My Twitter Feed

25 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-16 και Κ-20 -

Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ο Κεφαλογιάννης σε ΠΕ και Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Οι αρλούμπες των αρίστων

Του Τάσου Παππά.


Όταν δεν μας αρέσει κάτι που λέει πράγματα αντίθετα με αυτά που πιστεύουμε και μας χαλάει τη σούπα που θέλουμε να σερβίρουμε, τι κάνουμε; Αν είμαστε σοβαροί, το σκεφτόμαστε, το συζητάμε, εξετάζουμε τις πτυχές που βάζει στη δημόσια συζήτηση, αναρωτιόμαστε μήπως εμείς δεν έχουμε δίκιο και ενδεχομένως αναθεωρούμε κάποιες από τις απόψεις μας.

Αν όμως νομίζουμε ότι είμαστε αλάνθαστοι, αν θεωρούμε ότι οι επιλογές μας είναι οι καλύτερες και όσοι τις αμφισβητούν παίζουν βρόμικα παιχνίδια με στόχο να μας συκοφαντήσουν, τότε ένας είναι ο δρόμος: συνεχίζουμε να πορευόμαστε όπως έχουμε αποφασίσει και να πάνε οι άλλοι να κουρεύονται.

Αυτό κάνει συστηματικά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ουδέποτε έχει παραδεχτεί δημοσίως ότι αστόχησε. Ουδέποτε έχει ομολογήσει ότι παρέλειψε να κάνει το καθήκον της. Η αυτοκριτική είναι εξορία. Για τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί την ευθύνη τη φέρουν άλλοι, κάποιοι άλλοι με ύποπτους ρόλους και κακές προθέσεις ή οι αστάθμητοι παράγοντες που δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθούν.

Αυτό έκανε με την πανδημία (περίπτωση ΜΕΘ και αλχημείες με τους αριθμούς). Αυτό έκανε με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη (ο σταθμάρχης είναι ο ένοχος). Αυτό έκανε με το σκάνδαλο των υποκλοπών (ακόμη περιμένουμε τη Δικαιοσύνη να ρίξει λίγο φως στη σκοτεινή αυτή υπόθεση όπου πρωταγωνιστές ήταν ο πρωθυπουργός και οι κολλητοί του που τους είχε διορίσει σε επιτελικά πόστα). Αυτό έκανε και κάνει με τον πληθωρισμό και το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τα πορτοφόλια των πολιτών (ο Πούτιν είναι ο δράστης του εγκλήματος γιατί μπούκαρε στην Ουκρανία).

Αυτό έκανε με το ναυάγιο στην Πύλο (δεν ήταν στην περιοχή ευθύνης μας). Αυτό θα κάνει και στο μέλλον κάθε φορά που θα καλείται να αναμετρηθεί με δύσκολα θέματα. Το βλέπουμε και με τις φονικές πυρκαγιές. Τι μας λένε σε ελεύθερη απόδοση ο πρωθιερέας της κυβέρνησης και οι υποκριτικά θυμωμένοι κυβερνητικοί παράγοντες που μας διαβεβαίωναν στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου ότι ήταν πανέτοιμοι; Ο στρατηγός άνεμος και ο ταξίαρχος καύσωνας ήταν εκτός ελέγχου και την πρωτόγνωρη κατάσταση εκμεταλλεύονται διάφοροι επιτήδειοι.

Ποιοι; Οι αλιτήριοι εμπρηστές, οι αλιτήριοι Τούρκοι πράκτορες, οι αλιτήριοι διακινητές, οι αλιτήριοι πρόσφυγες και μετανάστες και οι αλιτήριοι που υπάρχουν στις διάφορες υπηρεσίες του κράτους, που δεν εννοούν να συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις της κυβέρνησης και δίνουν στη δημοσιότητα νούμερα για τις καμένες εκτάσεις που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Κάνουν δηλαδή «προπαγάνδα αριθμών».

Γιατί; Μήπως είναι άνθρωποι του Τσίπρα και συνεχίζουν το ανίερο έργο του; Μα, αυτός είναι στην παρούσα φάση εκτός πεδίου. Μήπως είναι ακροαριστεροί λαϊκιστές που επιμένουν να κάνουν την τρίχα τριχιά για να βλάψουν την πατρίδα; Μα, αυτοί έφαγαν δύο ήττες απανωτά και ακόμη να συνέλθουν. Είναι σίγουρα κάποιοι τύποι που νομίζουν ότι μπορούν να μιλάνε ελεύθερα χωρίς να έχουν πάρει την άδεια από την κυβέρνηση. Δηλαδή;

Να, μωρέ, εκείνη η υπηρεσία που λέγεται Εθνικό Αστεροσκοπείο η οποία είχε το θράσος να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία μας λέει ότι «σε μια ευνομούμενη δημοκρατία, σε μια εποχή ανοιχτών δεδομένων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, είναι υποχρέωση της επιστήμης γενικότερα και των Εθνικών Ερευνητικών Κέντρων ειδικότερα να ενημερώνουν την κοινωνία και την Πολιτεία για τα αποτελέσματα των επιστημονικών δραστηριοτήτων τους αλλά και για τις φυσικές συνθήκες που επηρεάζουν τη ζωή των πολιτών. Αυτό πράττουμε και θα συνεχίσουμε να πράττουμε με μοναδικό γνώμονα την ανάδειξη της επιστημονικής γνώσης και της επιστημονικής αλήθειας».

Τόση αλαζονεία πια! Ευνομούμενη δημοκρατία; Εποχή ανοιχτών δεδομένων; Υποχρέωση της επιστήμης; Τρίχες κατσαρές. Θυμίζουμε στους αναιδείς συντάκτες αυτής της επαίσχυντης ανακοίνωσης ότι το κόμμα που κυβερνά πήρε στις εκλογές 40 τοις εκατό και κάτι.

Ανάγωγα

Αν η υποψηφιότητα Κασσελάκη φέρει κόσμο στις κομματικές κάλπες, άλλους γιατί τον συμπαθούν, άλλους γιατί τον φοβούνται, τότε αυτό θα είναι καλό για τον ΣΥΡΙΖΑ, όποια κι αν είναι η έκβαση της μάχης.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε