My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Νέα δεδομένα για τα Βιολογικά

Σκληρή αντίδραση Γεωργαντά.

Σε εκ νέου προκήρυξη του μέτρου για τη βιολογική κτηνοτροφία, με επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων ένταξης, προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ λόγω της μεγάλης συμμετοχής στα αντίστοιχα προγράμματα της βιολογικής γεωργίας, εντάσσονται σε αυτή τη φάση οι βιοκαλλιεργητές με μέρος των εκμεταλλεύσεών τους σε περιοχές Natura.

Για το γεγονός, σκληρή ήταν η αντίδραση του βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά, ο οποίος σε ανακοίνωσή κάνει λόγο για “εξόντωση του αγροτικού κλάδου”. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι ο υπουργός επιδίωξε την αναβολή της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησής του για την καθυστέρηση πληρωμής των βιοκαλλιεργητών του Κιλκίς για το έτος 2014, επειδή δεν έχει να δώσει απαντήσεις.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, για την εκ νέου προκήρυξη του μέτρου που αφορά τη βιολογική κτηνοτροφία, το διαθέσιμο ποσό θα είναι στα επίπεδα των 400 εκατ. ευρώ και τα κριτήρια ένταξης θα επαναπροσδιοριστούν.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η ένταξη, σε αυτή τη φάση, όσων είχαν υποβάλει αίτημα στις δύο δράσεις, 11.1.1 και 11.2.1, της βιολογικής γεωργίας (νεοεισερχόμενοι και “παλιοί”) και πληρούν το κριτήριο του να έχουν ποσοστό της εκμετάλλευσής τους σε περιοχές Natura. Το ποσό που θα διατεθεί θα είναι περίπου 200 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η πρόσκληση για βιολογικές καλλιέργειες με τις τέσσερις διαφορετικές δράσεις (νεοεισερχόμενοι στη βιολογική γεωργία, νεοεισερχόμενοι στη βιολογική κτηνοτροφία, “παλιοί” στη βιολογική γεωργία, “παλιοί” στη βιολογική κτηνοτροφία – Μέτρο 11) βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από αγρότες-βιοκαλλιεργητές, οι οποίοι εκδήλωσαν τεράστιο ενδιαφέρον για ένταξη. Συνολικά υποβλήθηκαν 64.016 αιτήσεις, με αιτούμενο προϋπολογισμό που ξεπέρασε τα 1,5 δισ. ευρώ.

Η δήλωση του κ. Γεωργαντά έχει ως εξής:

“Οι ευθύνες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην εξόντωση του αγροτικού κλάδου είναι τεράστιες. Τελευταίο του «επίτευγμα» είναι η διαχείριση του Μέτρου Βιολογικές Καλλιέργειες όπου μετά από τρεις παρατάσεις και την πρόσκληση χιλιάδων δικαιούχων τελείως ξαφνικά αποκλείει όλους τους κτηνοτρόφους και όλους τους δικαιούχους φυτικής παραγωγής πλην περιοχών Natura. Ταυτόχρονα το πρόγραμμα «Εγκατάστασης νέων Αγροτών» είναι ουσιαστικά στον αέρα  καθώς δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία αξιολόγησης των σχετικών φακέλων ενώ η υποβολή των νέων δηλώσεων ΟΣΔΕ έχει ξεκινήσει.

Σήμερα ήταν προγραμματισμένη η συζήτηση Επίκαιρης μου Ερώτησης για την καθυστέρηση πληρωμής των βιοκαλλιεργητών του Κιλκίς για το έτος 2014. Ο Υπουργός  επιδίωξε την αναβολή της συζήτησης καθώς προφανώς δεν έχει να δώσει απαντήσεις. Οι προηγούμενες δεσμεύσεις του για την πληρωμή τον εκθέτουν και καμία αξιοπιστία δεν μπορεί να έχει πλέον ο λόγος του.”

Σχολιάστε