My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

“Νέα μικρασιατική καταστροφή”

vasilis-floridis-spiti

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ.

«Κεραυνός» ήταν ο εισαγγελέας Βασίλης Φλωρίδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Ν. Χατζηνικολάου (REAL FM), χθeς Τρίτη.

Μιλώντας για τους επαπειλούμενους πλειστηριασμούς κατοικιών, ο Κιλκισιώτης εισαγγελέας υποστήριξε πως όταν τη διαδικασία αποπληρωμής χρεών επηρεάζουν απρόβλεπτες συνθήκες, όπως κατ` εξοχήν είναι μια κρίση σαν αυτή που βιώνει η χώρα μας, τότε οι μαζικοί πλειστηριασμοί πρέπει ν` απαγορευτούν, όπως προβλέπεται κι απ` τη σχετική νομοθεσία.

«Στην Ισπανία είχαμε δημόσιες μαζικές αυτοκτονίες από πλειστηριασμούς. Σκεφτείτε τι μπορεί να γίνει στη χώρα μας, καθότι οι Έλληνες έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση με την κατοικία», είπε. Και πρόσθεσε: «Τα δάνεια για κατοικία πρέπει να κουρευτούν ανάλογα με τη μείωση των αντικειμενικών αξιών. Άλλωστε οι τράπεζες έχουν μεγάλη ευθύνη καθώς χορηγούσαν αφειδώς τέτοια».

Υπογραμμίζοντας δε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να μην υπογράψει τυχόν νομοθέτημα για πλειστηριασμούς, κατέληξε: «Αν βγουν οι κατοικίες των Ελλήνων στο σφυρί θα έχουμε μια δεύτερη μικρασιατική καταστροφή»!

«Αυτό που δεν καταλαβαίνουν σήμερα όλοι είναι ότι ο κόσμος που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του, δεν το χάνει υπό νορμάλ συνθήκες, αλλά σε καθεστώς παγκόσμιας κρίσης. Αρα αυτό το πράγμα θα έχει μια μαζικότητα. Δεν μιλάμε για κάποιον που αγόρασε ένα σπίτι και έκανε λάθος υπολογισμούς και το χάνει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης.

Και πρόσθεσε: «Εδώ μιλάμε για μαζικούς πλειστηριασμούς. Αυτό αν γίνει, που δεν πιστεύω γιατί βλέπω ότι και ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση και οι βουλευτές, κυρίως, αρνούνται να ψηφίσουν τέτοιους νόμους, σημαίνει για μένα μία δεύτερη μικρασιατική καταστροφή».

Για τρόικα και ΧΑ 

Ο πρώην πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων αναφέρθηκε και στους εκπροσώπους της τρόικας λέγοντας:

«Διαπιστώσαμε άραγε αν οι άνθρωποι αυτοί είναι ψυχικά ισορροπημένοι; Πάντως, για έναν απ` αυτούς δεν το `χω δει. Θα πρέπει ο  πρωθυπουργός να ζητήσει την αλλαγή του. Ξέρει κανείς αν αυτοί οι άνθρωποι ήταν επιτυχημένοι στον τομέα τους ή τι δουλειά έκαναν ως τώρα;».

Τέλος, απαντώντας σ` ερώτηση σχετικά με τις εξελίξεις που σχετίζονται με τη ΧΑ, ο κ. Φλωρίδης υπερασπίστηκε τις κινήσεις που έγιναν σε νομικό και πολιτικό επίπεδο, υπογραμμίζοντας: “Με το καθεστώς βίας που είχε επιβληθεί, δεν γινόταν αλλιώς. Θα φτάναμε σε νύχτες των μεγάλων μαχαιριών. Απ` τη στιγμή που παρενέβει η Δικαιοσύνη τα φαινόμενα βίας εκ μέρους της ΧΑ σταμάτησαν.”

Φωτο: real.gr

Σχολιάστε