My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ξενάγηση “Αργοναυτών” σε Κιλκίς!

palia-nomarxia-kilkisΗ Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» συμμετείχε στη δράση «Ιστορικοί περίπατοι στο Κιλκίς: Περπατώντας στην πόλη με έναν αρχιτέκτονα», με σκοπό να γνωρίσουμε τα κτίρια – σταθμούς στην αστική αρχιτεκτονική του Κιλκίς.
Η συμμετοχή στη δράση, που υλοποιούν  ο δήμος και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Κιλκίς, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, έγινε την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013, με τόπο έναρξης της περιήγησης τις δίδυμες καπναποθήκες Ανγκο – Ποπωφ.
Οι εντυπώσεις απ` τους ίδιους τους συμμετέχοντες:
“Στη διάρκεια της διαδρομής σταθήκαμε σε επιλεγμένα ιστορικά κτίρια και σημεία της πόλης όπως τον Κήπο – Πάρκο, το Πολυάνειο Ωδείο, το παλιό κτίριο Μητρόπολης, τις κατοικίες στην οδό Μητροπόλεως, την παλιά Νομαρχία – Διοικητήριο, το Λαογραφικό Μουσείο, το Επιμελητήριο, το Λουτρό, την αυστροελληνική (καπναποθήκη στη Ν.Παναγιώτου) και τελευταία στο Σαλάτς.
Όλη αυτή η ιδέα να συμμετέχουμε ξεκίνησε από περιέργεια και χωρίς μεγάλες προσδοκίες όμως από την πρώτη στιγμή ξενάγησης, η αρχιτέκτονας Ζωή Τzήμητρα, κέρδισε τις εντυπώσεις μας με την θέληση, την απλότητα και το χαμόγελό της. Νιώσαμε τουρίστες μέσα στην ίδια μας την πόλη. Σταθήκαμε σε αυτά τα σημεία και τα νιώσαμε διαφορετικά ενώ στην καθημερινότητά μας περνάνε απαρατήρητα. Το διασκεδάσαμε με την καρδιά μας και οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτή τη γυναίκα που με τόσο φορτωμένο πρόγραμμα, αφιερώνει χρόνο, δίνοντας σε όλους εμάς την ευκαιρία και την πρόκληση να το ζήσουμε.
Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Κιλκίς και το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Νομού Κιλκίς, που μας έδωσαν την ευκαιρία να νιώσουμε διαφορετικά την πόλη μας και να εκτιμήσουμε ότι έχει απομείνει. Ελπίζουμε σε συνέχεια τέτοιων δράσεων και στην ανταπόκριση του κόσμου που τελικά δεν είναι μικρή και μας γεμίζει με αισιοδοξία.”
Σχολιάστε