My Twitter Feed

23 Σεπτεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ανάγκη στελέχωσης υπηρεσιών -

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, 2022

Παιονία: Προβλήματα των σχολείων -

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2022

Τα παραμυθένια δάση του Ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2022

Κιλκίς: Σε ύφεση ο κορονοϊός -

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2022

Τις πταίει για τη μείωση πληθυσμού -

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου, 2022

ΚΚΕ: Η συνάντηση με Γεωργαντά -

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, 2022

Άλυτα προβλήματα Εκπαίδευσης -

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου, 2022

Βιολογικός στον Αγ. Πέτρο με 1,4 εκ. -

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου, 2022

Ξεκινά η Λέσχη της Τέχνης

Η κινηματογραφική Λέσχη της Τέχνης ανοίγει την αυλαία της με επιλεγμένες κινηματογραφικές ταινίες στην ανακαινισμένη αίθουσα «Μανόλης Ανδρόνικος».

Θα προβληθούν ταινίες που αντιπροσωπεύουν όλα τα ρεύματα και σκηνοθέτες του κινηματογράφου, ταινίες- αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς, προβολές ταινιών με ειδικά θέματα, συνεργασίες με φορείς.

Η αρχή γίνεται την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ με την ταινία

«Σήμερα Φτιάχνουμε τον Κόσμο» / Hoy se Arregla el Mundo

του Αριελ Βίνογκραντ (που σκηνοθέτησε και την υπέροχη ταινία το «Κόλπο του Αιώνα» ), μια απολαυστική κωμωδία με ήρωα έναν Έλληνα σε πρώτο πλάνο.

Ο Νταβίντ «Γκριέκο» Σαμαράς ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους τηλεοπτικούς παραγωγούς των αργεντίνικων τηλεοπτικών ριάλιτι. Μόνο που τίποτα δεν ήταν «αλήθεια» στην εκπομπή του με τίτλο «Σήμερα, φτιάχνουμε τον κόσμο». Οι φιλοξενούμενοί του κάθε εβδομάδα, καθημερινοί ήρωες με ένα σοκαριστικό πρόβλημα στο οποίο έβρισκε επίλυση η εκπομπή, ήταν ηθοποιοί. Ο γιατρός της εκπομπής που έδινε ιατρικές συμβουλές στο κοινό αλλά και ηρεμιστικά στον Γκριέκο, ήταν απατεώνας. Όπως και ο υπνωτιστής/μέντιουμ που έλεγε το μέλλον. Αλλά και το μέλλον του Γκριέκο του επιφυλάσσει εκπλήξεις. Το σόου του θα πάρει την κάτω βόλτα και η πρώην του θα του ξεστομίσει μία ανησυχητική αλήθεια: ο γιος του, ο εννιάχρονος Μπενίτο που βλέπει περιστασιακά και αγαπά στον αυτόματο, χωρίς πραγματική σύνδεση, δεν είναι δικό του παιδί. Ένα τεστ πατρότητας το αποδεικνύει. Ο Γκριέκο έχει πολλές ερωτήσεις να πετάξει θυμωμένα στο πρόσωπο της πρώην του, αλλά δεν προλαβαίνει. «Πατέρας» και γιος μπαίνουν στο αυτοκίνητό του πρώτου για μία διαδρομή ζωής. Να ψάξουν τον αληθινό πατέρα και να βρουν την ταυτότητά τους.

Αστείο και συγκινητικό φιλμ, με τους ηθοποιούς να δίνουν σώμα στο σκηνοθετικό όραμα: μία ταινία, που αν ξύσεις τη γυαλιστερή, πλαστική, γκροτέσκα της επιφάνεια, θα βρεις αληθινά συναισθήματα και ανθρωπιά.

Διασκεδαστικά προβλήματα δέσμευσης ταλαιπωρούν μια στρωτή και συγκαταβατική, πρωτότυπη κωμωδία καθυστερημένης ενηλικίωσης.

Αργεντινή, 2021

· Σκηνοθεσία: Αριελ Βίνογκραντ

· Μουσική: Πέδρο Ονέτο

· Πρωταγωνιστούν: Λεονάρντο Σμπαράλια, Μπεντζαμίν Οτέρο, Λούις Λούκε

· Διάρκεια: 113 λεπτά

“Σας περιμένουμε για να συνδιασκεδάσουμε, να αφεθούμε στη μαγεία της εικόνας, να προβληματιστούμε, να κερδίσουμε αυτό που κάθε φορά θα φέρνουν  οι τίτλοι τέλους.

Ελάτε να διαδώσουμε την αγάπη για τον κινηματογράφο στο Κιλκίς, ελάτε να μοιραστούμε κινηματογραφικά το φθινόπωρο και το χειμώνα, να γίνουμε άλλη μια φορά μια μεγάλη παρέα γιατί το ξέρετε πια….οι παρέες γράφουν τις ιστορίες της πόλης”, αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Τέχνη.

Σχολιάστε