My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Επίθεση στο ΙΧ της Καλ. Πάκα!

Ανακοίνωση ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ και κάλεσμα Τσαντάκη για ηρεμία – Καταδικάζουν Γεωργαντάς, Κυριακίδης, Καζαντζίδης, Αγαθόπουλος, ΝΟΔΕ, ΟΝΝΕΔ και δικηγόροι.

“Εγκληματική ενέργεια σε βάρος της Καλλισθένης Πάκα” καταγγέλλει η δημοτική παράταξη ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΙΛΚΙΣ με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Δημήτρη Τσαντάκη.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη, άγνωστοι προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές στο αυτοκίνητό της κ. Πάκα σκίζοντας τα λάστιχα και γράφοντας στο αμάξωμά του με σπρέυ «Ν.Δ.»!

Η ανακοίνωση του κ. Τσαντάκη:

Ξημερώματα 23 Απριλίου του 2019 άγνωστοι προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές στο αυτοκίνητό της κας Καλλισθένης Πάκα,  το οποίο ήταν στην πυλωτή της, σκίζοντας τα λάστιχα και γράφοντας στο αμάξωμά του με σπρέυ «Ν.Δ.». Η κα Καλλισθένη Πάκα είναι στελέχος της Νέας Δημοκρατίας, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς και υποψήφια δημοτική συμβούλος με τον ανεξάρτητο Δημοτικό συνδυασμό Ενωτική Δύναμη Κιλκίς.

Καταδικάζουμε ενέργειες εκφοβισμού και τρομοκρατίας που μόνο στόχο έχουν να δημιουργήσουν κλίμα πόλωσης και να ταράξουν το αίσθημα ασφάλειας της κοινωνίας μας σε περιόδους ειρήνης και δημοκρατικών αυτοδιοικητικών εκλογών. Είναι απαράδεκτο και ντροπιαστικό το γεγονός αυτό να συμβαίνει στη φιλήσυχη πόλη μας.

Ο σημερινός βανδαλισμός του αυτοκινήτου της κας Καλλισθένη Πάκα  αποτελεί πρωτοφανή τραμπούκικη-τρομοκρατική ενέργεια που μας πηγαίνει πάνω από 60 χρόνια πίσω και μας παραπέμπει σε σκηνικά που σήμερα συμβαίνουν μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες.

Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι άνθρωποι διέπραξαν αυτήν την εγκληματική ενέργεια τέτοιες ημέρες αλλά φαίνεται ότι σκοτεινοί κύκλοι άγνωστης ταυτότητας υπάρχουν και δρουν στο Κιλκίς εδώ και καιρό που θα πρέπει άμεσα να εντοπιστούν από την Αστυνομία και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν πάντοτε και οι ηθικοί αυτουργοί που δυναμιτίζουν το κλίμα και οπλίζουν το χέρι κακοποιών στοιχείων. Η μικρή κοινωνία του Δήμου μας όπου όλοι γνωριζόμαστε και η εδραιωμένη δημοκρατία στη χώρα μας δεν είναι δυνατόν να ανεχθούν τέτοιες νοσηρές καταστάσεις.

Οι επιθέσεις στο πρόσωπό της κας Καλλισθένης Πάκα μετά την απόφασή της να ενταχθεί στην Ενωτική Δύναμη Κιλκίς από λεκτικές κλιμακώθηκαν τώρα σε πράξεις βίας και καταστροφής περιουσίας της και μάλιστα σε ιδιωτικό χώρο της. Φαίνεται ότι ο φασισμός δεν φωλιάζει σε συγκεκριμένους χώρους. Η Ελληνική Αστυνομία και η Δικαιοσύνη πρέπει να επαναφέρουν το ήρεμο προεκλογικό κλίμα που υπήρχε και να αποτρέψουν χειρότερες εξελίξεις.

Η Ενωτική Δύναμη Κιλκίς, όλοι οι υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοι, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Τσαντάκης είμαστε δίπλα στην Καλλισθένη Πάκα η οποία έχει δεχτεί αήθεις επιθέσεις τον τελευταίο καιρό από συγκεκριμένους παράγοντες για την επιλογή της. Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς καλείται άμεσα να καταδικάσει το γεγονός.

Η αδέσμευτη και ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση δεν πτοείται, δεν τρομοκρατείται. Εμείς συνεχίζουμε δυναμικά και θα προσπαθήσουμε ψύχραιμα να υπάρχει ήρεμο κλίμα προς τις εκλογές. Μας ενώνουν το Κιλκίς και τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Δύναμη μας δίνουν οι συμπολίτες μας. Τους αφήνουμε όλους αυτούς φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς στη χλεύη τους.

Θα νικήσουμε όλων των ειδών τις προπαγάνδες, το γκρίζο και την οπισθοδρόμηση.”

Κάλεσμα

Σε κάλεσμά του για κλίμα στο “πνεύμα των ημερών”, ο κ. Τσαντάκης αναφέρει τα εξής:

“Καλούμε όλους τους υποψήφιους Δημάρχους, τους υποψήφιους Δημοτικούς και Τοπικούς συμβούλους να προχωρήσουμε προς τις δημοτικές εκλογές μακριά από φαινόμενα που δεν ταιριάζουν σε μια φιλήσυχη κοινωνία όπως τη δική μας και τους δημοκρατικούς θεσμούς που υπηρετούμε.

Ας αφήσουμε ελεύθερους τους συμπολίτες μας να επιλέξουν αυτούς που κρίνουν καλύτερους. Είμαστε σίγουροι ότι μεμονωμένα φαινόμενα δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο των ανθρώπων που αγωνίζονται για μια αυτοδιοίκηση των συνεργασιών, της συμμετοχής για ένα καλύτερο Κιλκίς.

Ας ακολουθήσουμε όλοι το  πνεύμα των ημερών.”

Καταδίκη από Γεωργαντά

Με αφορμή την επίθεση, ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ εξέδωσε την ακόλουθη καταδικαστική ανακοίνωση:

“Οι πολίτες του Κιλκίς δεν πρόκειται να επιτρέψουν τη δημιουργία ενός νοσηρού και διχαστικού κλίματος, το οποίο κάποιοι με άνανδρες ενέργειες προσπαθούν να προκαλέσουν. Η καταδίκη της κακόβουληςενέργειας  σε βάρος γνωστού πολιτικού προσώπου του Κιλκίς δεν αποτελεί απλά τυπικό καθήκον μου, αλλά θέλω να δηλώσω με τον πιο απόλυτο τρόπο την απέχθεια μου σε τέτοιες πράξεις που καμία σχέση δεν έχουν με το πολιτικό ύφος και ήθος των Κιλκισιωτών. Δηλώνω την αμέριστη συμπαράσταση μου τόσο στο ίδιο το πολιτικό πρόσωπο, όσο και στην οικογένεια του και ζητώ την όσο το δυνατόν ταχύτερη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν ατιμώρητοι με το αίσθημα ασφάλειας αλλά και με το δημοκρατικό ήθος των πολιτών του Κιλκίς μένοντας ατιμώρητοι είναι γελασμένοι. Το Κιλκίς είναι μικρό και επειδήγνωριζόμαστε όλοι καλά μεταξύ μας,ήδη έχουν γίνει αντιληπτές  οι σκοπιμότητες αυτής της ενέργειας και σύντομα  με την αποκάλυψη των δραστών θα μπορέσουμε όλοι να δούμε και τα πρόσωπά τους και τα ανέντιμα και ανήθικα κίνητρα τους.”

Καταδικάζει ο Δ. Κυριακίδης

Με ανακοίνωσή του, ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς Δ. Κυριακίδης καταδικάζει την επίθεση, τονίζοντας τα εξής:

“Με αφορμή την πρόκληση δολιοφθορών από αγνώστους στο αυτοκίνητο της δικηγόρου – πολιτικού προσώπου Καλλισθένης Πάκα ο δημοτικός συνδυασμός ‘’Κιλκίς Μπροστά’’ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνανδρη επίθεση κατά της δικηγόρου Καλλισθένης Πάκα. Τέτοιες ενέργειες, πρωτόγνωρες στην τοπική μας κοινωνία, δεν έχουν καμία απολύτως θέση στο δημοκρατικό μας πολίτευμα και όποιος ή όποιοι κρύβονται πίσω από αυτές είναι θρασύδειλοι, κινούνται κρυφά στο σκοτάδι, και πρέπει άμεσα να συλληφθούν και να λογοδοτήσουν για τις  απαράδεκτες πράξεις τους. Το λόγο έχει η Δικαιοσύνη.  

Ο Δημήτρης Κυριακίδης είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με την κα Πάκα όπου της εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του.”

Αν. Καζαντζίδης: Άθλια προβοκάτσια

Δήλωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση έκανε και ο υποψήφιος δήμαρχος Αναστάσιος Καζαντζίδης τονίζοντας τα εξής:

“Η άθλια σημερινή προβοκάτσια κατά της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου κυρίας Πάκα, μόνο κακό κάνει στον τόπο μας.

Καλώ όλους τους δημότες του Κιλκίς να μην πέφτουν θύματα του τυφλού φανατισμού, διότι μετά τις εκλογές της 26ης Μαίου, τα προβλήματα περιμένουν τη λύση τους.

Καλή Ανάσταση σε όλους!” 

Καταδίκη από Δ. Αγαθόπουλο

Την επίθεση καταδίκασε κι ο επικεφαλής της παράταξης “Συμμετέχω – Ο δήμος στα χέρια του πολίτη” Δημήτρης Αγαθόπουλος, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του τα εξής:

“Από πολύ νωρίς, η παράταξη ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ αναφέρθηκε στον πολιτικό πολιτισμό που πρέπει να διέπει αυτή τη διαδικασία και είχαμε προειδοποιήσει για τον ευτελισμό της προεκλογικής περιόδου.

Ενέργειες όπως αυτές κατά της κ. Καλλισθένης Πάκα-Κυμπαρίδου είναι απερίφραστα καταδικαστέες, μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και απαξιώνουν την εκλογική διαδικασία στην συνείδηση των πολιτών.

Η πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να βασίζεται στο περιεχόμενο των προγραμμάτων και στις προτεραιότητες που θέτει ο κάθε συνδυασμός και όχι πορευόμενη προς τις εκλογές σε κλίμα πόλωσης.

Καλούμε τους συνυποψήφιους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, άνδρες και γυναίκες, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων όπως επιβάλλουν οι κανόνες της Δημοκρατίας, της πολιτικής και προσωπικής αξιοπρέπειας.

Καταδικάζει κι η ΝΟΔΕ

“Η ΝΟ.ΔΕ Κιλκίς καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την  κακόβουλη ενέργεια και την πρόκληση φθορών σε  αυτοκίνητο υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου στην οποία δηλώνει την αμέριστη  συμπαράσταση  της.

Καταδικάζει κάθε πράξη που είναι έξω από  τα πλαίσια της ήπιας πολιτικής αντιπαράθεσης και δηλώνει ότι ολόκληρη  η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας  θα αποτελέσει όπως άλλωστε έκανε πάντα θεματοφύλακα του υγιούς πολιτικού διαλόγου”.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της Οργάνωσης, στην οποία τονίζονται και τα εξής:

“Απευθυνόμαστε  στο δράστη ή  στους δράστες αυτής της κακόβουλης ενέργειας λέγοντας του ότι κανείς μασκοφόρος και άνανδρος δεν μπορεί να σπιλώσει την πορεία και το ήθος της παράταξης. Οι σκοπιμότητες που θέλησε να εξυπηρετήσει με την πράξη αυτή είναι βέβαιο ότι θα γυρίσουν μπούμερανγκ στους εμπνευστές της, καθώς και στο Κιλκίς και σε όλη την Ελλάδα, όλοι γνωρίζουν ότι οι πρακτικές αυτές δεν συνάδουν και δεν εκπροσωπούν την Νέα Δημοκρατία.

Ελπίζουμε άμεσα η Αστυνομία να οδηγηθεί στη σύλληψη του δράστη ή των δραστών και δηλώνουμε πρώτοι ότι θα συμπράξουμε μαζί με τους πολιτικούς σχηματισμούς, τους δημοτικούς συνδυασμούς, αλλά και τους ίδιους τους υποψήφιους στη διατήρηση του κλίματος της ήπιας πολιτικής αντιπαράθεσης με επιχειρήματα και μόνο.”

Και η ΟΝΝΕΔ Κιλκίς

Ανακοίνωση καταδίκης εξέδωσε και η ΟΝΝΕΔ Κιλκίς αναφέροντας τα εξής:
“Καταδικάζουμε απερίφραστα τον βανδαλισμό του αυτοκινήτου της δικηγόρου και υποψήφιας δημοτικής συμβούλου, κα. Καλλισθένης Στ. Πάκα. 
Η προεκλογική περίοδος πρέπει να βασίζεται στον διάλογο και στα επιχειρήματα. Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη. 
Ευχόμαστε να βρεθούν οι δράστες και η άνανδρη αυτή επίθεση να είναι η πρώτη και η τελευταία στο Κιλκίς.”

Καταδίκη και από τους δικηγόρους 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς καταδικάζει απερίφραστα την εγκληματική ενέργεια, με χαρακτηριστικά κοινού ποινικού δικαίου, που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών στο αυτοκίνητο της συναδέλφου μέλους μας κυρίας Καλλισθένης Πάκα. Τέτοιες απόλυτα καταδικαστέες πράξεις με τις συνακόλουθες με αυτήν συνέπειες βρίσκουν  αντίθετο τον Δικηγορικό Σύλλογο Κιλκίς.

 Θεωρούμε δε ότι δεν αρκεί μόνο η καταδίκη κατά τέτοιων ενεργειών αλλά απαιτείται αντίσταση κατά της διολίσθησης των θεσμών και της φθοράς των αξιακών αρχών και του πολιτισμού μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι διωκτικές αρχές θα επιληφθούν άμεσα του ζητήματος και η δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της.

Σχολιάστε