My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Νέα σύσκεψη του ΚΚΕ στο Κιλκίς

Μία ακόμα σύσκεψη πραγματοποίησε η ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί αυτή την περίοδο, με σκοπό να ενημερώσει τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής για τις οικονομικές και διεθνείς εξελίξεις, καλώντας τον να ορθώσει το ανάστημά του και να οργανώσει τον αγώνα του, ώστε να μην πληρώσει και αυτή την κρίση.

Αυτή τη φορά η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Κιλκίς, με ομιλητή το Γρηγόρη Κλιγκόπουλο, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται ο λαός, σε ότι αφορά το ζήτημα της Υγείας, με την κυβέρνηση της ΝΔ να μην αξιοποιεί στο το χρόνο που κέρδισε ο λαός την περίοδο της καραντίνας, για να στηρίξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Αναφερόμενος στο Κιλκίς, σημείωσε τις μεγάλες ελλείψεις σε γιατρούς και προσωπικό, την παλαιότητα του κτιρίου του Νοσοκομείου Κιλκίς, καθώς και τις τεράστιες ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, όπου ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερα Κέντρα Υγείας στο νομό και πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα Αγροτικά Ιατρεία, σήμερα τα δύο Κέντρα Υγείας του νομού παραμένουν με μεγάλες ελλείψεις, ενώ τα Αγροτικά Ιατρεία λειτουργούν απλώς και μόνο για συνταγογραφήσεις, χωρίς το αναγκαίο προσωπικό και εξοπλισμό.

Εξήγησε ότι την ίδια ώρα που η κυβέρνηση μας καλεί να αναλάβουμε την ατομική μας ευθύνη, η ίδια δεν ενδιαφέρεται για τα ελλιπή μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους, πετάει στον κάλαθο των αχρήστων τα υγειονομικά πρωτόκολλα αν πρόκειται για τη στήριξη των μεγάλων επιχειρηματιών στον κλάδο του τουρισμού, αφήσει συνολικά το λαό στο έλεος της τύχης.

Ενώ, στηλίτευσε και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ακολούθησε την τακτική του «θα λογαριαστούμε μετά», στέλνοντας στο λαό το μήνυμα να υποταχτεί, να χαμηλώσει κι άλλο τις απαιτήσεις του και να μην αντιδράσει μπροστά σε όσα αντιλαϊκά μέτρα παίρνονταν τον καιρό της καραντίνας και στη συνέχεια.

Σ’ αυτό το σημείο αναφέρθηκε ξεχωριστά στις συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια και στους κλάδους του εμπορίου και του επισιτισμού στο Κιλκίς, μιλώντας για τις υποτυπώδεις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους ακόμα και εν μέσω πανδημίας, για την εντατικοποίηση της εργασίας και την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων στο νομό, για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων του Κιλκίς από την οποία επιστρέφουν ελάχιστα στους εργαζόμενους, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι στον καπιταλισμό δεν μπορεί να είναι κερδισμένοι και οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι εργαζόμενοι.

Τόνισε, ιδιαίτερα τις εξελίξεις με μια σειρά νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση αυτή την περίοδο για ψήφιση στη βουλή, όπως το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, το οποίο έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων αντιδραστικών νόμων που ψήφισε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο όπως επισήμανε το φέρνει γιατί γνωρίζει καλά ότι ο λαός το επόμενο διάστημα μπροστά στα πολλά οξυμμένα προβλήματα που θα έχει να αντιμετωπίσει θα βγει στους δρόμους για να διεκδικήσει μία καλύτερη ζωή. Γι’ αυτό, η κυβέρνηση, προσπαθεί «να βάλει το κίνημα στο γύψο», όμως, όπως σημείωσε, «ο λαός έχει και πείρα και ικανότητα να μετατρέψει αυτόν τον νόμο σε κουρελόχαρτο, όπως έχει κάνει κι άλλες φορές».

Το μέλος του ΓΠ της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε και στις εξελίξεις με τα ελληνοτουρκικά, εξηγώντας ότι ο λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα των πλαστών διλημμάτων που θέτει η αστική τάξη, ούτε να βλέπει παθητικά την εξέλιξη του παζαριού μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής αστικής τάξης, ειδικά σε αυτή τη φάση που ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, πέφτουν με τα μούτρα για να μοντάρουν τη λεγόμενη «διευθέτηση». Εξήγησε, ότι ΝΑΤΟ και ΕΕ, όπως και η ελληνική κυβέρνηση η οποία δίνει «τα ρέστα της», «χαϊδεύουν τα αυτιά» της Τουρκίας και υποβαθμίζουν την προκλητικότητα και την επιθετικότητά της, γιατί επιδιώκουν να την κρατήσουν στο «δυτικό στρατόπεδο», στα πλαίσια της αντιπαράθεσης και των ανταγωνισμών τους με Ρωσία, Κίνα κ.ά.

«Μπροστά σε όλες αυτές τις εξελίξεις, οι οποίες “βράζουν”», όπως είπε ο Γρηγόρης Κλιγκόπουλος, «ο λαός χρειάζεται να βρεθεί σε αγωνιστική ετοιμότητα, ώστε να μην πληρώσει και αυτή την κρίση και παράλληλα να αλλάξει το κλίμα υπέρ του, να φέρει τα πάνω κάτω και σε συμπόρευση με το ΚΚΕ να φτάσει μέχρι την οριστική νίκη απέναντι στους εκμεταλλευτές του, μέχρι την ανατροπή της σημερινής βαρβαρότητας που βιώνει».

Σχολιάστε