My Twitter Feed

30 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Πέντε σε Κιλκίς, αύξηση στη χώρα -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Θερμομέτρηση και στα σχολεία -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 600 τάμπλετ σε μαθητές -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: Ορκίστηκε ο Δ. Τοπαλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένουμε έξω από το “κάδρο” -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ: Αριστεία =

…πλαστογραφία, ψέματα, αρπαχτές.

Του Κλέαρχου Τσαουσίδη.


Είναι να τρελαίνεσαι με τους Ιανούς που προωθούν υπαλλήλους με πλαστά πτυχία, με τους μανιακούς της δεξιάς που μπροστά στην απώλεια των διάφορων διευκολύνσεων δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα

Το κρούσμα των 106 κλωνοποιημένων εργασιών στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, είναι μεν κραυγαλέο, αλλά για τους εντός των τειχών καταδεικνύει απλώς αμέλεια των δραστών ή αδιαφορία, τσαμπουκά κι ό,τι άλλο χαρακτηρίζει κάποια καλόπαιδα των ισχυρών (μήπως γι’ αυτό;) φοιτητικών παρατάξεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Η απόπειρα των επικεφαλής της ΔΑΠ / ΝΔΦΚ και ΠΑΣΠ να μετατρέψουν τις προβλεπόμενες ποινές σε βάρος των αντιγραφέων, επικαλούμενοι την οικονομική κρίση (!), ήταν αναμενόμενη και συνεπέστατη στο λογική αυτών των νέων και των μεντόρων τους. Στις επόμενες φοιτητικές εκλογές, θα σαρώσουν.

Αλλά μήπως οι δυο νεολαίες δεν είναι αυτές που ρυθμίζουν τις μεταπτυχιακές σπουδές πτυχιούχων σε πολλά τμήματα (όπου έχουν «προσκείμενους» καθηγητές); Δεν αρκεί η κατάντια πανεπιστημιακών δασκάλων που αποφάσισαν να μην πληρώνουν τα δίδακτρα τα παιδιά δυο συναδέρφων τους!

Αυτή είναι η αριστεία για την οποία κόπτεται η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη. Δεν τον άκουσα να λέει μια λέξη για το κορυφαίο σκάνδαλο να συλλαμβάνεται να αντιγράφει ο γιος του κ. Σαμαρά και -αντί να μηδενιστεί αυτός- να απολύεται η καθηγήτρια!

Και μέσα σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον έρχεται ο γραφικός δήμαρχος Αθηναίων που αποφάσισε να γίνει και πρόεδρος κόμματος αγνώστων λοιπών στοιχείων. Καταδικάζει την αντιγραφή και καταλήγει: «Άνθρωποι που πιστεύουν ότι αυτό που έκαναν είναι σωστό, δεν θέλω να ψηφίσουν. Αν ψηφίσουν εμένα, θα έχουν ψηφίσει λάθος άνθρωπο». Ας μην ανησυχεί! Νομίζω ότι θα επιλέξουν κάποιον άλλο, ντιπ «δικό» τους.

Είναι να τρελαίνεσαι με τους Ιανούς που προωθούν υπαλλήλους με πλαστά πτυχία, με τους μανιακούς της δεξιάς που μπροστά στην απώλεια των διάφορων διευκολύνσεων δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Ο προεξάρχων υπέρ της αριστείας Άδωνις Γεωργιάδης, δεν δίστασε να ανεβάσει στο διαδίκτυο μια δήθεν δήλωση του πρωθυπουργού για να χλευάσει. Ο τόσο «μορφωμένος» Έλληνας δεν πρόσεξε καν το ανελλήνιστο της δήλωσης, προφανώς διότι τόσος είναι. Και όταν πιάστηκε στα πράσα, δεν ζήτησε συγγνώμη για την άκριτη υιοθέτηση της πλαστογραφίας, αλλά το γύρισε στο τσάμικο.

Αλλά αυτοί είναι: η κ. Μπακογιάννη έκανε το 2012 έναν κόμμα που προτού βαλτώσει στις εκλογές είχε πάρει θέση και για τις Σκουριές: «(…) Αξιολογώντας οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη θέση “Σκουριές”, θεωρούμε ότι αυτή είναι ασύμφορη για την τοπική κοινωνία, αφού το προσδοκώμενο όφελος από τη συγκεκριμένη παροδική επένδυση είναι ασυγκρίτως μικρότερο από τη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου της περιοχής (νερό, ξυλεία, χλωρίδα, πανίδα, φυσικό κάλλος κ.λπ.), που αποτελεί ανεκτίμητη εθνική κληρονομιά». Προφανώς άλλη ήταν πρόεδρος αυτού του μορφώματος, διότι η πρωθυπουργική αδερφή ωρύεται τώρα στο ΣΚΑΪ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διώχνει τους επενδυτές.

Τελικά πόσοι είναι οι κατ’ επάγγελμα εργάτες και όχι αγρότες της Ελληνικός Χρυσός; 320, 1.000, πόσοι; Πόσοι είναι οι άνεργοι, που άφησαν οι ΑΓΕΤ Ηρακλής, ΣΕΛΜΑΝ, Diana, Delica, Κατσέλης, NEOSET, ALUMIL, ΑΓΝΟ, PepsicoΗΒΗ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Κόκα Κόλα, Λαναρά, Χωναίου κ.λπ.; Νέες γνωριμίες έκανε η κ. Μπακογιάννη έπειτα από την «απόσυρση» του κ. Χριστοφοράκου;

Τα κόμματα της αριστείας που κατηγορούν την κυβέρνηση για ψέματα, σιωπούν αιδημόνως για τα καμώματα προεστών τους. Π.χ. του στελέχους της Ν.Δ. Δημήτρη Καπράνου που δικάζεται στο εφετείο Κακουργημάτων για την αγορά (το… 2006) ενός δομημένου ομόλογου αξίας μόλις 130 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο των δημοσιογράφων (τότε ΤΣΠΕΑΘ) στο οποίο είχε διοριστεί πρόεδρος. Είναι βέβαιο ότι ο κ. Καπράνος είτε καταδικαστεί είτε όχι, θα μείνει εκτός φυλακής διότι ήδη η εισαγγελέας πρότεινε να μην είναι κακούργημα η πράξη αλλά πλημμέλημα. Άρα, ακόμη κι αν καταδικαστεί, η ποινή θα είναι με αναστολή προς δόξαν της ταχύτητας απόδοσης έστω και τετμημένης δικαιοσύνης.

Ποιοι έλεγαν τότε ότι τα δομημένα ομόλογα ήταν μια χαρά; Μα η Νέα Δημοκρατία και οι υπουργοί της.

Να κλείσω με δυο θεματάκια:

Θα πληρώσει ποτέ τα χρέη της η Νέα Δημοκρατία ή θα αλλάξει κι αυτή τίτλο και ΑΦΜ σαν το ΠΑΣΟΚ και διάφορους φιλικούς της μεγαλοεπιχειρηματίες που αγοράζουν και ποδοσφαιρικές ομάδες για να τις στείλουν έπειτα στις ερασιτεχνικές κατηγορίες;

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Σχολιάστε