My Twitter Feed

6 Ιουνίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παγκόσμιος από τα χωράφια! -

Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

Περιφρούρηση από εργαζόμενους -

Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

Παραιτήσεις και απειλή λουκέτου -

Τετάρτη, 5 Ιουνίου, 2024

Πρόσληψη 26 “οχταμηνιτών” -

Τρίτη, 4 Ιουνίου, 2024

Συγχαρητήρια Βεργίδη σε Κιλκισιακό -

Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

ΚΚΕ – Κιλκισιακός σημειώσατε… -

Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Προς λουκέτο κι η ΦΙΕΡΑΤΕΧ; -

Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Κεντρική εκδήλωση με αισιοδοξία -

Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Οι Αργοναύτες στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, χορευτές του Τμήματος παραστάσεων της Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς “Οι Αργοναύτες”, χόρεψαν τον χορό Σέρρα και άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στη μεγάλη φιλανθρωπική καλλιτεχνική εκδήλωση, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με τίτλο: «Οι τελευταίες κενές σελίδες».

Η μεγάλη αφιερωματική μουσικοθεατρική παράσταση, σε διοργάνωση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας του Αρσάκειου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, τελέστηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και είχε έναν σημαντικό σκοπό: την ενίσχυση του παιδοογκολογικού τμήματος του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, μιας και τα έσοδα από τα εισιτήρια του κατάμεστου Μεγάρου διατέθηκαν σε αυτόν τον σκοπό.

Στην παράσταση, 240 μαθητές και μαθήτριες του Αρσάκειου Δημοτικού «τραγούδησαν για τα παιδιά» και ταξίδεψαν το κοινό με μελωδίες και δρώμενα στη μικρασιατική παράδοση και στον μικρασιατικό πολιτισμό. Στο ταξίδι αυτό είχαν συνοδοιπόρους κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες, μεταξύ άλλων: του Σπύρου Σαραφιανού (αφήγηση), Μανώλη Καραντίνη (μπουζούκι), Θάνου Γκιουλετζή (βιολί), Αχχιλέα Σοφούδη (πιάνο) και Ματθαίου Τσαχουρίδη (ποντιακή λύρα).

Την εκδήλωση πλαισίωσαν ακόμη, ως προσκεκλημένοι σύλλογοι, πέραν της Ένωσης Ποντίων ν.Κιλκίς «οι Αργοναύτες»: η Παραδοσιακή Ορχήστρα του Συλλόγου «Ακρίτες του Πόντου» Σταυρούπολης υπό την διδασκαλία και διεύθυνση του φίλου και εξαιρετικού μουσικού, Γιώργου Πουλαντζακλή, καθώς, επίσης, και η χορευτική ομάδα της ΚΕΠΑΠ Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Οι «Αργοναύτες» ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της διευθύντριας του Αρσάκειου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, κας Θεοδώρας Κωνσταντινίδου, ύστερα από τη σύσταση του φίλου και επί χρόνια εκπαιδευτή στα μουσικά τμήματα της Ένωσης, Γιώργου Πουλαντζακλή, τον οποίο και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως. Ακόμα, πολλά συγχαρητήρια στους χορευτές του τμήματος παραστάσεων που έφεραν εις πέρας την δεδομένη αποστολή και συνέβαλαν στην επικοινωνία της μεθοδικής δουλειάς που γίνεται εδώ και παραπάνω από μια εικοσαετία στα χορευτικά μας τμήματα υπό την καθοδήγηση του αγαπητού μας χοροδιδασκάλου, Κωνσταντίνου Νικολαΐδη.

“Ως διοίκηση του ιστορικού μας Σωματείου αισθανόμαστε μεγάλη τιμή και ικανοποίηση, κάθε φορά που μέλη των τμημάτων μας εκπροσωπούν επάξια τον τόπο μας, το Κιλκίς, καθώς και την ποντιακή παράδοση των ανθρώπων του σε διοργανώσεις υψηλού επιπέδου και μεγάλης εμβέλειας, όπως η συγκεκριμένη. Ευχόμαστε η δυναμική εκπροσώπηση του τόπου μας να συνεχίσει να συμβαίνει και στο μέλλον, μέσα από τη φωτεινή παρουσία των νέων στους κόλπους των ιστορικών Αργοναυτών» , τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου.

Σχολιάστε