My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ν. Κιλκίς: Ο πιο φτωχός της χώρας!

Πρωτιά για το νομό Κιλκίς: Αναδείχτηκε ο πιο φτωχός της χώρας από πλευράς μέσου φόρου (660 ευρώ)! Δηλαδή, “περάσαμε” ακόμα και τη Ροδόπη, η οποία είχε πέρυσι το χαμηλότερο μέσο φορολογητέο εισόδημα (9.706 ευρώ) και μέσο φόρο 678 ευρώ.

Από άποψη μέσου εισοδήματος, ο νομός Κιλκίς είναι 8ος χειρότερος, με 10.202 ευρώ. Κάτω από μας εμφανίζονται μόνο οι νομοί Πιερίας, Σερρών, Πέλλης, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας και Ροδόπης. Ο αριθμός των φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν πέρσι στο νομό μας ήταν 45.648.

Πάντως, σύμφωνα με το “Βήμα”, στο υπουργείο Οικονομικών κάθε χρόνο όταν μελετούν τα στατιστικά στοιχεία από τις φορολογικές δηλώσεις πολιτών και επιχειρήσεων αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν σε περιοχές που θεωρούνται πλούσιες και εύφορες, όπως είναι για παράδειγμα η Ηλεία, οι πολίτες να δηλώνουν εισοδήματα σχεδόν στα όρια της φτώχειας!

Απ` τον φορολογικό χάρτη της Ελλάδας προκύπτει ότι τα υψηλότερα εισοδήματα δηλώνονται στους μεγάλους νομούς όπως είναι η Αττική και η Θεσσαλονίκη, ενώ στην τρίτη θέση είναι ο Νομός Χίου!

Ενδιαφέρον θα έχει να εξετάσει κανείς το τρέχον και το επόμενο έτος με την υποχρεωτική χρήση του πλαστικού χρήματος για το χτίσιμο του αφορολογήτου αν θα υπάρξουν αλλαγές στις κατανομές που εμφανίζουν τα εισοδήματα διαφόρων περιοχών της χώρας.

 

 

Σχολιάστε