My Twitter Feed

24 Μάρτιος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχές ωράριο για φαρμακεία -

Τρίτη, 24 Μάρτιος, 2020

Γιορτάζουμε μόνο με σημαίες -

Τρίτη, 24 Μάρτιος, 2020

Κάστανο:Προβλήματα καλλιέργειας -

Δευτέρα, 23 Μάρτιος, 2020

ΚΚΕ: Ανάρτηση πανό στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 23 Μάρτιος, 2020

Δωρεά κλίνης ΜΕΘ από Κουκάκη -

Δευτέρα, 23 Μάρτιος, 2020

Το δεύτερο κρούσμα στο ν. Κιλκίς -

Κυριακή, 22 Μάρτιος, 2020

Κλειστή η λαϊκή του Κιλκίς -

Σάββατο, 21 Μάρτιος, 2020

Φωτίστηκε ο Λόφος Αγ. Γεωργίου -

Παρασκευή, 20 Μάρτιος, 2020

«Ν` αυξηθούν οι δαπάνες για τον ιο»

Η Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας ψήφισε τις σχετικές δαπάνες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού «με την παρατήρηση ότι αυτές πρέπει να αυξηθούν γενναία σε συνδυασμό με όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις του κράτους έτσι ώστε η πανδημία να μην μετατραπεί σε ευκαιρία ακόμη μεγαλύτερης κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, εις βάρος της υγείας του λαού μας».

Αυτό υπογραμμίζει η παράταξη σε ανακοίνωσή της για το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και τα μέτρα που πάρθηκαν, η οποία έχει ως εξής:

«Την στιγμή που η κυβέρνηση αναλώνεται σε μια οργανωμένη προσπάθεια μετακύλισης της κρατικής ανεπάρκειας στην ατομική ευθύνη και την απόδοση της πανδημίας του ιού με την κωδική ονομασία “COVID-19” αποκλειστικά σε ατομικές συμπεριφορές, για να μείνουν στο απυρόβλητο οι μεγάλες κρατικές ελλείψεις, η ίδια η ζωή επιβεβαιώνει το αντίθετο.

Η προστασία της δημόσιας υγείας εξασφαλίζεται κυρίως με μέτρα πρόληψης, πρώτα απ’ όλα στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, και με την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Αυτό δείχνει και η εμπειρία από άλλες χώρες, όπως η Ιταλία.

Όσο περνάνε οι μέρες επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του ΚΚΕ ότι οι προτροπές και τα μέτρα για την ατομική προστασία δεν αρκούν, αν οι παντός είδους μονάδες υγείας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ο εξοπλισμός και το πολυάριθμο υγειονομικό προσωπικό δεν τεθούν υποχρεωτικά σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο.

Από αυτή την άποψη το ελάχιστο και αυτονόητο, που έπρεπε ήδη να έχει γίνει, είναι η επίταξη των ιδιωτικών μονάδων και η ένταξή τους στον κρατικό σχεδιασμό, η άμεση προμήθεια των νοσοκομείων με όλα τα αναγκαία μέσα που ζητάνε οι υγειονομικοί.

Τη στιγμή που ζητούμενο είναι να ανοίξουν όλες οι ΜΕΘ και να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις υγειονομικών, η κυβέρνηση ουσιαστικά επιβάλλει το συγχρωτισμό σε χώρους δουλειάς, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, νοσοκομεία, μέσα μεταφοράς κ.λ.π., μετατρέποντας τους χώρους αυτούς σε εστίες διασποράς του ιού και μάλιστα χωρίς να εξασφαλίζονται τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση επιβάλλει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την πολιτική επιστράτευση και την επίταξη όσων αγωνίζονται οργανωμένα να αντισταθούν και να ανατρέψουν αυτή την επικίνδυνη για το λαό πολιτική. Είναι αδίστακτοι και σκοπό έχουν να “κλείσουν τα στόματα”. Δεν θα το επιτρέψουμε.

Σε αυτές τις συνθήκες ο λαός της Παιονίας δίνει τη δική του μάχη και μέσω του Δήμου προσπαθεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας η “Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας”, το ΚΚΕ, συμμετείχε στην πρόσφατη “τακτική” και “δια περιφοράς” συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, με σκοπό την λήψη αποφάσεων για την προμήθεια υλικών και υπηρεσιών που είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του.

Στηρίξαμε τη λήψη αυτών των μέτρων αλλά κρίνουμε ότι είναι ανεπαρκή και υποταγμένα στα ασφυκτικά δημοσιονομικά πλαίσια που έχουν επιβάλλει στο λαό μας όλες οι αστικές κυβερνήσεις διαχρονικά αλλά και η σημερινή της ΝΔ και μεταφράζονται στη διάθεση πενιχρών κονδυλίων και μέσων για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού, όπως η προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Ακόμα και αυτά τα μέτρα, όμως, που αφορούν τη δημόσια υγεία, είναι σιδηροδέσμια από τους νόμους της αγοράς. Έτσι, ενώ υπάρχουν τραγικές ελλείψεις και μεγάλες ανάγκες, δηλαδή μεγάλη ζήτηση, η μικρή προσφορά οδηγεί σε εκτόξευση των τιμών. Το “μάρμαρο” το πληρώνει ο λαός από τη δημοτική φορολογία, ενώ το κράτος δεν βάζει όρια στους επιχειρηματίες του κλάδου. Την ίδια στιγμή, λόγω των ελλείψεων, τα υλικά που προμηθεύεται ο Δήμος είναι αμφίβολο αν έχουν έστω και τις στοιχειώδεις προδιαγραφές.

Ο Δήμος Παιονίας δεν αποτελεί εξαίρεση από αυτό τον κανόνα να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και να χάνεται ο δημόσιος και κοινωνικός του χαρακτήρας. Αυτό το αναδεικνύουμε με κάθε ευκαιρία και δεσμευόμαστε απέναντι στο λαό πως δεν θα επιτρέψουμε να αξιοποιηθεί, από την κυβέρνηση και τη διοίκηση του Δήμου, η πανδημία ως ευκαιρία κατεδάφισης εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων και η παράδοση δομών και υπηρεσιών του Δήμου σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Ψηφίσαμε τις σχετικές δαπάνες με την παρατήρηση ότι αυτές πρέπει να αυξηθούν γενναία σε συνδυασμό με όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις του κράτους έτσι ώστε η πανδημία να μην μετατραπεί σε ευκαιρία ακόμη μεγαλύτερης κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, εις βάρος της υγείας του λαού μας.»

Σχολιάστε