My Twitter Feed

30 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Πέντε σε Κιλκίς, αύξηση στη χώρα -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Θερμομέτρηση και στα σχολεία -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 600 τάμπλετ σε μαθητές -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: Ορκίστηκε ο Δ. Τοπαλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένουμε έξω από το “κάδρο” -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Νέο όχημα για δάση του Κιλκίς

Με ένα νέο όχημα ενισχύεται η Δασική Υπηρεσία Κιλκίς προκειμένου να ενταθεί η προσπάθεια πάταξης της λαθροϋλοτομίας και προστασίας του δασικού πλούτου από πυρκαγιές και την αυθαίρετη ανθρώπινη παρέμβαση κάθε είδους.

dasos-oximaΣυνολικά θα ενισχυθούν 14 κατά τόπους δασικές υπηρεσίες με ισάριθμα νέα οχήματα 1600 κυβικών με εκτός δρόμου δυνατότητες, έπειτα από την ολοκλήρωση της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας. 

Τα οχήματα προορίζονται για εργασίες, όπως αντιμετώπιση λαθροϋλοτομιών, προστασία από πυρκαγιές και άλλους κινδύνους των δασών, περιπολίες, έλεγχοι και πράξεις χαρακτηρισμού, διαχείριση δασών, προσημάνσεις, παραλαβές ξυλείας, δασών, δασικές χαρτογραφήσεις και άλλες εργασίες που εκτελεί η Δασική Υπηρεσία στην ελληνική ύπαιθρο.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ, Νίκο Ταγαρά, η ενίσχυση έχει να κάνει με τη μεταβίβαση πόρων στα κατά τόπους δασαρχεία και τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες για την αποκατάσταση, τη διαχείριση και την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων.

Εκτός απ` το Κιλκίς, νέα οχήματα θ` αποκτήσουν και τα δασαρχεία Αμφιλοχίας, Αργολίδας, Αριδαίας, Θηβών, Καστοριάς, Κορίνθου, Λαγκαδά, Ξάνθης, Ξυλοκάστρου, Πολυγύρου, Πρέβεζας, Φουρνά και Χαλκίδας.

Πηγή χρηματοδότησης είναι το πράσινο ταμείο του ΥΠΕΚΑ, και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 292.000 ευρώ.

Σχολιάστε