My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Οι ΑΝ.ΕΛ. για τον ζεόλιθο του Έβρου

zeolithos-evrou*Ραχήλ Μακρή: «Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον».

Απ` το γραφείο τύπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ λάβαμε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο για την επένδυση ζεόλιθου στον Έβρο:

Στις 15 Νοεμβρίου 2012 η τομεάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης κυρία Ραχήλ Μακρή και ο τομεάρχης Μακεδονίας – Θράκης Βουλευτής Έβρου κύριος Μαρίνος Ουζουνίδης στα πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου είχαν καταθέσει Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων με θέμα «Αδράνεια και αδιαφορία για την άδεια εκμετάλλευσης του λατομικού χώρου του κοιτάσματος Ζεόλιθων της περιοχής Πετρωτών Νομού Έβρου».

Η απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αρκέστηκε στο να κρυφτεί πίσω από την πολυνομία για να συγκαλύψει αυτό που ακούγονταν πολύ καιρό στην ακριτική περιοχή της Ελλάδος.

Δημοσίευμα της 14ης Μαρτίου 2013 στον ηλεκτρονικό τύπο αποκαλύπτει ότι:

«Οι καταγγελίες θέλουν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να σταματάει επένδυση εταιρείας στην περιοχή του Έβρου για χάρη άλλης εταιρείας που δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία και στην οποία μέλος του διοικητικού συμβουλίου είναι η εξαδέλφη του Ελένη Παπακωνσταντίνου».

Όλα ξεκινούν το 2011 όταν ελληνική εταιρεία καταθέτει φάκελο εκμετάλλευσης μιας έκτασης στην περιοχή Πετρωτά του Έβρου. Η περιοχή έχει πλούσια κοιτάσματα ζεόλιθου και μάλιστα περιεκτικότητας σχεδόν 90%, πρώτης ποιότητας.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», σε πρωτοσέλιδό της άρθρο, ίσως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι 10 χιλιόμετρα μακρύτερα από το σημείο της επένδυσης στο ελληνικό έδαφος υπάρχει επί βουλγαρικού εδάφους μια άλλη επένδυση και αυτή από ελληνική εταιρεία προφανώς ανταγωνιστική της πρώτης.

Σε αυτή την εταιρεία μέλος του Δ.Σ. είναι η εξαδέλφη του κ. Παπακωνσταντίνου και κάποιοι συμπεραίνουν ότι η επένδυση επί ελληνικού εδάφους κολλάει γι’ αυτό το λόγο.

Εύλογα προκύπτει το ερώτημα για το που κρύβεται η τελικά η αλήθεια και γιατί η παρούσα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ δεν θέλει να ασχοληθεί ουσιαστικά προς την αποκάλυψη της. Η Συγκυβέρνηση έχει δείξει πολλές φορές την πρόθεση να συγκαλύψει τις ευθύνες των στελεχών της Κυβέρνησης Γεωργίου Α. Παπανδρέου. Κάθε μέρα έρχονται στο φώς δεδομένα στοιχειοθέτησης αυτής της πρόθεσης ενώ οι δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης για «την ανάγκη να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα ζητώντας να δοθεί τέλος στο καθεστώς ατιμωρησίας των οικονομικά ισχυρών και των πολιτικών προσώπων, όταν παραβιάζουν τον νόμο» κρίνονται ως προς την ουσιαστική δέσμευση υλοποίησης τους.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πιστοί στην υποχρέωση εξυπηρέτησης των συμφερόντων του Ελληνικού Λαού, τα οποία είναι τα μόνα που υπηρετούμε, θα αποκαλύπτουμε αυτά τα στοιχεία και θα δρούμε στο πλαίσιο που ο Κοινοβουλευτικός Έλεγχος επιτρέπει για τον εξοβελισμό φαινομένων διαπλοκής και της διαφθοράς από την πολιτική ζωή της Χώρας.

Σχολιάστε