My Twitter Feed

20 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

ΕΒΕ: Ημερίδα για εξαγωγές -

Δευτέρα, 15 Μάιος, 2017

ΟΕΝΓΕ: Ελλείψεις στο Νοσοκομείο Κιλκίς

nosokomeio-kilkis-540x370Χωρίς πνευμονολόγο και με κενά στη Χειρουργική, στην Οφθαλμολογική και στην Ουρολογική Κλινική, καθώς και στο Μικροβιολογικό Τμήμα, είναι το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς.

Αυτό αναφέρεται σ` επιστολή της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) προς τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών, με σκοπό τη παροχή στοιχείων σχετικά με τα υποστελεχωμένα τμήματα των νοσοκομείων της χώρας.

Διαβάστε την επιστολή:

«Συνάδελφοι

Σας κοινοποιούμε μια αρχική επεξεργασία στοιχείων με τις πιο εκρηκτικές ελλείψεις γιατρών ΕΣΥ στα Νοσοκομεία (Κλινικές – Τμήματα με λιγότερους από 4 ειδικευμένους γιατρούς ). Παρακαλούμε την συμπλήρωση των στοιχείων από τα Νοσοκομεία της περιοχής ευθύνης σας ή και την διόρθωση λαθών στην υπάρχουσα καταγραφή, προκειμένου να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα στις επόμενες παρεμβάσεις της ΟΕΝΓΕ. Εάν έχετε σαφή στοιχεία και για κραυγαλέες ελλείψεις υγειονομικού υλικού, εξοπλισμού, φαρμάκων, αντιδραστηρίων, παρακαλούμε να τα αποστείλετε στο e-mail της ΟΕΝΓΕ (oengegr@gmail.com) ή του Σάκη Παπαδόπουλου που έχει επιφορτιστεί ως επικεφαλής της ομάδας εργασίας που δημιουργήθηκε στην ΟΕΝΓΕ (papad_sak@yahoo.gr)

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

30 χρόνια μετά τη ψήφιση του Ιδρυτικού Νόμου για το ΕΣΥ ( 1397/83 ) η κατάσταση στα Νοσοκομεία της χώρας, ιδιαίτερα αυτά των Νησιών, της παραμεθορίου ζώνης, της περιφέρειας, είναι τραγική. Αντί της ποιοτικής ολοκλήρωσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τη περίθαλψη, την αποκατάσταση, με κριτήρια ισότιμης και εύκολης πρόσβασης για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες μιας τουριστικής χώρας όπως η Ελλάδα, κατεδαφίζεται και το ΕΣΥ και ο ΕΟΠΥΥ, στη βωμό των μνημονιακών δεσμεύσεων. Εξοργιστική είναι η αναγκαστική μετανάστευση, το τεράστιο κύμα φυγής των νέων γιατρών στο εξωτερικό, από τη Γερμανία – τη Μεγ. Βρετανία – τη Σουηδία – την Ολλανδία – το Βέλγιο – την Ιταλία – τη Δανία – τη Γαλλία – τη Νορβηγία – την Ελβετία- τις ΗΠΑ – την Κύπρο , μέχρι την Αυστραλία – το Ντουμπάϊ – τη Σαουδική Αραβία – την Τουρκία – τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – το Αμπού Ντάμπι….

Η εθνική αυτή αιμορραγία σε νέο επιστημονικό δυναμικό (υπολογίζονται σε άνω των 7000 οι νέοι γιατροί που ξενιτεύτηκαν το 2010, το 2011, και το 2012, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2013 ο αριθμός αυτών που φεύγουν είναι τριπλάσιος του αντίστοιχου του 2011 ), την ώρα που τα κενά ιατρικής στελέχωσης είναι εκρηκτικά.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα :

·         Γ.Ν. ΒΕΡΟΙΑΣ : λόγω υποστελέχωσης κλείνουν τα προγράμματα εφημεριών της Χειρουργικής, της Γυναικολογικής, της Ορθοπεδικής Κλινικής. Ελάχιστος είναι ο αριθμός των Αναισθησιολόγων.

·         Γ.Ν. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ : Η Ορθοπεδική Κλινική διακόπτει το πρόγραμμα εφημεριών. Κενά έχουν η Παιδιατρική, η Οφθαλμολογική, η Γυναικολογική, η Καρδιολογική, η ΩΡΛ Κλινική, το Νεφρολογικό Τμήμα, το Μικροβιολογικό και η Αιμοδοσία.

·         Γ.Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ : Έκλεισαν η Γαστρεντερολογική και Οφθαλμολογική Κλινική, έμειναν με 1 γιατρό η ΩΡΛ, το Ογκολογικό και Αιματολογικό Τμήμα

·         Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ : κινδυνεύουν να κλείσουν άμεσα η Παιδιατρική και Γυναικολογική Κλινική

·         Π.Π.Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ : η ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΉ Κλινική δεν μπορεί να καλύψει όλο το πρόγραμμα εφημεριών της, κενά έχουν και τα Τμήματα Ογκολογικό, Ακτινοθεραπευτικό και Πυρηνικής Ιατρικής

·         Γ.Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ : με 1 γιατρό έμειναν η Ουρολογική και Οφθαλμολογική Κλινική, με 2 η Γυναικολογική, η ΩΡΛ, το Μικροβιολογικό, η Αιμοδοσία, και σε 2 μήνες και η Παιδιατρική Κλινική. Λόγω υποστελέχωσης δεν αναπτύχθηκαν οι προβλεπόμενες Κλινικές Πνευμονολογική, Νεφρολογική, Νευρολογική, Ψυχιατρική.

·         Γ.Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ : Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, με 60 ασθενείς, έμεινε χωρίς Νεφρολόγο και αποσπάσθηκε για κάλυψη ο Διευθυντής της αντίστοιχης των Τρικάλων. Κενά παρουσιάζουν και η Παιδιατρική, η Γυναικολογική, η Οφθαλμολογική, η Ουρολογική, η ΩΡΛ Κλινική.

·         Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ : με 1 γιατρό λειτουργούν η Αγγειοχειρουργική και Παιδοχειρουργική Κλινική, με κενά η Παιδιατρική, η Νεφρολογική, η Νευρολογική, η Θωρακοχειρουργική Κλινική

·         Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ : κανείς Πνευμονολόγος, κενά στη Χειρουργική, την Οφθαλμολογική, την Ουρολογική Κλινική και το Μικροβιολογικό Τμήμα.

·         Γ.Ν. ΚΟΜΟΤΙΝΗΣ : με 2 γιατρούς η Χειρουργική και Καρδιολογική Κλινική, με 1 η Ορθοπεδική και η ΩΡΛ

·         Γ.Ν. ΕΔΕΣΣΑΣ : η Παθολογική Κλινική δανείζεται παθολόγους από το ΓΝ Γιαννιτσών για να καλύψει τις εφημερίες της

·         Γ.Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ : μόνον 1 Παιδίατρος

·         Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ : κενά παρουσιάζουν η Ορθοπεδική, η Παιδιατρική, η Οφθαλμολογική Κλινική

·         Γ.Ν. ΣΠΑΡΤΗΣ : η Παθολογική και Χειρουργική Κλινική απέμειναν με2 γιατρούς

·         Γ.Ν. ΤΡΙΠΟΛΗΣ : δεν υπάρχει Γαστρεντερολόγος, Νευρολόγος, Δερματολόγος, στη Μ.Τ.Ν. υπάρχει 1 μόνον Νεφρολόγος, μεγάλα κενά στη Γυναικολογική – ΩΡΛ – Παιδιατρική – Ουρολογική – Κλινική, στο Αναισθησιολογικό, στη ΜΕΘ, στην Αιμοδοσία, υπάρχει μόνον 1 Παιδοχειρουργός και 1 Γναθοχειρουργός.

·         Γ.Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ : το ΤΕΠ λειτουργεί με 1 μόνον γιατρό, μεγάλα κενά στην Ουρολογική και Οφθαλμολογική Κλινική

·         Γ.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ : κανείς Ψυχίατρος, μεγάλα κενά στην Ορθοπεδική, την Οφθαλμολογική, την Ουρολογική, την ΩΡΛ Κλινική.

·         Γ.Ν. ΣΑΜΟΥ : με 1 Καρδιολόγο και 1 Παιδίατρο

·         Γ.Ν. ΛΗΜΝΟΥ : με 1 Παθολόγο, 1 Χειρουργό, 1 Ακτινολόγο, 1 Νεφρολόγο, 1 Γυναικολόγο

·         Στη ΓΑΥΔΟ δεν υπάρχει κανείς γιατρός

·         ΜΗΛΟΣ : δεν υπάρχουν Ακτινολόγος, Καρδιολόγος, Πνευμονολόγος, Μικροβιολόγος

·         ΠΑΤΜΟΣ : δεν υπάρχει Παιδίατρος

·         ΝΑΞΟΣ : η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού χωρίς Νεφρολόγους

·         ΠΑΡΟΣ : δεν υπάρχει Παιδίατρος

·         Εκρηκτικά κενά υπάρχουν και στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Λήμνου, της Μυτιλήνης, της Ζακύνθου, της Κέρκυρας, της Λευκάδας, της Καρύστου, των Κυθήρων, της Χίου, της Σύρου, της Λέρου, των Χανίων, των Σερρών, της Φλώρινας, της Αλεξανδρούπολης, της Ξάνθης, των Γρεβενών, της Κοζάνης, της Πτολεμαϊδας, της Έδεσσας, της Δράμας, της Θήβας, της Χαλκίδας, της Καρύστου, της Κύμης, του Καρπενησίου, της Ιεράπετρας, της Νεάπολης, της Σητείας, της Πάτμου, της Τήνου, της Τζιά, της Κώ, της Σκοπέλου, της Ικαρίας…

Συνολικά, με βάση τους υπάρχοντες Οργανισμούς των Νοσοκομείων κι όχι τη τελική εικόνα που πρέπει να περιγράφει ένας άρτιος Υγειονομικός Χάρτης, λείπουν ΣΗΜΕΡΑ άνω των 6000 γιατρών ΕΣΥ, πρόβλημα που αποτελεί υγειονομική βόμβα.»

Σχόλια
2 Σχόλια to “ΟΕΝΓΕ: Ελλείψεις στο Νοσοκομείο Κιλκίς”
  1. Ο/Η Αναρχικός Εθνικιστής λέει:

    και χωρίς ασθενοφόρο….

  2. Ο/Η Αναρχικός Εθνικιστής λέει:

    http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-shmantikes-elleipseis-proswpikou-sto-nosokomeio-goumenissas
    “Έλληνες Γιατροί” Σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο Γουμένισσας

Σχολιάστε