή “άλλος”. Κι αυτό ασφαλώς σημαίνει γενική αμφισβήτηση όλων των υπόλοιπων επιλογών. Μια αμφισβήτηση, που ενδεχομένως να συνοδεύεται σε κάποιες περιπτώσεις με άλλες επιλογές, όπως για παράδειγμα η επιλογή “οι απλοί πολίτες”. Το “άλλος”, πάντως, έλαβε το 33% των ψήφων.

Αμέσως μετά ακολούθησαν σε “απόσταση ασφαλείας” οι επιλογές: Εκκλησία 13%, φορείς 9%, κόμματα 7% και Αντιπεριφέρεια 4%. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους έλαβαν μέρος στη ψηφοφορία.

Σχόλια
2 Σχόλια to “Οι δήμοι μπορούν να βοηθήσουν τους άστεγους”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Οσοι ψήφισαν πως οι Δήμοι μπορούν να συμβάλουν καλύτερα για την επίλυση του προβλήματος των αστέγων, πιστεύουν ή τουλάχιστο νομίζουν, οτι αυτοί είναι που έχουν τις υποδομές, τις οικονομικές δυνατότητες και την βούληση. Εγω πάλι γνωρίζω πως οι Δήμοι δεν έχουν κατάλληλες υποδομές, πως είναι υπερχρεωμένοι και γενικώς αρκετοί απο αυτούς περι άλλων τυρβάζουν. Στο αποτέλεσμα της δημοσκόπησης και σε απόσταση αναπνοής έπεται ο “άλλος”. Αμφιβάλλω σφόδρα για το άν έχει και “αυτός” τις δυνατότητες και τον τρόπο για να επιλύσει το πρόβλημα. Οσο για την μακράν τρίτη θέση της Εκκλησίας, μου κάνει εντύπωση(ίσως δεν θά ‘πρεπε) πως για τον συγκεκριμένο ανθρωπιστικό σκοπό οι πολίτες δεν την εμπιστεύονται οτι μπορεί. Θα πρότεινα λοιπόν να δημιουργηθεί μια επιτροπή απο όλους αυτούς που έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση, προκειμένου να διερευνηθούν αρχικά τρόποι επίλυσης και αφού συμφωνήσουν σε συγκεκριμένους πρακτικούς τρόπους, να κάνουν κατανομή αρμοδιοτήτων σύμφωνα με τις αντικειμενικές δυνατότητες που έχει ο καθένας. Ισχύς εν τη ενώσει δηλαδή, ωστε να είναι πιο εφικτή μιά λύση. Αναρωτιέμαι μόνον, μήπως είμαι… αιθεροβάμων ;

  2. Ο/Η OEΟ λέει:

    Οι Δήμοι έχουν ευρύτερη μορφή από αυτήν που συνηθίζεται να αντιλαμβανόμαστε. Περιλαμβάνουν όλους εμάς τους πολίτες του Δήμου, άρα είμαστε εν δυνάμει διαθέσιμοι για εθελοντική χρήση σε αυτές τις δράσεις. Από τους Δήμους ζητείται η καταρχήν ύπαρξη διάθεσης και κατά δεύτερο η διάθεση αυτή να χρησιμοποιείται προς υπερπήδηση εμποδίων σε τέτοιες ενέργειες.

Σχολιάστε