My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Να μπει τάξη στις αμμοληψίες

Σύμφωνα με στοιχεία υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, στη περιοχή του Δήμου Παιονίας είναι σε λειτουργία τέσσερις αμμολήπτες από τον Αξιό, δημιουργώντας προβλήματα επειδή ο ποταμός μετατοπίζεται προς τη Μεσιά και πλησιάζει απειλητικά τα τοπικά αναχώματα.

Όπως τόνισαν τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Αξιού, αυτό γίνεται επειδή οι αμμοληψίες είναι άναρχες. Γι` αυτό είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η κατασκευή αναβαθμού στην περιοχή του Άσπρου Κιλκίς για αρδευτικούς λόγους, ενώ το διαχειριστικό σχέδιο πρέπει να είναι συμβατό με το σχέδιο διαχείρισης λεκάνης απορροής του ποταμού, που κατάρτισε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η συζήτηση έγινε στα πλαίσια της αντιμετώπισης των κινδύνων πλημμύρας που προέρχονται από την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί κατά μήκος του Αξιού, με την Περιφέρεια να επιχειρεί να βάλει τάξη στις αμμοληψίες. Για το σκοπό αυτό εκπονείται διαχειριστικό σχέδιο για τα φερτά υλικά, έτσι ώστε να καταδεικνύονται τα σημεία από τα οποία θα μπορούν να γίνονται αμμοληψίες, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να πλημμυρίσουν οι γύρω περιοχές.

Πηγή: voria.gr

 

 

Σχολιάστε