My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκινά το τμήμα σουίνγκ της Τέχνης

Η αίθουσα χορού της ΤΕΧΝΗΣ ανοίγει ξανά τις πόρτες της για να υποδεχτεί την πιο χαρούμενη και σκερτσόζικη  παρέα της πόλης!

Εάν θέλεις και εσύ να γίνεις μέλος αυτής της παρέας, να ταξιδέψεις στην εποχή του ’30 και του ’40  και να χορέψεις στους ρυθμούς της Swing μουσικής δήλωσε συμμετοχή στο τμήμα χορού swing της ΤΕΧΝΗΣ!!!

Ρετρό swing χορός του ‘30 και ‘40 χαρακτηρίζεται ένα σύνολο χορών που μεγαλούργησαν στα dance floors της εποχής με επιρροές από την εποχή της Τζαζ και πιο πριν του Charleston. Το Lindy hop είναι ο πρώτος που ξεκίνησε στο Χάρλεμ της Νέας Υορκης. Πέρα από τα βασικά του βήματα, που στηρίζονται στο οχτάμετρο μέτρο (8 beats) είναι ένας πολύ χαρούμενος, αυτοσχεδιαστικός και δυναμικός χορός. Ξεκίνησε να γίνεται γνωστό και να κυριεύει τις καρδιές των εφήβων τις εποχής στις αρχές του ‘30 στην Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στο club Savoy του Harlem το οποίο κατακλυζόταν κάθε βράδυ από ένα ενθουσιώδες κοινό, κυρίως αφροαμερικανών, που άκουγε και χόρευε έξαλα με τη νέα χορευτική “τρέλα” της εποχής, κάτω από τους ήχους του swing των θρυλικών big bands. Με επιρροές από το charleston, το tap και το jazz dance, το lindy hop (ή απλά swing ή και μετέπειτα jitterbug) καθιερώθηκε ως ο πιο δημοφιλής αμερικανικός χορός από το ’30 ως το ’40, δίνοντας τη θέση του στο Jive και λίγο αργότερα στο θρυλικό χορό του ‘50 το Rock ‘n’ Roll!

Για τρίτη συνεχή χρονιά  τα μαθήματα θα κάνει ο Instructor Ηλίας Καλπάκας από τους “Jitterbugs skg” κάθε  Τετάρτη απόγευμα.

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας στα γραφεία της Τέχνης   από τις 16 Σεπτεμβρίου 2019, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, 4 με 8 το απόγευμα, ή  να λάβετε πληροφορίες στο τηλέφωνο 23410 24217, ή από την Σοφία Κεσίδου 6946 595 220 αλλά και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της τέχνης.

Η ΟΜΑΔΑ

Οι Jitterbugs skg είναι μια Ομάδα καλλιτεχνικής έκφρασης, από τη Θεσσαλονίκη, με βίνταζ και ρετρό επιρροές που έφερε για πρώτη φορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και σε όλη την Ελλάδα,το Jive, τον τελευταίο χορό της εποχής του swing του ’40, αλλά και του Rock and Roll του πιο δημοφιλούς χορούς των αρχών του ΄50! Αποτελεί ένα νοσταλγικό ταξίδι στην κουλτούρα από τα τέλη του ’30 εως και τα μέσα του ’50, με κύριο άξονα τη δεκαετία του ’40, με σκοπό την προώθηση της στο ευρύ κοινό.

Δράσεις: Μαθήματα χορού Swing (lindy hop) & Jive 40s & 50s style  & Rock and Roll, Σεμινάρια Jive 40s & 50s style, Stroll, Rockabilly Jive, κ.α.λ., Events & Happenings, Performances, DJ sets

Η ομάδα Jitterbugs skg συμμετείχε άλλοτε σαν performing group κι άλλοτε σαν instructors σε Διεθνή Φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αλλά και ειδικές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις-αφιερώματα σε ελλάδα και εξωτερικό (Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Κ.Θ.Β.Ε., Διεθνές Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, Δήμος Θεσσαλονίκης, Δήμος Κιλκίς. Δήμος Σιντικής. Σύλλογος φίλων τζαζ μουσικής Θεσσαλονίκης, Rockabilly Bulgaria, κ.α.λ.)

Κάνει μαθήματα στη Θεσσαλονίκη αλλά και σεμινάρια χορού σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού, σε τακτά χρονικά διαστήματα, διαδίδοντας το Swing, το Jive 40s & 50s, το Rock and Roll αλλά και άλλους χορούς της δεκαετίας του ’50!

Ο Ηλίας (aka Cool Cat) είναι ο ιδρυτής της ομάδας Jitterbugs, ο χορογράφος αλλά και ο δάσκαλος χορού. Διδάχτηκε lindy hop, στα πρώτα του χορευτικά βήματα από πολλούς κορυφαίους δασκάλους σε διάφορα σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρώην μέλος της ομάδας Lindy Hop Greece αλλά και των Cool Cats, χορεύει και διδάσκει 40’s Jive, 50’s rockabilly Jive και Rock “n” Roll. Tον διακατέχει πάθος για το χορό της αυθεντικής Swing Big Band εποχής, το Rhythm & Blues, Jump’n’Jive και το Rock’n’Roll, αλλά και μια μεγάλη αγάπη για τα ρετρό ρούχα εποχής και τη συλλογή τους. Έχει πάρει μέρος σαν performer σε video clip των Speakeasies Swing Band το 2011, με τίτλο «Bright lights,late nights» και video clip των The Bullets, το 2014 με τίτλο «Μy Bonnie».

Σχολιάστε