My Twitter Feed

26 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΓΑΣ Κιλκίς: Ο στόχος δεν επετεύχθη -

Δευτέρα, 25 Φεβρουάριος, 2019

Σημαντικό τρίποντο για Αλέξανδρο -

Δευτέρα, 25 Φεβρουάριος, 2019

Μεγάλη συγκέντρωση Κυριακίδη -

Δευτέρα, 25 Φεβρουάριος, 2019

«Θα λυθεί το θέμα με τα αδέσποτα» -

Δευτέρα, 25 Φεβρουάριος, 2019

Ο Κιλτίδης για Νοσοκομείο Κιλκίς -

Κυριακή, 24 Φεβρουάριος, 2019

Φλέβισε για τα καλά ο Φλεβάρης -

Σάββατο, 23 Φεβρουάριος, 2019

Για το τυρί από το τόπο μας -

Παρασκευή, 22 Φεβρουάριος, 2019

Αυξήσεις μισθών για κοινωφελή εργασία -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

ΝΔ: Με το βλέμμα στις τριεδρικές

Σύμφωνα μ` εκτιμήσεις πολιτικών αναλυτών, ο Αντ. Σαμαράς κατάρτισε τα ψηφοδέλτια του κόμματός του με βάση τις ισορροπίες μετά τις εκλογές, και ιδιαίτερα σε περίπτωση ήττας.

nd_samaras-001Για να είναι η ήττα διαχειρίσιμη, σημασία έχει όχι μόνο το ποσοστό της Ν.Δ και η διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο εσωκομματικός χάρτης της επόμενης Βουλής ώστε να μην είναι εύκολη η αμφισβήτηση του προέδρου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση των τριεδρικών περιφερειών από όπου επελέγησαν πολλοί υφυπουργοί ώστε να “χρωστούν” την επανεκλογή τους στον κ. Σαμαρά, σημειώνει η Βίκυ Σαμαρά στο news247.gr.

Σύμφωνα με το νόμο Παυλόπουλου, το δεύτερο κόμμα αντλεί κοινοβουλευτική δύναμη κυρίως από τις 12 τριεδρικές και τις έξι διεδρικές, όπου η κατανομή γίνεται ανάλογα με την εκλογική δύναμη.

Ακριβώς για το θέμα των τριεδρικών, όπως ο νομός Κιλκίς, το προαναφερθέν δημοσίευμα αναφέρει τα εξής:

Στην τριεδρική των Κυκλάδων ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης διεκδικεί την επανεκλογή του έχοντας υπάρξει ένα από τα βασικά πρόσωπα της τρικομματικής και εν συνεχεία της δικομματικής.

Από την τριεδρική της Άρτας είχε επιλεγεί ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Στύλιος (ο οποίος αποπέμφθηκε μετά τις δηλώσεις του περί… αναγκαίου Κασιδιάρη, αυτό όμως δεν είναι βέβαιο ότι θα του κοστίσει κι εκλογικά) , ενώ και ο Γιώργος Γεωργαντάς που τον διαδέχθηκε εκλέγεται επίσης στην τριεδρική του Κιλκίς.

Μάλιστα στην Άρτα έστειλε το Μαξίμου τον προσχωρήσαντα Γιώργο Νταβρή που εκλεγόταν στην Αχαϊα, καθώς εφέρετο να έχει συγκροτήσει συμμαχία με το Θανάση Νταβλούρο κόντρα στο σαμαρικό πρώην γραμματέα Επικοινωνίας Ανδρέα Κατσανιώτη.

Από την τριεδρική Αργολίδα υφυπουργός Αθλητισμού τοποθετήθηκε ο καραμανλικός Γιάννης Ανδριανός.

Στην επίσης τριεδρική Αρκαδία πάντως ένας έτερος καραμανλικός, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, δέχθηκε πόλεμο από το σαμαρικό περιβάλλον, αρχικά με την πριμοδότηση του Κώστα Βλάσση, εν συνεχεία με την κάθοδο του γραμματέα Ενημέρωσης Γιάννη Παναγιωτόπουλου και εν τέλει με την υποψηφιότητα της Εύης Τατούλη, που ως κόρη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη αποτελεί “κόκκινο πανί” για την Παναγή Κυριακού. Τελικά ωστόσο αυτή η πολυδιάσπαση σαμαρικών δυνάμεων στη συγκεκριμένη περιφέρεια ενδέχεται να λειτουργήσει αντίστροφα.

Κόντρα αναμένεται και στην τριεδρική Λέσβο, όπου απέναντι στον επίσης καραμανλικό Παύλο Βογιατζή υποψήφιος είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος είχε εκλεγεί στο Επικρατείας.

Τριεδρική είναι και η Κέρκυρα, όπου με την υποψηφιότητα της Άντζελας Γκερέκου μετά τη μετακίνηση του Νίκου Δένδια, οι σαμαρικοί φιλοδοξούν να έχον ένα δικό τους βουλευτή, με την έννοια ότι η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ πολιτικός θα οφείλει την πολιτική της επιβίωση στον πρωθυπουργό.

Σχολιάστε