Όσο δηλαδή το πράγμα αφορούσε το σύστημα που πατάει κάτω τον απλό άνθρωπο, μέλι – γάλα ήταν μεταξύ τους. Ο Μεϊμαράκης έκοβε στο πατρόν του Σαμαρά, ο Κυριάκος έραβε κουστούμια για τη δημοσιοϋπαλληλία, ο Άδωνις έστρωνε το δάφνινο στεφάνι στο κεφάλι του για το έργο του στην υγεία -και στην ιδεολογία βεβαίως- κι ο Τζιτζικώστας προβάριζε την καινούργια φόρμα που του χάρισε ο Παπαμιμίκος. Είχαν, εν γένει, μια ωραία ατμόσφαιρα στη Ν.Δ. Μόνο τα χερουβείμ και τα σεραφείμ έλειπαν.

Όμως ξαφνικά έγινε της κακομοίρας. Όλοι εναντίον όλων, σε όλους τους δυνατούς και αδύνατους συνδυασμούς. Και γιατί παρακαλώ; Γιατί ο καθένας διεκδικεί για τον εαυτό του την αρχηγία στη διαδικασία που άνοιξε. Μαλλιά κουβάρια. Αδελφοκτόνα η Ντόρα. Αδελφοφάς ο Βορίδης. Τυραννοκτόνος ο Τζιτζικώστας. Εντομοκτόνος ο Άδωνις – βλέπει τον Τσίπρα σαν μύγα. Πατροκτόνος ο Κυριάκος. Και στο τέλος το ακραίο και σχεδόν τρομακτικό: Σαμαροκτόνος ο Μεϊμαράκης.

Από προχθές φτάσαμε στο εμφύλιο αποκορύφωμα. Με τον ένα να ρίχνει στον άλλο το ανάθεμα γιατί τους πρόδωσε το άτιμο το σύστημα πληροφορικής των εκλογών τους. Συγγνώμη, δεν πρέπει να γράφουμε βωμολοχίες, αλλά εδώ δεν ταιριάζουν ευπρεπείς λέξεις όπως βλακεία, αβλεψία, ανοησία. Μόνο η λέξη μαλακία αποδίδει το μεγαλείο εκείνων που θέλουν να κυβερνήσουν την Ελλάδα και δεν τους κόβει να δοκιμάσουν μία, δύο, εκατό φορές το σύστημα πριν από τη μέρα Χ. Και πριν από το ρεζιλίκι.

Διότι και δάκτυλος να υπήρχε -λέμε τώρα-, θα τον έβρισκαν αν, αντί να δοκιμάζουν ο ένας τις αντοχές του άλλου -και όλοι μαζί τις δικές μας-, δοκίμαζαν τα πληροφορικά τους. Πάντως, υπάρχει κάποιος κερδισμένος από το νταβαντούρι. Ποιος; Αναρωτηθείτε ποιος φαντάζει ήδη γίγαντας της πολιτικής μπροστά στους νάνους της πληροφορικής. Λέτε να μας τον ξαναφορέσει το… σύστημα; Πλάκα θα ‘χει…

Άρθρο στην ΑΥΓΗ