My Twitter Feed

17 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Οδηγίες για τα τέλη κυκλοφορίας

teli-kykloforiasΜέσω ίντερνετ αλλά και τραπεζών μπορεί να γίνει η προμήθεια του εντύπου των τελών κυκλοφορίας, ενώ η εξόφληση γίνει διαδικτυακά ή σε οποιαδήποτε τράπεζα, καθώς και στα ΕΛΤΑ. Από φέτος καταργείται το ειδικό αυτοκόλλητο σήμα. Αρκεί η επίδειξη της απόδειξης πληρωμής των τελών.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα παρακάτω:

ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ
Τα νέα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να τα προμηθευτούν από το δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr). Αυτό μπορεί να γίνει είτε από τις επιλογές:

«Εκτύπωση Εντύπου Τελών Κυκλοφορίας»

«Αρχείο σε Φύλλο Εργασίας», όταν είναι πιστοποιημένοι χρήστες στο TaxisNet, είτε από την εφαρμογή εκτύπωσης τελών κυκλοφορίας πληκτρολογώντας τον Α.Φ.Μ. και τον αριθμό κυκλοφορίας.
Επίσης η προμήθεια του ειδικού κωδικού μπορεί να γίνει μέσω των τραπεζών, εφόσον διαθέτουν τη σχετική υποδομή. Οι υπόχρεοι οφείλουν να προσκομίζουν την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος για το οποίο θα καταβληθούν τα τέλη κυκλοφορίας ή φωτοαντίγραφο αυτής και να γνωστοποιούν τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του ιδιοκτήτη του οχήματος

ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΕΛΩΝ
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να επισκεφθούν ένα κατάστημα οποιασδήποτε τράπεζας ή των ΕΛΤΑ και να έχουν μαζί τους είτε το ειδικό ειδοποιητήριο με τον «Κωδικό Πληρωμής» είτε την άδεια κυκλοφορίας μαζί με τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη του οχήματος. Η εξόφληση μπορεί να γίνει και από τα εναλλακτικά δίκτυα πληρωμών των τραπεζών (webbanking, ATM κ.ά.) με τη χρήση του «Κωδικού Πληρωμής».

ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑ
Το ειδικό αυτοκόλλητο σήμα από φέτος καταργήθηκε. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει απλώς να φυλάξουν την απόδειξη πληρωμής των τελών. Ο έλεγχος στο δρόμο θα γίνεται μέσω ειδικής ασύρματης εφαρμογής που θα εγκατασταθεί σε όλα τα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας. Όταν τα αστυνομικά όργανα εντοπίζουν ΙΧ για το οποίο δεν έχουν καταβληθεί τα τέλη τότε του αφαιρούνται επι τόπου οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας και θα επιβάλλεται πρόστιμο. Επίσης με τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής των τελών θα βεβαιωθεί στους αμελείς πρόστιμο ίσο με το 100% του τέλους που αντιστοιχεί στο όχημά τους.

ΔΕΝ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ 
Φέτος δεν πρόκειται να αποσταλούν ειδοποιητήρια πληρωμής. Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τον «Κωδικό Πληρωμής» των τελών του οχήματός τους μόνοι τους.

Ethnos.gr

Σχολιάστε