My Twitter Feed

21 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Μπλε φάλαινα» και στο Κιλκίς! -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Ξενέλης: Γιατί ψήφος στις ΣΥΝΕΚ

Με τίτλο «ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ (ΣΥΝΕΚ) για ΟΛΜΕ διεκδικητική, ενωτική, αγωνιστική», ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κιλκίς και Υποψήφιος αντιπρόσωπος για το 17ο συνέδριο της ΟΛΜΕ, Γιώργος Ξενέλης, απευθύνει στους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς το ακόλουθο κάλεσμα:

xenelis-giorgos-360x277«Στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές του Γενάρη αποδοκιμάστηκαν τα αντιλαϊκά μέτρα που επέβαλαν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ στα πέντε χρόνια της μνημονιακής θύελλας. Η φτώχεια, η εξαθλίωση, η ανεργία, η συντριβή εργατικών δικαιωμάτων δεκαετιών, το γκρέμισμα των κοινωνικών κατακτήσεων σε Υγεία-Παιδεία-Πρόνοια, αποτέλεσαν το φόντο μέσα στο οποίο έγιναν αυτές οι εκλογές.

Στο χώρο της Εκπαίδευσης, το τοπίο που έχει διαμορφωθεί, χαρακτηρίζεται από :

  • Την επαναφορά των διαθέσιμων εκπαιδευτικών και την επαναλειτουργία τομέων και ειδικοτήτων που καταργήθηκαν στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ
  • Την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων
  • Την αναστολή των διαδικασιών αξιολόγησης
  • Την απομάκρυνση του φόβου και της δουλοπρέπειας, που επέβαλε η σχέση αξιολογητή-αξιολογούμενου, την κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης, την κατάργηση της αργίας (διαθεσιμότητας )εξ αιτίας  ατεκμηρίωτης  καταγγελίας-αγωγής.

                Παρόλα αυτά η κατάσταση παραμένει δραματική. Όλες οι διεκδικήσεις μας παραμένουν ζωντανές και επίκαιρες και δεν κάνουμε βήμα πίσω. Το σχολείο που ονειρευόμαστε θα πρέπει :

             Να είναι Ενιαίο, Δημόσιο 12χρονο.

             Να παρέχει μόρφωση σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από το φύλο, το χρώμα, το θρήσκευμα, την κοινωνική κατάσταση.

             Να είναι δημοκρατικό, με το σύλλογο να έχει την ουσιαστική ευθύνη για τη διοίκηση και τη λειτουργία του, ελέγχοντας τους εκάστοτε διοικούντες.

Μαζί με τα εκπαιδευτικά αιτήματα για το σχολείο που ονειρευόμαστε, σταθερός προσανατολισμός μας είναι  ο συντονισμός με το ευρύτερο εργατικό και λαϊκό κίνημα για:

             Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς – ιδιαίτερα των αναπληρωτών και των νέων συναδέλφων – και στις συντάξεις, για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια.

             Επαναφορά του ωραρίου στα πρότερα επίπεδα.

             Κάλυψη των κενών με διορισμούς.

             Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας –Πλήρη δικαιώματα αναπληρωτών.

             Στήριξη και πλήρη λειτουργία όλων των σχολείων και των υποστηρικτικών εκπαιδευτικών δομών.

             Άμεση κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά το πειθαρχικό δίκαιο.

                Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Το σωματείο μας παραμένει ο συλλογικός εκφραστής των συμφερόντων μας, της αγωνιστικής δράσης και των αναγκών μας. Και στις νέες συνθήκες συνεχίζουμε τις προσπάθειες για σωματείο και συνδικαλιστικό κίνημα μαχητικό, ακηδεμόνευτο, χωρίς   κομματικές εξαρτήσεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 7 ΜΑΙΟΥ  ΣΤΗ Γ.Σ. ΚΑΙ ΣΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ»

Σχολιάστε