My Twitter Feed

25 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πιάσαμε πάλι διψήφιο αριθμό -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Δικηγόροι: Φτάνουν λόγια και ευχές -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Αντικυβερνητικά βέλη από πέντε -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Στο στόχαστρο τα δικαιώματα -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΝΙΚ: Στηρίξτε το νοσοκομείο μας -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Περιπατητές: Υπέρ της μονάδας αλλά… -

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, 2021

Ιός: Πήραμε πάλι την ανιούσα; -

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Μέτρα για σεξουαλική βία -

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, 2021

Νεοφυές δόγμα για επιχειρηματικότητα!

neofyis-epixeirimatikotitaΤου Σωκράτη Δημητριάδη.

Μετά από μήνες αναμονής, στις 16/2 δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του προγράμματος Νεοφυής Επιχειρηματικότητα του ΕΣΠΑ. Οι ενδιαφερόμενοι διάβασαν την επίσημη προκήρυξη, μελέτησαν τις λεπτομέρειες και τις προϋποθέσεις, και άρχισαν να ετοιμάζουν τις προτάσεις τους. Ένα μήνα μετά, στις 17/3 άνοιξε το σύστημα και ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων. Και τέσσερις μέρες μετά, ενώ υποβάλλονταν κανονικά οι αιτήσεις, έρχεται η κυβέρνηση και κάνει κάποιες μικρο… διορθώσεις. Θα αναφέρω μόνο τις δύο σημαντικότερες:

– Ο εταίρος του επιχειρηματικού σχεδίου θα πρέπει να διακόψει την υφιστάμενη ατομική του επιχείρηση και να δημιουργήσει καινούρια εταιρεία με αντικείμενο την προτεινόμενη καινοτομική δραστηριότητα

– Η νέα εταιρία δεν μπορεί να έχει καμία δραστηριότητα από αυτές που διέθετε ήδη ο εταίρος του επιχειρηματικού σχεδίου ως ατομικός επιχειρηματίας κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης

Με άλλα λόγια, για να καινοτομήσεις θα πρέπει αφενός να σου ‘ρθει ουρανοκατέβατα μια γαμάτη ιδέα σε κάτι που είναι εντελώς άσχετο με ότι ασχολείσαι και έχεις εντρυφήσει για χρόνια, και αφετέρου να είσαι διατεθιμένος να τα παρατήσεις όλα, να μην χτίσεις σε αυτά που έχεις ήδη πετύχει, και να ξεκινήσεις μια εντελώς καινούρια δραστηριότητα!!

Πρόκειται μάλλον για το νέο στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης που βασίζεται στο νεοφυές δόγμα: Η καριέρα είναι χολέρα, μην επενδύετε σε αυτά που εξειδικεύεστε, οι καλές ιδέες θα… προκύψουν.

Σχολιάστε