My Twitter Feed

29 Μάρτιος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κρούσια:Οριστικά όχι σε εξορύξεις -

Παρασκευή, 29 Μάρτιος, 2019

ΚΚΕ: Οι υποψήφιοι για ΠΕ Κιλκίς -

Παρασκευή, 29 Μάρτιος, 2019

Ο Τσαντάκης με τους πολιτιστικούς -

Παρασκευή, 29 Μάρτιος, 2019

Γιαννούλης με παρουσία Τσίπρα -

Παρασκευή, 29 Μάρτιος, 2019

Κινητοποίηση για Υγεία – Παιδεία -

Παρασκευή, 29 Μάρτιος, 2019

«Να σπάσει ο δήμος στα τρία» -

Πέμπτη, 28 Μάρτιος, 2019

Οι υποψήφιοι του Τζιτζικώστα -

Πέμπτη, 28 Μάρτιος, 2019

Η ομιλία Βορίδη στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 28 Μάρτιος, 2019

Να μη πληρώσουν οι παραγωγοί

rodakina«ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ οι ΦΡΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ της Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ από το ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ των ΕΞΑΓΩΓΩΝ στη ΡΩΣΙΑ» ζητά η KOMMATIKH OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ του ΚΚΕ, τονίζοντας στη σχετική ανακοίνωσή της τα εξής:

«Οι ροδακινοπαραγωγοί της Κ.Μακεδονίας, είναι οι πρώτοι που δέχονται τις τραγικές συνέπειες των αντίμετρων της Ρωσίας απέναντι στην επιβολή οικονομικών κυρώσεων από μέρους της ΕΕ & των ΗΠΑ για τις μεταξύ τους  διαμάχες,  έπειτα από την ωμή επέμβαση ΕΕ-ΗΠΑ στην Ουκρανία.

     Η ανακοίνωση της απαγόρευσης εισαγωγών στη Ρωσία δίνει το τελειωτικό χτύπημα στη φετινή φρουτοπαραγωγή και στο εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών, μετά τις ζημιές από χαλάζι & βροχοπτώσεις και τις απαράδεκτα χαμηλές τιμές παραγωγού από τη πλευρά εμπόρων-εξαγωγέων.

     Οι παραγωγοί της Περιοχής είναι ακόμη απλήρωτοι για παραγωγές προηγούμενων ετών και δεν ελπίζουν σε δίκαιες αποζημιώσεις από τον φοροεισπρακτικό & αντιασφαλιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ. Το σταμάτημα των εξαγωγών για τις όψιμες ποικιλίες ροδακίνων & νεκταρινιών και όσων προϊόντων ακολουθούν ( σταφύλια, ακτινίδια, κ.ά.) στην κυριότερη αγορά απορρόφησης των τελευταίων ετών, είναι ένα ακόμη ηχηρό πλήγμα στο αναμενόμενο φετινό εισόδημά τους και δυσκολεύει την επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών.

    Η κυβέρνηση, αντί να σταθεί αρωγός της μικρομεσαίας αγροτιάς στον αγώνα της επιβίωσης, έρχεται να προσδεθεί στο άρμα ΕΕ & ΗΠΑ υποστηρίζοντας τα συμφέροντα των καπιταλιστικών επιχειρηματικών ομίλων γυρίζοντας την πλάτη στα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών . Επιβάλλεται να στηρίξει το εισόδημα της αγροτιάς διαχωρίζοντας τη θέση της από τα μέτρα της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία.

    Απαιτείται να αναπληρώσει η κυβέρνηση με συγκεκριμένα μέτρα το χαμένο εισόδημα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Να πάρει άμεσα μέτρα για απορρόφηση των αδιάθετων ποσοτήτων φρούτων σε νοσοκομεία, στρατό, κατασκηνώσεις, ιδρύματα, κλπ. σε τιμές κάλυψης του κόστους παραγωγής.

     Η μικρομεσαία αγροτιά, με τους Αγρ.Συλλόγους & Συνεταιρισμούς, τις Ομάδες Παραγωγών & τις Συντονιστικές Επιτροπές, πρέπει να πιέσει οργανωμένα και να διεκδικήσει την κάλυψη του χαμένου εισοδήματός του 2014, για την  επιβίωση των ίδιων των αγροτών και των οικογενειών τους. Να μην επαναπαυτούν στις «διαβεβαιώσεις», που θα λάβουν από κυβερνητικά χείλη, αλλά να προχωρήσουν  σε αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων στον αγώνα επιβίωσης.

      Να κατανοήσουν καλύτερα τα αδιέξοδα για την μικρομεσαία αγροτιά από την ακολουθούμενη αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, που καιμε τηννέα ΚΑΠ 2015-2020 έρχεται να φέρει νέα δεινά στους αγρότες, με τη μείωση των επιδοτήσεων, τους φραγμούς  στις  καλλιεργούμενες  εκτάσεις, την αποδέσμευση της παραγωγής από τις επιδοτήσεις. Είναι το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια επιχειρηματιών και μεγαλοαγροτών και θα οδηγήσει στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό χιλιάδες αγροτικά και κτηνοτροφικά νοικοκυριά. Γι’αυτό και η αποδέσμευση από την ΕΕ της εξυπηρέτησης των ανταγωνισμών των επιχειρηματικών ομίλων,  αποτελεί τον ξεκάθαρο μονόδρομο της μικρομεσαίας αγροτιάς και των λαϊκών στρωμάτων.»

Σχολιάστε