My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Να βγούμε όλοι νικητές! 

Του Παύλου Τονικίδη.


Ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στο Κιλκίς, έναν ευλογημένο τόπο με τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα που καλούμαστε μακροπρόθεσμα να εκμεταλλευτούμε. Σε μία περίοδο που η κρίση έχει φτάσει παντού και όλοι δυσκολευόμαστε, πρέπει να αντιληφθούμε ότι είναι σωστό και άκρως απαραίτητο να προτιμούμε τις αγορές του νομού μας.

Αυτό θα δώσει μια ισχυρή ώθηση στη τοπική οικονομία να ορθοποδήσει, καθώς ως έμποροι, επιχειρηματίες, δημόσιοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, αγρότες και καταναλωτές είμαστε κρίκοι της ίδιας αλυσίδας, που πρέπει να μείνει άρρηκτη.

Η τοπική αγορά αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της κοινωνίας, καθώς οι επαγγελματίες μας παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή και την πρόοδο του τόπου μας. Συντηρούν θέσεις απασχόλησης, δημιουργούν εισοδήματα και εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων.

Από τη δραστηριότητά τους τα οφέλη για την τοπική κοινωνία μας είναι πολλά, δεδομένου ότι απ’ αυτήν προέρχονται οι παραγωγοί, οι μεταποιητές, οι έμποροι και οι καταναλωτές.

Ο κάθε ένας από εμάς ως καταναλωτής, άσχετα από την επαγγελματική του υπόσταση, οφείλει να στηρίξει τις αγορές του νομού μας. Πρέπει να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο. Αν δεν μας προτιμούν οι ντόπιοι καταναλωτές και φεύγουν για αγορές εκτός του νομού μας, αυτό θα έχει επιπτώσεις για όλους μας. Εδώ, ο τοπικός καταναλωτής μπορεί να βρει ό,τι χρειάζεται και να έχει την άμεση προσωπική επαφή με τον επαγγελματία.

Οφείλουμε να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να τονώσουμε την οικονομία μας προτιμώντας τα δικά μας καταστήματα, έτσι ώστε η κίνηση του χρήματος να γίνεται εντός του νομού για να σταθεί όρθια η οικονομία μας στη δύσκολη εποχή που ζούμε.

Επιμένουμε λοιπόν και επιλέγουμε τις αγορές του νομού μας και καταναλώνουμε ότι παράγει ο τόπος μας. Είναι σημαντικό το παραπάνω μήνυμα να κερδίζει συνεχώς έδαφος στη συνείδηση αλλά και στην καθημερινή μας ζωή.

Η στήριξη της τοπικής αγοράς είναι βασικό ζητούμενο και η διαμόρφωση αντίστοιχης κουλτούρας στους καταναλωτές κάθε περιοχής, είναι επίσης θέμα που πρέπει να μας απασχολεί.

Το Επιμελητήριο Κιλκίς είναι αποφασισμένο να έχει σημαντικό μερίδιο παρέμβασης με δράσεις που δεν θα αφορούν μόνο στην προβολή της τοπικής αγοράς, αλλά και στην ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τη στήριξη των τοπικών καταστημάτων.

Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε σε συνεργασία με άλλους φορείς, ακόμη και με τα σχολεία, δίνοντας να καταλάβουν τα παιδιά, τη σημασία που έχει η στήριξη της τοπικής αγοράς. Για παράδειγμα, ζητώντας από τοπικά καταστήματα να στηρίζουν εκδρομές και εκδηλώσεις τους, την ίδια στιγμή να προτιμούν την τοπική αγορά για ότι χρειάζονται.

Το ίδιο ισχύει και για τις συνεργασίες του Επιμελητηρίου με άλλους μαζικούς φορείς που εκπροσωπούν κλάδους της τοπικής αγοράς, όπως οι επαγγελματοβιοτέχνες, άλλα επαγγελματικά σωματεία και σύλλογοι.

Μην ξεχνάμε ότι επιλέγοντας να ψωνίζουμε από την τοπική αγορά επιτυγχάνουμε την στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μας και κυρίως προστατεύουμε, εκτός από τους ίδιους τους επιχειρηματίες, τους ιδιωτικούς υπαλλήλους να έχουν δουλειά στον τόπο τους.

Εμείς οι ίδιοι, μέσα από τις επιλογές μας μπορούμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας. Πρέπει να σκεφτόμαστε έξυπνα. Να αποκτήσουμε συνείδηση υπέρ της τοπικής επιχειρηματικότητας, υπέρ των τοπικών καταστημάτων.

Η κρίση που ταλανίζει τη χώρα µας έχει δηµιουργήσει µια σειρά προβληµάτων στην αγορά και ιδιαίτερα στις µικροµεσαίες επιχειρήσεις και τον εµπορικό κόσµο. Είναι αναγκαίο κι εµείς σαν πολίτες να στηρίξουµε τις τοπικές αγορές μας, όχι µόνο τώρα τις εορταστικές µέρες της αγοραστικής έξαρσης, αλλά και όλη τη χρονιά.

Είναι ανθρώπινο και δείχνουμε τον χαρακτήρα αλληλεγγύης της κοινωνίας µας, να στηρίζουµε το γείτονα, τον συγγενή, το φίλο και τον συντοπίτη µας. Με τον τρόπο αυτό θα περιορίσουµε την οικονοµική δυσκαµψία που υπάρχει και θα επαναβεβαιώσουµε τις σχέσεις µας.

Στην κατεύθυνση αυτή κινούνται και οι εµπορικοί σύλλογοι του νοµού µας, που δίνουν αγώνα στήριξης της τοπικής αγοράς. Στον αγώνα αυτό πρέπει να συµµετέχουµε όλοι. Είναι ένας µοναδικός αγώνας που στο τέλος θα µας βρει όλους «νικητές».

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε