My Twitter Feed

21 Ιουνίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Διαδικασία πριν τη κάλπη” -

Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

ΕΚΚ: Ψήφισμα για τη FIERATEX -

Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Πρωτιά ΠΕΚ στην ΕΛΜΕ Κιλκίς -

Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Επιτέλους, φράγμα Μεταξοχωρίου -

Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Γαστρονομία και πολιτισμός -

Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Ο γιορτασμός της 21ης Ιουνίου 1913 -

Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Επιτυχής η έναρξη των Πολυκαστρινών -

Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

“Ρεσιτάλ κυνισμού για το ΓΝΚ” -

Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Να λογοδοτήσουν στο λαό της Παιονίας

Σε ανακοίνωσή της με τίτλο “κυβέρνηση και διοίκηση του Δήμου Παιονίας αντί να βαυκαλίζονται, ας κοιταχτούν καλύτερα στον καθρέφτη και ας λογοδοτήσουν επιτέλους στο λαό της Παιονίας”, η Λαϊκή Συσπείρωση εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Η Διοίκηση του Δήμου Παιονίας αντί να πανηγυρίζει μαζί με την κυβέρνηση για το πόσα κέρδισαν οι δημότες από τα έργα που εκτελέστηκαν ή είναι σε εξέλιξη στην Παιονία, καλό θα ήταν να μας πει παράλληλα πόσα έχασαν και συνεχίζουν να χάνουν καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής.

Λένε πως η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα και στην περίπτωση μας φαίνεται να ισχύει απόλυτα και αυτό γιατί εδώ και 12 χρόνια η κρατική χρηματοδότηση προς το Δήμο Παιονίας παραμένει μειωμένη σε ποσοστό 60%! Η χρηματοδότηση του Τεχνικού Προγράμματος, η λεγόμενων η ΣΑΤΑ είναι κολλημένη στις 500.000 και δεν φτάνει ούτε για μερεμέτια. Η λειτουργία των ΝΠΔΔ, της Κοινωφελούς Επιχείρησης και της ΔΕΥΑΠ εξαρτώνται διαρκώς από τη βοήθεια του Δήμου, οποίος με τη σειρά του επιλέγει να “κόβει” από άλλες ανάγκες για να “μπαλώσει” άλλες εξίσου σημαντικές, αντί να διεκδικεί παράλληλα από το κράτος. Ενδεικτική είναι η κατάσταση στη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών που ουσιαστικά λειτουργούν από το φιλότιμο και την αυταπάρνση του εναπομείναντος προσωπικού.

Παράλληλα, οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, που ψήφισαν μαζί με την τότε απερχόμενη διοίκηση Γκουντενούδη τον Αύγουστο του 2019, παραμένουν ενώ με την προσθήκη των αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων των κατοικιών, τα έσοδα για το Δήμο έχουν αυξηθεί κατά μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Για να μην μιλήσουμε για τις απαλλαγές των βιομηχάνων της περιοχής σε δημοτικά τέλη φωτισμού και καθαριότητας αξίας επίσης μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Τελικά αν αθροίσουμε αυτά που «έδωσε» η κυβέρνηση της ΝΔ θα διαπιστώσουμε ότι το ποσό αυτό είναι ένα μόνο μέρος μόνο των όσων έχουν “αρπάξει” διαχρονικά από τις τσέπες των δημοτών όλες οι κυβερνήσεις. Αντί να απολογούνται, “ευλογούν τα γένια τους” . “Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι”, λέει ο σοφός λαός μας.

Ο λαός της Παιονίας έχει μια αξία να αναρωτηθεί. Τέτοιες διοικήσεις έχουμε ανάγκη; Που αποσιωπούν το αντιλαϊκό έργο που επιβάλλουν στο δήμο Παιονίας όλες οι κυβερνήσεις συστηματικά; Που όλοι μαζί έχουν βάλει στο γύψο κάθε λαϊκή μας ανάγκη; Που βαφτίζουν το κρέας ψάρι;

Αντί να βαυκαλίζονται καλύτερα να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να λογοδοτήσουν στο λαό της Παιονίας και να μας απαντήσουν.

Πόσα χρόνια καθυστέρησαν τα έργα που διαφημίζουν;

Πόσο ταλαιπωρήθηκε ο λαός της Παιονίας από την κακή λειτουργία των έργων αυτών;

Μόλις πρόσφατα οι κάτοικοι της περιοχής του Πολυκάστρου στερήθηκαν την πρόσβαση τους σε πόσιμο νερό για 6 ολόκληρες μέρες ενώ οι διακοπές νερού στους υπόλοιπους οικισμούς, κατά τους θερινούς μήνες, είναι σύνηθες φαινόμενο.

Πόσα πλήρωσαν οι δημότες για το αυξημένο κόστος συντήρησης αυτών των έργων, λόγω παλαιότητας αυτών των υποδομών, για να υπάρχει ένα ελάχιστο ανεκτό επίπεδο λειτουργίας τους;

Αν περιμέναμε πάνω από 20 χρόνια για την υδροδότηση από το Πάικο της περιοχής του Πολυκάστρου, σε πόσες δεκαετίες θα πραγματοποιηθούν οι καταγεγραμμένες σημερινές ανάγκες;

Με τέτοιους ρυθμούς ούτε το 2050 θα δούμε να χτίζεται νέο σχολείο ή νέος παιδικός ή νέο ΚΑΠΗ ή νέο γήπεδο στην Παιονία. Πως μετά περιμένουν οι νέοι να αποφασίσουν να ζήσουν και να ριζώσουν σε αυτό τον τόπο, όταν η ψαλίδα μεταξύ πόλης και χωριού μεγαλώνει διαρκώς, όταν οι θέσεις εργασίας που προκύπτουν επιβάλλουν όλο και χειρότερους όρους εργασίας, όταν έχουν παγώσει οι προσλήψεις στο δημόσιο;

Να τους θυμίσουμε ότι το 95 % των κρατικών εσόδων προέρχεται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Κάθε ευρώ που “επιστρέφει” στην Παιονία είναι βγαλμένο από τον κόπο και το υστέρημα των ανθρώπων του μόχθου και όχι από τη φορολογία των βιομηχάνων και των επιχειρηματιών της περιοχής, που εκμεταλλεύονται επί πινακίου φακής τον πλούτο της. Αυτούς έπρεπε να ευχαριστεί ο Δήμαρχος Παιονίας και όχι να κάνει δημόσιες σχέσεις με την κυβέρνηση και να προωθεί μαζί της τα επιχειρηματικά συμφέροντα στην περιοχή.

Τα έργα που εκτελούνται ή είναι σε εξέλιξη σήμερα, είναι έργα που καθυστέρησαν πάνω από μια δεκαετία στην περιοχή. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι σήμερα υλοποιούνται εξαγγελίες και υποσχέσεις της δεκαετίας 2000-2010. “Κάλλιο αργά παρά ποτέ” θα πει κανείς αλλά γιατί σήμερα, γιατί τώρα; Σίγουρα δεν υλοποιούνται γιατί τους έπιασε πόνος για την πλήρη κάλυψη των κοινωνικών αναγκών της περιοχής.

Τα έργα αυτά υλοποιούνται πρωτίστως για να τονωθεί η καπιταλιστική οικονομία, που επλήγη από τις συνέπειες της πανδημίας, να βρουν διέξοδο τα συσσωρευμένα κεφάλαια. Παράλληλα, έρχονται να διασκεδάσουν τη συσσωρευμένη δυσαρέσκεια που προκάλεσε η χρόνια υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων της περιοχής και να διαμορφώσουν ένα ελάχιστα ανεκτό επίπεδο διαβίωσης τους. Τέλος, πρόκειται για έργα και υποδομές απαραίτητα για την περαιτέρω εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση κοινωνικών αναγκών και αγαθών όπως π.χ. το νερό ενώ παράλληλα διευκολύνουν την απρόσκοπτη επιχειρηματική δραστηριότητα.

Και ποιος θα πληρώσει αυτά τα έργα; Σίγουρα όχι οι επιχειρηματίες. Τα χρήματα αυτά θα πληρωθούν εξ ολοκλήρου από τις τσέπες μας και μάλιστα με την επιβολή νέων αντιλαϊκών μέτρων όπως π.χ. μέσα από το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης που περιλαμβάνει νέα επίθεση σε εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα μας, που ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελ. Λύση και ΜεΡα 25 ψήφισαν μαζί στη Βουλή και η επόμενη κυβέρνηση δεσμεύεται να τα υλοποιήσει.

Ο λαός της Παιονίας έχει σήμερα ανάγκη περισσότερο από ποτέ μία Διοίκηση που δεν θα σκύβει το κεφάλι στα κυρίαρχα επιχειρηματικά συμφέροντα και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν.

Που σε καθημερινή βάση, όχι μόνο θα αξιοποιεί κάθε δυνατότητα υλοποίησης έργων και υπηρεσιών αλλά θα διεκδικεί παράλληλα, μαζί με το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, οτιδήποτε έχει ανάγκη ο λαός μας.

Που θα αποκαθιστά αδικίες στην κατανομή φορολογικών βαρών, που θα αποτελεί ασπίδα προστασίας της ζωής και της αξιοπρέπειας των δημοτών, που θα τον προστατεύει διαρκώς από κάθε επίθεση είτε του αντιλαϊκού κράτους, είτε των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Που θα αγωνίζεται πραγματικά για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και σε αυτό το δρόμο δεν περισσεύει κανένας άνθρωπος που ενώ μοχθεί και κοπιάζει, δεν βλέπει τις ανάγκες του να ικανοποιούνται, ούτε στοιχειωδώς.

Στις 25 Ιούνη, πολλοί περισσότεροι μπορούν και πρέπει να κάνουν το επόμενο βήμα, για να βγει πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ, απέναντι στη νέα κυβέρνηση της ΝΔ και στην κάλπικη αντιπολίτευση ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και των εκπροσώπων τους στην τοπική διοίκηση που θα προωθούν από κοινού την αντιλαϊκή πολιτική.

Σχολιάστε