My Twitter Feed

24 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Εμφύλιος στη Κ. Μακεδονία

Ο Γ. Ιωαννίδης ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας – Πήρε το χρίσμα από τη ΝΔ και “κατεβαίνει” απέναντι στον Απ. Τζιτζικώστα.

ioannidis_tzitzikostas_kalafatisΣτα πρόθυρα νευρικής κρίσης οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας με τον “γαλάζιο” εμφύλιο που ξέσπασε στη Μακεδονία, όπου το κόμμα θα έχει… δυο υποψήφιους περιφερειάρχες: τον “εκλεκτό” του Μαξίμου Γιάννη Ιωαννίδη και τον “αντάρτη” Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ήταν δεδομένο πως τόσο το Μαξίμου όσο και η Συγγρού ήθελαν να παίξουν το «χαρτί» του «ξανθού» στη Μακεδονία, όπου είναι εξαιρετικά δημοφιλής. Τα σχέδια χάλασε όμως ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που ένα 24ωρο πριν ανακοινωθεί και επίσημα η υποψηφιότητα του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή, γνωστοποίησε ότι ανεξάρτητα από την κομματική γραμμή, εκείνος θα είναι υποψήφιος.

Δυναμικό μπάσιμο με τις… πλάτες της Νέας Δημοκρατίας στην αυτοδιοίκηση κάνει ο Γιάννης Ιωαννίδης, που είναι ο «εκλεκτός» του Αντώνη Σαμαρά για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας Το «αντάρτικο» Τζιτζικώστα προκάλεσε εκνευρισμό και δυσαρέσκεια στο Μαξίμου, αφού ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, δεν ήθελε να είναι υποψήφιος ο νυν περιφερειάρχης, που ανέλαβε μετά την οριστική καθαίρεση του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Πληροφορίες ανέφεραν πως στον κ. Τζιτζικώστα είχε γίνει πρόταση να είναι δήμαρχος Θεσσαλονίκης (και αφού πρώτα αρνήθηκε ο Γιάννης Ιωαννίδης), απέναντι στον Γιάνη Μπουτάρη, αλλά αντί απάντησης, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για την περιφέρεια.

Εξάλλου, φαίνεται πως ο συνδυασμός του Απ. Τζιτζικώστα περιλαμβάνει πρόσωπα και στελέχη που η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς δεν θέλουν να έχουν σχέση, πρόσωπα που προέρχονται και από τον συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Στον Απόστολο Τζιτζικώστα έγινε πρόταση από τη ΝΔ να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης αλλά αρνήθηκε

Αυτό που ήθελαν να αποφύγουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο διχασμός. Πλέον, με δυο «γαλάζιους» υποψήφιους στην ίδια περιφέρεια, εκτός από το σκηνικό εσωκομματικής σύγκρουσης, θα υπάρξει και πόλωση στις τάξεις των ψηφοφόρων. Και αυτό ακριβώς ήθελε να αποφύγει η Συγγρού, που επιθυμούσε συσπείρωση στο πρόσωπο του «επίσημου» υποψηφίου, Γιάννη Ιωαννίδη.

Αυτό που μένει να φανεί είναι αν ο Απόστολος Τζιτζικώστας προτίθεται να υποχωρήσει και να πάρει πίσω την υποψηφιότητά του προς χάριν του γενικότερου… κομματικού καλού. Πάντως, αυτό είναι ένα ενδεχόμενο που δε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

newsit.gr

Σχόλια
One Response to “ΝΔ: Εμφύλιος στη Κ. Μακεδονία”
  1. Ο/Η ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ λέει:

    ουτε και με μια ευρωβουλευτικη θέση δε θα συγκέντρωνε πιθανοτητες να κανει πισω; εκτος και αν δεν ειναι και δεν του το εχω εξυπνος και σωστος πολιτικος να διαπραγματευθει πιστευω απο θεση μια καλη λυση για το μελλον του αφου ως νεος πολιτικος θα πρεπει να μην κλεινει το ματι στο αυριο, ολο και θα εχει φιλοδοξιες και μια τετοια θεση θα του ειναι βουτυρο. Καλο σαββατοκυριακο.

Σχολιάστε