My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ξυλοδαρμός και κλοπές στο ΓΝΚ!

Ξυλοδαρμό και κλοπές σε βάρος εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει ομόφωνα η διοίκηση του σωματείου εργαζομένων. Συγκεκριμένα, η καταγγελία αφορά:

-Λεκτική επίθεση και προπηλακισμούς, που δέχτηκαν από μια ασθενή το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018, στην απογευματινή βάρδια, στα επείγοντα του Νοσοκομείου, γιατροί, νοσηλευτές, ασθενείς και συνοδοί.

Στη συνέχεια η ασθενής, που φαίνεται ότι αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα, χαστούκισε, κλότσησε και έριξε στο πάτωμα πιάνοντας από τον λαιμό όποια νοσηλεύτρια έβρισκε μπροστά της.

Οι νοσηλεύτριες παρά την ταραχή και την σύγχυση συνέχιζαν να εξυπηρετούν τα επείγοντα περιστατικά με κλειδωμένες τις πόρτες, ενώ στις 21:50 με προφορική εντολή της εισαγγελέως η ασθενής μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου για ακούσια νοσηλεία.

-Την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 και ώρα 17:00, νοσηλευτές ακινητοποίησαν άτομο που προσπαθούσε να κάνει διάρρηξη σε κλινική της Β πτέρυγας του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Συγκεκριμένα, υπό την επήρεια εισπνεόμενης ουσίας (βενζίνης) διέρρηξε με κατσαβίδι φοριαμούς στα αποδυτήρια νοσηλευτών, αλλά έγινε αντιληπτός από νοσηλευτή, ο οποίος τον ακινητοποίησε. Στη συνέχεια, κλήθηκε η αστυνομία, η οποία και τον συνέλαβε, με τον δράστη να ομολογεί ότι ήταν ο ίδιος που στις 20/02/2018 αφαίρεσε από τους κοιτώνες των ιατρών σάκο με ρουχισμό και ηλεκτρονικές συσκευές (τάμπλετ, κινητό τηλέφωνο και φορτιστές).

-Την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 και ώρα 23:25, ασθενής εξήλθε χωρίς άδεια από την ψυχιατρική κλινική (στην οποία νοσηλεύονται ασθενείς χωρίς πάντοτε την παρουσία ιατρού και δεύτερου νοσηλευτή) και εισέβαλε στις αίθουσες του χειρουργείου παραβιάζοντας τις «ανύπαρκτες» πόρτες ασφαλείας.

Όπως τονίζει η διοίκηση του σωματείου, από τις 8 Μαίου 2017 υπάρχει θυρωρός – τηλεφωνητής μόνο τις εργάσιμες ημέρες και μόνο κατά το πρωινό ωράριο και ως εκ τούτου παρατηρείται το σύνηθες φαινόμενο της ανεξέλεγκτης εισόδου και εξόδου στους χώρους του νοσοκομείου από άτομα που ουδεμία σχέση έχουν με αυτό.

Επιπλέον το Νοσοκομείο, μετά από απουσία δυο ετών, διαθέτει από τις 12/02/2018 έξι φύλακες, οι οποίοι ωστόσο δεν επαρκούν για τη κάλυψη των αναγκών του.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε η διοίκηση του σωματείου τονίζει:

“Με αφορμή τα προαναφερθέντα και όχι μόνο επεισόδια, θέλουμε να ενημερώσουμε την Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι θα συνεχίσουμε αγόγγυστα να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στον ευαίσθητο αυτό χώρο με τη δέουσα ευσυνειδησία όμως απαιτούμε άμεσα από τους υπευθύνους όπως διαφυλάξουν τη σωματική μας ακεραιότητα και την προστασία των δικαιωμάτων μας εντός των χώρων εργασίας μας.

Δυστυχώς, αν και είχαμε επισημάνει επανειλημμένα στην Διοίκηση του Νοσοκομείου, στον Διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ, αλλά και στον Υπουργό Υγείας την αναγκαιότητα της παρουσίας προσωπικού φύλαξης στο χώρο των επειγόντων περιστατικών, αλλά και γενικότερα στο χώρο του Νοσοκομείου προκειμένου να αποφύγουμε ανάλογα περιστατικά και με αφορμή την αύξηση της προσέλευσης ασθενών προς το Νοσοκομείο μας ιδίως λόγω του προσφυγικού, δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και ιδού το αποτέλεσμα.

Ύστερα από τα παραπάνω λοιπόν είναι προφανής η άμεση και επιτακτική ανάγκη επίλυσης των ανωτέρω προβλημάτων πριν θρηνήσουμε θύματα. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι «ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΛΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ».

Σχολιάστε