My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΝΔ: Τι κάναμε στο νομό Κιλκίς

*Απολογισμός του ενός χρόνου διακυβέρνησης από τον Γεωργαντά.

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 10 Ιουλίου στην αίθουσα Β.Σεργιαννίδης του Επιμελητηρίου, η διευρυμένη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Ν.Κιλκίς με την ευκαιρία της επετείου του ενός χρόνου από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ.

Tη συνεδρίαση άνοιξε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ, Μηνάς Παπαδόπουλος, ο οποίος έκανε περιληπτικά έναν σύντομο απολογισμό και ακολούθως παρουσίασε βίντεο – άλμπουμ στιγμών από την παρουσία της Οργάνωσης τον τελευταίο χρόνο.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού (αρμόδιος για τη Β. Ελλάδα) Κων/νος Φωτίου και αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο υφυπουργός Γιώργος Γεργαντάς, ο οποίος και ήταν ο βασικός ομιλητής στην συνεδρίαση ”επιφορτισμένος” με την παρουσίαση του κυβερνητικού έργου  σε επίπεδο νομού Κιλκίς.  

O κ. Γεωργαντάς ευχαρίστησε ιδιαίτερα τρεις ανθρώπους, τη συνεργασία και συνδρομή των οποίων εξήρε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στους παρισταμένους Ανδρέα Βεργίδη (Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς), Δημήτρη Κυριακίδη (Δήμαρχο Κιλκίς) και Κων/νο Σιωνίδη (Δήμαρχο Παιονίας).

Στην ομιλία του, ο Κιλκισιώτης Υφυπουργός αναφέρθηκε:

Στο Νοσοκομείο Κιλκίς το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να αναβαθμίσει και αποτελεί άμεση προτεραιότητα να γίνει ένα σημαντικό νοσηλευτικό ίδρυμα που θα λειτουργεί με ιδανικό τρόπο βοηθώντας και προσφέροντας ποιοτικές συνθήκες υγείας. Δήλωσε δε την απορία του εκφράζοντας ταυτόχρονα τη θλίψη του για το γεγονός ότι δεν διαθέτει σύγχρονη, κανονική, μονάδα εντατικής θεραπείας η οποία είχε δρομολογηθεί από το 2013 (Υπουργός Αδ. Γεωργιάδη. Με χρήματα που είχαν εξασφαλισθεί αλλά ακολούθως η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου με τον διορισμένο Διοικητή της δεν έπραξαν το παραμικρό γιατί δεν τους ενδιέφερε το αν λειτουργεί ή όχι το νοσοκομείο Κιλκίς. Εργο που έχει ήδη δρομολογήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Δρόμος Ασσήρου – Ν.Σάντας. Το έργο αυτό άλλο ένα που κλήθηκε να τρέξει η ΝΔ και το οποίο θα ολοκληρωθεί εντός των συμφωνηθέντων χρονοδιαγραμμάτων γιατί υπάρχει κίνδυνος να σταματήσει εντός διετίας εφόσον δεν έχει υλοποιηθεί.

Δικαστικό Μέγαρο Κιλκίς. Η διαδικασία τρέχει με γοργούς ρυθμούς και υπάρχει αγαστή συνεργασία Πολιτείας (Υπουργείου) και τοπικών φορέων (Δήμος Κιλκίς) αλλά και Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς και ήδη έχει διανυθεί ένας μεγάλος ”δρόμος” ο οποίος θα αποτελέσει τη βάση για την ταχεία ολοκλήρωση του έργου. Αποκτώντας και το Κιλκίς και οι λειτουργοί της Θέμιδος έναν αντάξιο χώρο για την απονομή δικαιοσύνης. Υπενθύμισε στο σημείο αυτό την δρομολόγηση που είχε κάνει η κυβέρνηση Α. Σαμαρά πριν το 2014 με την τότε λύση της στέγασης του Δικαστικού στις εγκαταστάσεις του Εκκλησιαστικού Σχολείου Κιλκίς (πλησίον του Ι.Ν.Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων). Αλλο ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για το Κιλκίς που έμεινε στις καλένδες αμά τη αναλήψει των καθηκόντων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Φυσικό Αέριο. Εργο το οποίο ξεκινά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με την ανάδειξη του αναδόχου εργολάβου εντός του φθινοπώρου (το Κιλκίς έχει επιλεγεί από τον προγραμματισμό της ΔΕΔΑ μαζί με  άλλες δύο πρωτεύουσες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, τις Σέρρες και την Κατερίνη). Ιδανική είπε ο κ. Γεωργαντάς είναι η υφιστάμενη υποδομή που είχε κατασκευασθεί και πάλι από κυβέρνηση ΝΔ και επί Υπουργείας του αειμνήστου Δημητρίου Σιούφα. Στο Πολύκαστρο: Υλοποιείται – εντός μηνός – και το έργο κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου για την περιοχή του Πολυκάστρου.

Σιδηροδρομική Σύνδεση με Βιομηχανική περιοχή Κιλκίς (Σταυροχώρι). Αμεσα η υλοποίηση αυτού του έργου που αποτέλεσε ένα πάγιο αίτημα των βιομηχανικών μονάδων και υποψήφιων επενδυτών οι οποίοι πλέον θα έχουν έναν παραπάνω λόγο για να εγκατασταθούν νέες παραγωγικές μονάδες στην ΒΙΠΕ Κιλκίς.

Στάδιο Κιλκίς. Δίδεται προς χρήση στο κοινό και στους αθλητές σε λίγο χρόνο το νέο ταρτάν (650.000 ευρώ) στο γήπεδο ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα που θα λυθεί το επόμενο διάστημα καθώς είναι ισχυρή η βούληση όλων των εμλπλεκόμενων πλευρών η ολοκλήρωση των κερκίδων και του κλειστού προπονητηρίου του σταδίου (έγινε και εδώ αναδρομή στο παρελθόν και στις ημέρες κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου και τις γνωστές στην τοπική κοινή γνώμη για τις ευθύνες και τις παλινωδίες των τότε αθλητικών αξιωματούχων – Υπουργών οι οποίοι έκαναν το παν για να μην οριστικοποιηθεί ποτέ το εν λόγω έργο).

Αρδευτικά έργα. Η ΝΔ ως κόμμα έχει πάντα στο μυαλό της την στήριξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής. και για το λόγο αυτό υλοποιεί με κάθε τρόπο και κατά προτεραιότητα, εξαιτίας και της φυσιογνωμίας του νομού μας που διαθέτει πολλούς αγρότες – κτηνοτρόφους, έργα που σκοπό τους έχουν την ενίσχυση των ανθρώπων αυτών. Υλοποιήσαμε και θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε αρδευτικά έργα αλλά και βοηθούμε για την απλούστευση όλων των διαδικασιών και υπηρεσιών ώστε οι συντοπίτες μας που ασχολούνται με την γεωργοκτηνοτροφία να συνεχίσουν να εργάζονται και να καλλιεργούν τη γη προσφέροντας στο τραπέζι μας αγνά και ποιοτικά προϊόντα.

Δρόμος ΠΑΘΕ. Ο Υφυπουργός εξέφρασε την ντροπή του πολιτικά για το γεγονός ότι και στο ζήτημα αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έπραξε τίποτα αλλά επέτρεψε και εγκατέστησε πλευρικά διόδια σε έναν δρόμο που δεν έχει γίνει. Εκφράζοντας την απορία του και ταυτόχρονα την θέση του που αποτελεί και στάση της κυβέρνησης να μην επιτραπεί η λειτουργία των διοδίων εάν δεν καταστεί εφικτό το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ όπως τόνισε να εγκατασταθεί δηλαδή ο εργολάβος για την πραγματοποίηση του οδικού αυτού άξονα.

ΤΕΙ Κιλκίς. Υψιστο χρέος όλων όσων ασχολούνται με την πολιτική αποτελεί η παιδεία. Μέσα στο πλαίσιο αυτό κεφαλή για μας είναι η διατήρηση και ενίσχυση του ΤΕΙ Κιλκίς το οποίο είναι ένα κόσμημα και για το λόγο αυτό δεν θα πρέπει να το παραμελίσουμε. Δυστυχώς η ανικανότητα και η κωλυσιεργία, έννοιες ταυτόσημες με την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, οδήγησαν σε απώλεια μιας επιπλέον σχολής, γραφιστικής εν προκειμένω, από τον τόπο μας.

Ο κ. Γεωργαντάς εκφράζοντας όμως βάσιμα την αισιοδοξία του ανέφερε ότι γίνεται μια νέα άρχη με την καινούργια αξιολόγηση εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και έχοντας στραμμένο το βλέμμα του στη διαδικασία αυτή, έχοντας γνώση και εμπειρία (λόγω και της προηγούμενης θήτευσης του στο Υπουργείο Παιδείας επί κυβέρνησης Σαμαρά ως Υφυπουργός) συνεργαζόνενος με την πανεπιστημιακή κοινότητα και τις Αρχές της θα καταφέρει να ενισχύσει το ΤΕΙ.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ / ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ. Στο φλέγον θέμα του προσφυγικού ο κ. Γεωργαντάς αφού έκανε μια αναδρομή στο τι παρέλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ υπογράμμισε ότι ο Κ.Μητσοτάκης ως υπεύθυνος και αξιοπρεπής πρωθυπουργός δεν προσπαθεί να λαϊκίσει με τον πόνο αυτών των ανθρώπων. Με σοβαρότητα και δουλειά πράττει το κάθε δυνατό οργανώνοντας και διασφαλίζοντας μια καλή καθημερινότητα και διαμονή για τους δυστυχείς αυτούς ανθρώπους. Παράλληλα εξασφαλίζει μια ήρεμη ζωή με ευταξία και ασφάλεια για την ελληνική κοινωνία η οποία συνδράμει τα τελευταία χρόνια από την εμφάνιση του προβλήματος έως σήμερα με κάθε τρόπο. Ανέδειξε δε τις τεράστιες ευθύνες που φέρει η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου και τα υψηλόβαθμα στελέχη και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που καλούσαν μεν τους πρόσφυγες να λιάζονται στην χώρα μας χτίζοντας πολιτικές καριέρες αλλά στο τέλος τους άφησαν αβοήθητους κάτω από δύσκολες και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης. Ολο το άναρχο αυτό πλαίσιο μπαίνει σε τάξη από την κυβέρνηση της ΝΔ.   

Αμέσως μετά το πέρας της παρουσίασης του κυβερνητικού έργου ενός χρόνου στο Κιλκίς χαιρέτισαν τις εργασίες της διευρυμένης συνεδρίασης της ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ Κιλκίς) οι δύο δήμαρχοι του νομού Δ.Κυριακίδης, Κ.Σιωνίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Α.Βεργίδης.

Συγκλόνισε όμως με την μεστότητα και την περιεκτικότητα των λόγων του σε ολιγόλεπτη τοποθέτηση του ο ”Νέστορας” της πολιτικής σε επίπεδο νομού, Ξενοφών Στεργιάδης, ενώ ακολούθησε διάλογος και σύντομες τοποθετήσεις των κομματικών στελεχών.

Σχολιάστε