My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Νέα καταδίκη της σύλληψης

Για το θέμα της σύλληψης μέλους της ΚΝΕ έξω από το 2ο ΓΕΛ Κιλκίς, καταδικαστικό ψήφισμα εξέδωσε ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών και Υποψήφιων Διδακτόρων Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, του οποίου μέλος ήταν η συλληφθείσα. Ταυτόχρονα ο Σύλλογος καλεί σε πορεία διαμαρτυρίας την ερχόμενη Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου.

katalipsi-mathitesΤο ψήφισμα έχει ως εξής:

“Ο σύλλογος καταγγέλλει τη σύλληψη μέλους της ΚΝΕ και μέλους του συλλόγου μας, στις 7 Νοέμβρη, ημέρα μαθητικών κινητοποιήσεων, έξω από το 2ο ΓΕΛ Κιλκίς, έπειτα από καταγγελία του Διευθυντή του σχολείου Τάσου Χονδροματίδη, με την κατηγορία της «διατάραξης οικογενειακής ειρήνης» και «διέγερσης».

Ο διευθυντής του Λυκείου με την εμφάνιση της ΚΝίτισσας έξω από το Λύκειο της επιτέθηκε ζητώντας τα στοιχεία της και προσπαθώντας να της πάρει τις ανακοινώσεις από τα χέρια. Σχεδόν αμέσως έφτασε στο σημείο αστυνομική δύναμη η οποία συνέλαβε την ΚΝίτισσα, την οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια τη μετέφεραν στην Εισαγγελία Κιλκίς όπου ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 2 Δεκέμβρη 2016, με βάση την μηνυτήρια κατάθεση του διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς.

Η στήριξη στον αγώνα των μαθητών πανελλαδικά, το να φτάσουν τα δίκαια αιτήματα και το πλαίσιο πάλης των μαθητών παντού, όχι μόνο δεν είναι παράνομο, αλλά είναι απαραίτητο για να φτάσει η φωνή τους παντού! Το συγκεκριμένο περιστατικό δείχνει πως οι αγώνες των εργαζόμενων, των φοιτητών, των μαθητών όλα αυτά τα χρόνια, οι δεκάδες καταλήψεις, πορείες, κινητοποιήσεις δεν είναι παρά «διατάραξη της οικιακής ειρήνης» όπως αναφέρεται στην κατηγορία.

Παράλληλα η συγκεκριμένη δίωξη ανοίγει δρόμους προκειμένου με το ίδιο σκεπτικό να δικάζεται οποιαδήποτε προσπάθεια για κινητοποίηση ενάντια σε αυτήν την πολιτική, να καταστέλλεται όποιος σηκώνει κεφάλι.

Μιας «οικιακής ειρήνης» που εξυπηρετεί το να περάσουν οι ολικές ανατροπές για την Παιδεία, τα εργασιακά, που ετοιμάζει και προωθεί η κυβέρνηση. Θέλουν στο λαό να περάσει η λογική ότι ”όποιος αγωνίζεται, τιμωρείται”. Όπως με τα ΜΑΤ της «πρώτης φοράς αριστερά» ενάντια στους συνταξιούχους και δεκάδες άλλα παραδείγματα! Είναι ξεκάθαρο πως ο οργανωμένος αγώνας είναι αυτό που τους ενοχλεί.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ!”

Σχολιάστε