My Twitter Feed

25 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-16 και Κ-20 -

Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ο Κεφαλογιάννης σε ΠΕ και Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ξέρουν τι τους περιμένει;

Του Γιάννη Μυλόπουλου.


Κάποιος πρέπει προεκλογικά να εξηγήσει στους χιλιάδες οικονομικά αδύναμους που ψηφίζουν ΝΔ, τι τους περιμένει την επομένη των εκλογών. Τι τους περιμένει και δεν τους το λέει ούτε η ίδια η ΝΔ, ούτε βέβαια και τα ΜΜΕ που αναπαράγουν την προπαγάνδα της.

Και πρώτα από όλα κάποιος πρέπει να εξηγήσει στους αδύναμους οικονομικά ψηφοφόρους της ΝΔ για τα κουπόνια και τις λογής επιδοτήσεις, με τα οποία εκπαιδεύτηκαν να επιβιώνουν. Τα οποία, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τις εκλογές θα τελειώσουν.

Αφού η δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, με τα 10 δισ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους και τα 60 δισ. ευρώ σε επιδοτήσεις που κατέληξαν τελικά στα ταμεία των κερδοσκόπων, έριξε και πάλι τη χώρα στα βράχια.

Έχοντας επιβαρύνει το εξωτερικό δημόσιο χρέος κατά 44 δισ. ευρώ και οδηγώντας το για μια ακόμη φορά εκεί που ήταν 12 χρόνια πριν, στην αρχή δηλαδή των μνημονίων.

Που σημαίνει ότι άλλος κινδυνολογούσε για νέο μνημόνιο στο ενδεχόμενο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και άλλος τελικά φαίνεται να είναι αυτός που θα το επιβάλει…

Δεύτερον, πρέπει κάποιος να προειδοποιήσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ για να προετοιμαστούν κατάλληλα και να να αντιμετωπίσουν τους τεράστιους λογαριασμούς που θα έρθουν μετά τις εκλογές, στο ενδεχόμενο που κερδίσει η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη.

Η οποία πουθενά στο κυβερνητικό πρόγραμμά της δεν αναφέρεται ούτε σε αντιμετώπιση της ακρίβειας μέσω κρατικοποίησης της ΔΕΗ, ώστε να μειωθούν οι τιμές του ρεύματος, ούτε και σε μείωση των έμμεσων φόρων στο ρεύμα, τα προϊόντα σούπερ μάρκετ και στα καύσιμα, όπως στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που την αντιμετώπιση της ακρίβειας όχι μόνο την προβλέπει, αλλά την έχει πλήρως περιγράψει και κοστολογήσει.

Τρίτον, πρέπει κάποιος να εξηγήσει στους ψηφοφόρους τι σημαίνουν οι εξαγγελλόμενες από τον κ. Μητσοτάκη αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις σε συνθήκες πληθωρισμού. Κι ακόμη τι σημαίνει η ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή που προβλέπεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι και της ΝΔ.

Με ποιον τρόπο δηλαδή θα προστατευτεί η αγοραστική αξία των αμοιβών σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και πόσο θα μειωθεί η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων και των συνταξιούχων, σε περίπτωση κυβέρνησης ΝΔ.

Τέταρτον, πρέπει κάποιος να εξηγήσει σε αυτούς που θα ξαναψηφίσουν ΝΔ τι σημαίνει στο πρόγραμμά της ο… κωδικός «ιδιωτικοποίηση της Υγείας». Να εξηγήσει δηλαδή ότι ο κωδικός αυτός σημαίνει τέλος στη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αφού ιδιωτικοποίηση σημαίνει ότι οι ασθενείς θα πληρώνουν πλέον τις εξετάσεις, τη νοσηλεία, τις θεραπείες και τα φάρμακα στα δημόσια νοσοκομεία.

Με ό,τι σημαίνει αυτό σε αύξηση των οικογενειακών προϋπολογισμών, αλλά και σε αδυναμία πολλών να ανταποκριθούν.

Όπως επίσης πρέπει να εξηγήσει κάποιος γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε τα νησιά και τις τουριστικές περιοχές χωρίς ασθενοφόρα. Και να το συνδυάσει με την επερχόμενη ιδιωτικοποίηση ακόμη και της διακομιδής ασθενών, αφού είναι έτοιμες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που θα την αναλάβουν.

 Πέμπτο, θα πρέπει κάποιος να εξηγήσει στους ψηφοφόρους και για τη σημασία της προβλεπόμενης στο πρόγραμμα της ΝΔ ιδιωτικοποίησης της Παιδείας.

Η εξαγγελθείσα από τον κ. Μητσοτάκη αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος, που θα ανοίξει τον δρόμο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, σε συνδυασμό με τη μείωση των εισαγόμενων στα πανεπιστήμια που ξεκίνησε ήδη με πρόσχημα την Ελάχιστη Βαθμολογική Βάση, θα προκαλέσει την αποστολή, δίκην πελατών, χιλιάδων φοιτητών από τα δημόσια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ήδη 20.000 νέοι περισσότεροι από παλιά οδηγούνται υποχρεωτικά κάθε χρόνο στα αδιαβάθμητα ιδιωτικά κολέγια.

Γιατί το πρόβλημα με την ήδη εξαγγελθείσα από τον κ. Μητσοτάκη ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, όπως ακριβώς και αυτό με την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, δεν είναι απλά όπως το παρουσιάζουν. Ότι δηλαδή θα ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια και ιδιωτικές κλινικές.

Είναι ότι θα ιδιωτικοποιηθούν οι δημόσιοι φορείς στην Υγεία και στην Παιδεία. Αφού από τώρα προετοιμάζουν τις συνθήκες υποβάθμισης και συρρίκνωσης των δημόσιων πανεπιστημίων, όπως αντίστοιχα και των δημόσιων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, για να εξασφαλίσουν πελατεία στους ιδιώτες που θα αναλάβουν την εκμετάλλευση των κορυφαίων και συγχρόνως και χρυσοφόρων δημόσιων αγαθών.

Βέβαια, για να προειδοποιήσει κάποιος τους ψηφοφόρους τι τους περιμένει αν στις εκλογές κερδίσει η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, πρέπει να βρει χρόνο να το κάνει. Ανάμεσα στις συνεχείς ψευδείς κατηγορίες της ΝΔ, άλλοτε για τη δήθεν υψηλή κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και άλλοτε για τη δήθεν ανθελληνική πολιτική του στη Ροδόπη, στη μόνη περιοχή που συγκέντρωσε μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά από τη ΝΔ.

Αυτή και μόνο η πραγματικότητα, του βομβαρδισμού από πλευράς ΝΔ με ψευδείς κατηγορίες, που σκοπό έχει να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ σε θέση απολογούμενου, αποκαλύπτει τι κρύβεται πίσω από την επικοινωνιακή τακτική της ΝΔ.

Όλη αυτή η φασαρία που δημιουργούν στα ΜΜΕ λέγεται αντιπερισπασμός. Και γίνεται ακριβώς για να αποφευχθεί αυτό που πρέπει να είναι η ουσία μιας προεκλογικής περιόδου.

Να συζητηθούν δηλαδή τα προγράμματα των κομμάτων, ώστε οι ψηφοφόροι να μπορέσουν να τα κρίνουν και να τα συγκρίνουν.

Γιατί βέβαια το εκλογικό αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό αν οι ψηφοφόροι που ψηφίζουν ΝΔ ήξεραν τι τους περιμένει και αν δεν τους διατηρούσαν, όπως τώρα, σε επικοινωνιακό καθεστώς άγνοιας κινδύνου.

Εκτός πια κι αν ζούμε σε πλούσια χώρα, με το 41% των συμπατριωτών μας να ανήκουν στην ανώτερη εισοδηματική τάξη και να ψηφίζουν συνειδητά το κόμμα των πλουσίων.

Αλλά αν ήταν έτσι, δεν θα το είχαμε καταλάβει;

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε