My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΟΕΝΓΕ: Τα κενά στο Νοσοκομείο Κιλκίς

nosokomeioΑναφορά στο Νοσοκομείο Κιλκίς, για το οποίο τονίζεται ότι στο Ίδρυμα δεν υπάρχει κανένας πνευμονολόγος, ενώ έχουμε και κενά στη Χειρουργική, την Οφθαλμολογική, την Ουρολογική Κλινική, καθώς και το Μικροβιολογικό Τμήμα, κάνει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα χθες Πέμπτη 24 Οκτωβρίου.

Τα στοιχεία αφορούντα τα νοσηλευτικά ιδρύματα νησιών και της παραμεθορίου ζώνης, η εικόνα των οποίων προκαλεί απογοήτευση, καθώς “βρίσκονται σε τραγική κατάσταση”.

Εκτός απ` το Νοσοκομείο του Κιλκίς, αναφορά γίνεται και σε:

– Νοσοκομείο Βέροιας: Λόγω υποστελέχωσης κλείνουν τα προγράμματα εφημεριών της Χειρουργικής, της Γυναικολογικής, της Ορθοπεδικής Κλινικής. Ελάχιστος είναι ο αριθμός των αναισθησιολόγων.

– Νοσοκομείο Κατερίνης: Η Ορθοπεδική Κλινική διακόπτει το πρόγραμμα εφημεριών. Κενά έχουν η Παιδιατρική, η Οφθαλμολογική, η Γυναικολογική, η Καρδιολογική, η ΩΡΛ Κλινική, το Νεφρολογικό Τμήμα, το Μικροβιολογικό και η Αιμοδοσία.

– Νοσοκομείο Βόλου: Έκλεισαν η Γαστρεντερολογική και Οφθαλμολογική Κλινική, έμειναν με έναν γιατρό το Ογκολογικό και Αιματολογικό Τμήμα.

– Νοσοκομείο Λάρισας: Κινδυνεύουν να κλείσουν άμεσα η Παιδιατρική και Γυναικολογική Κλινική.

Πανεπιστημιακό Λάρισας: Η Αγγειοχειρουργική Κλινική δεν μπορεί να καλύψει όλο το πρόγραμμα εφημεριών της. Κενά έχουν και τα Τμήματα Ακτινοθεραπευτικό και Πυρηνικής Ιατρικής.

– Νοσοκομείο Χαλκιδικής: Η Ορθοπεδικη έμεινε με δύο γιατρούς, στους οποίους η Διοίκηση της 4ης ΥΠΕ δίνει εντολή να εφημερεύουν από 15 μέρες ο καθένας. Η Γυναικολογική περιέρχεται στην ίδια κατάσταση από τον επόμενο μήνα, ενώ η Παθολογική έχει μείνει με 3 γιατρούς, όπως και το Αναισθησιολογικό.

– Νοσοκομείο Τρικάλων: Με έναν γιατρό έμειναν η Ουρολογική και Οφθαλμολογική Κλινική, με δύο η Γυναικολογική, η ΩΡΛ, το Μικροβιολογικό, η Αιμοδοσία και σε δύο μήνες και η Παιδιατρική Κλινική. Λόγω υποστελέχωσης δεν αναπτύχθηκαν οι προβλεπόμενες Κλινικές Πνευμονολογική, Νεφρολογική, Νευρολογική, Ψυχιατρική.

– Νοσοκομείο Καρδίτσας: Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, με 60 ασθενείς, έμεινε χωρίς νεφρολόγο και αποσπάσθηκε για κάλυψη ο διευθυντής της αντίστοιχης των Τρικάλων. Κενά παρουσιάζουν και η Παιδιατρική, η Γυναικολογική, η Οφθαλμολογική, η Ουρολογική, η ΩΡΛ Κλινική.

– Νοσοκομείο Ρόδου: Με έναν γιατρό λειτουργούν η Αγγειοχειρουργική και Παιδοχειρουργική Κλινική, με κενά η Παιδιατρική, η Νεφρολογική, η Νευρολογική, η Θωρακοχειρουργική Κλινική.

– Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Μεγάλα κενά στην Ουρολογική και Οφθαλμολογική Κλινική.

– Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Κανένας ψυχίατρος, μεγάλα κενά στην Ορθοπεδική, την Οφθαλμολογική, την Ουρολογική, την ΩΡΛ Κλινική.

– Στη Γαύδο δεν υπάρχει κανείς γιατρός.

Κέντρα Υγείας

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ΟΕΝΓΕ, εκρηκτικά κενά υπάρχουν και στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Λήμνου, της Νάξου, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Ζακύνθου, της Κέρκυρας, της Λευκάδας, της Καρύστου, των Κυθήρων, της Χίου, της Σύρου, της Λέρου, των Χανίων, των Σερρών, της Φλώρινας, της Αλεξανδρούπολης, της Ξάνθης, της Καστοριάς, της Χαλκιδικής, της Πτολεμαϊδας, της Έδεσσας, της Δράμας, της Θήβας, της Πάτμου, της Τήνου, της Τζιά, της Πάρου, της Κώ, της Σκοπέλου, της Ικαρίας…

Συνολικά, με βάση τους υπάρχοντες οργανισμούς των νοσοκομείων κι όχι τη τελική εικόνα που πρέπει να περιγράφει ένας άρτιος Υγειονομικός Χάρτης, λείπουν σήμερα πάνω από 6.000 γιατρούς.

Σύμφωνα με το προεδρείο του ΟΕΝΓΕ, 30 χρόνια μετά τη ψήφιση του ιδρυτικού νόμου για το ΕΣΥ (1397/83 ), η κατάσταση είναι τραγική.

Εξοργιστική είναι η αναγκαστική μετανάστευση, το τεράστιο κύμα φυγής των νέων γιατρών στο εξωτερικό (Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Σουηδία, Ολλανδία, Γαλλία, Νορβηγία, Ελβετία, Αυστραλία, Ντουμπάι, Σαουδική Αραβία, Αμπού Ντάμπι).

Η εθνική αυτή αιμορραγία σε νέο επιστημονικό δυναμικό (υπολογίζονται σε άνω των 7.000 οι νέοι γιατροί που ξενιτεύτηκαν το 2010, το 2011, και το 2012, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2013 ο αριθμός αυτών που φεύγουν είναι τριπλάσιος του αντίστοιχου του 2011), συντελείται την ώρα που τα κενά ιατρικής στελέχωσης είναι εκρηκτικά και στον ΕΟΠΥΥ και στα νοσοκομεία.

Σχολιάστε