My Twitter Feed

20 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ στο νομό -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Εκλογική επιτροπή και μήνυμα -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κόντρα δήμου με διευθύντρια ΔΕ -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Παππάς: Επικίνδυνη μετεστέγαση -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Κασσελάκη στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Έντονο προεκλογικό τριήμερο -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κιλκίς: Αλληλεγγύη στη Παλαιστίνη -

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

“Να επανέλθει η Λαϊκή Π. Αγιονερίου”

Με θέμα την αναστολή λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς στο Π. Αγιονέρι και ζητώντας “να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επαναλειτουργία της”, η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει σε ανακοίνωσή της τα εξής:

“Η κυβέρνηση, οι υπηρεσίες της και οι διάφοροι καλοθελητές της, αφού έλυσαν όλα τα προβλήματα του λαού, αποφάσισαν να πατάξουν την παρανομία και στο Π. Αγιονέρι.

Πρόσφατο κατόρθωμά τους η επιβολή υπέρογκων προστίμων σε μικρούς επαγγελματίες και παραγωγούς και η αναστολή λειτουργίας του παζαριού του Π. Αγιονερίου, με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητες άδειες και οι σχετικές αποφάσεις.

Φαίνεται πώς για ένα παζάρι το οποίο λειτουργεί σχεδόν 20 χρόνια, από το οποίο έχουν ψωνίσει μια σειρά τοπικών και περιφερειακών παραγόντων, υποψήφιων και εν ενεργεία βουλευτών και όχι μόνο… ξαφνικά αποφάνθηκαν ότι δεν είναι νόμιμο.

Επιβεβαιώνεται, πως η αυστηρότητα του κρατικού μηχανισμού, εξαντλείται σε αυτοαπασχολούμενους μικρούς εμπόρους και παραγωγούς, οι οποίοι εργάζονται σχεδόν 7 μέρες την εβδομάδα νυχθημερόν, για να τα φέρουν βόλτα, την ίδια ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα μονοπώλια έχουν φοροαπαλλαγές, μειώσεις και καταργήσεις προστίμων, ενίσχυση με κρατικές επιδοτήσεις.

Ας μην κρύβονται ορισμένοι πίσω από το δάχτυλό τους, ούτε να παίξουν το γνωστό παιχνίδι της μετάθεσης ευθυνών. Τόσα χρόνια γνώριζαν όλοι οι αρμόδιοι. Αν τους ενδιέφερε πραγματικά να στηρίξουν τους μικρούς εμπόρους και παραγωγούς, αν τους ενδιέφερε πραγματικά να στηρίξουν ένα χωριό που παίρνει ζωή και στηρίζεται και το ίδιο οικονομικά από τη λειτουργία του παζαριού, ήξεραν και μπορούσαν να διευθετήσουν το ζήτημα. Υπήρχαν τρόποι για να τακτοποιηθεί το ζήτημα από τις Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές εδώ και χρόνια, χωρίς να αφήνουν εκτεθειμένους εμπόρους και παραγωγούς.

Το κλείσιμο του παζαριού το μόνο που θα πετύχει είναι η μείωση του εισοδήματος των παραγωγών και μικρών εμπόρων, η μείωση του εισοδήματος των επαγγελματιών του χωριού, η αύξηση των εξόδων των κατοίκων του χωριού, οι οποίοι θα αναγκάζονται να προσφεύγουν για τις αγορές τους σε καταστήματα ομίλων S/M ή να διανύουν μεγάλες αποστάσεις ξοδεύοντας χρόνο και χρήμα που δεν περισσεύει από κανέναν.

Βέβαια, αν ήθελαν πραγματικά τα στηρίξουν τους μικρούς επαγγελματίες και τους κατοίκους των χωριών, θα είχαν κάνει κι άλλα. Αλλά θα χρειαζόμασταν πολλές σελίδες για να τα απαριθμήσουμε. Εξάλλου είναι γνωστά, γιατί έχουν κατατεθεί ουκ ολίγες φορές από κατοίκους, φορείς και συλλόγους των χωριών.

Αυτό που χρειάζεται άμεσα είναι:

  • Να αναλάβουν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες σε Δήμο και Περιφέρεια άμεσα να βγουν οι απαραίτητες άδειες και αποφάσεις, ώστε το παζάρι να αρχίσει άμεσα τη λειτουργία του τη μέρα και ώρες που έχει καθιερωθεί μέχρι σήμερα.

  • Να μην πιστωθεί κανένα πρόστιμο στους παραγωγούς και μικρούς επαγγελματίες, για το οποίο δεν είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι.

  • Να στηριχθούν οι παραγωγοί και οι μικροί επαγγελματίες με μέτρα όπως η μείωση της φορολογίας, η μείωση δημοτικών τελών και τελών άδειας.

  • Να στηριχτούν τα χωριά και οι κάτοικοί τους με έργα, υποδομές, αύξησης της χρηματοδότησης, αναγκαίο προσωπικό στις υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας, για να συνεχίσει και η νέα γενιά να μένει και να εργάζεται στον τόπο της.”

Σχολιάστε