My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ξεκινάει η μαγεία του σινεμά!

Την Τρίτη 4 Ιουλίου 2017, ώρα 9:30 μ.μ. ξεκινάει η πιο αγαπημένη συνήθεια του καλοκαιριού, το όμορφο θερινό σινεμαδάκι του Κιλκίς, που αποτελεί όαση ψυχαγωγίας και πολιτισμού και είναι πάλι έτοιμο να υποδεχτεί τους σινεφίλ της πόλης για όμορφες καλοκαιρινές κινηματογραφικές βραδιές !

Η έναρξη της φετινής χρονιάς γίνεται με τη γαλλική κομεντί “Γιατρός στο χωριό” (Medecin De Campagne), που θα προβληθεί την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017, ώρα 9:30 μ.μ..

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΕΪΛΕΡ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Μια γλυκόπικρη ταινία, στην οποία ξεχωρίζει η χημεία του πρωταγωνιστικού ντουέτου Φρανσουά Κλουζέ & Μαριάν Ντενικούρ, δύο έμπειρων ηθοποιών που παίζουν με χαρακτηριστική ερμηνευτική άνεση ένα ερωτικό παιχνίδι, που περισσότερο κυοφορείται παρά εκδηλώνεται. Στον ρόλο του γιατρού o συμπαθέστατος Γάλλος ηθοποιός Φρανσουά Κλουζέ τον οποίο γνωρίσαμε από την επιτυχημένη ταινία “οι Άθικτοι” τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της καριέρας του.

*Βραβείο Σεζάρ Α΄ ανδρικού Ρόλου για τον πρωταγωνιστή της Φρανσουά Κλουζέ.

“Γιατρός στο Χωριό” (Médecin de Campagne) Σκηνοθεσία: Τομά Λιλτ, Σενάριο: Μπαγιά Κασμί, Τομά Λιλτί Πρωταγωνιστούν: Φρανσουά Κλουζέ, Μαριάν Ντενικούρ, Διάρκεια: 102 λεπτά

Κομψή και πνευματώδης γαλλική ρομαντική κομεντί προσφέρει αντίδοτο στη μελαγχολία με συνταγή… γιατρού !
Όλοι οι κάτοικοι του απομακρυσμένου χωριού μπορούν να υπολογίζουν στον Ζαν – Πιερ, τον γιατρό που τους φροντίζει και τους καθησυχάζει μέρα – νύχτα καθώς βρίσκεται σε υπηρεσία εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, επτά μέρες την εβδομάδα.

Κεντρικός ήρωας είναι ο Ζαν – Πιερ, ο γιατρός του χωριού όπου ζει. Είναι διαρκώς διαθέσιμος και προσφέρει στους συντοπίτες του τόσο ιατρικές, όσο και συναισθηματικές συμβουλές: τούς είναι απαραίτητος κι εκείνοι γι’ αυτόν, μέρος της καθημερινότητας του τόπου, ζωντανό στοιχείο της. Ώσπου ο Ζαν – Πιερ θα μάθει ότι είναι ο ίδιος σοβαρά άρρωστος και χρειάζεται αναγκαστική ξεκούραση. Τα καθήκοντά του θ’ αναλάβει η Ναταλί, όμορφη και ώριμη σε ηλικία, αλλά νέα γιατρός, που κάνει το αγροτικό της. Θέλοντας και μη, ο Ζαν – Πιερ θα διαπιστώσει ότι, πράγματι, ουδείς αναντικατάστατος.
Ο Τομά Λιλτί, σκηνοθέτης του κριτικά αναγνωρισμένου στη Γαλλία, «Hippocrate» του 2015, κάνει τη σοφή επιλογή να τοποθετήσει την ιστορία του στην επαρχία, όχι την τουριστική και περιποιημένη, αλλά την πραγματική, παραμελημένη και αυθεντική, πράγμα που δίνει στο φιλμ του έναν ευπρόσδεκτο ρεαλισμό
κι ένα παράπλευρο ενδιαφέρον. Εκεί, ο Φρανσουά Κλουζέ ενσαρκώνει με μελαγχολία αλλά και μπρίο τον παντοδύναμο Ζαν – Πιερ που βρίσκεται σε ευάλωτη στιγμή – η παρουσία του και μόνο αρκεί για να γίνει η ταινία ενδιαφέρουσα. Η γοητεία της απλότητας στη ζωή των «αληθινών» ανθρώπων είναι το μότο κι ο Λιλτί το κάνει συμβατικά κι ευχάριστα.

Η μεγάλη γαλλική επιτυχία, που με την γενναιοδωρία της συναρπάζει το κοινό σε όλες τις χώρες
που προβάλλεται.

Ραντεβού στο λόφο……….!!!

Γιατί σαν το θερινό σινεμαδάκι δεν έχει !!!!!!

Σχολιάστε