My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Επιτυχές το Απάν σο Ρακανόπον

agonas-dromou-eptalofos(Δείτε φωτογραφίες).
Αφιερωμένος στη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού με μεγάλη οργανωτική επιτυχία και μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε και φέτος ο μοναδικός αγώνας δρόμου με Ποντιακή ονομασία «Απάν Σο Ρακανόπον». Ο αγώνας διεξήχθη σε μία πανέμορφη δασική διαδρομή στην περιοχή της Επταλόφου Κιλκίς, με ιδανικές σε γενικές γραμμές καιρικές συνθήκες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τα σκήπτρα της νίκης διατήρησε ο Γάζος Δημήτρης του ΟΜΓ που τερμάτισε 1ος με χρόνο 1.11.39. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Τσεβδάρης Παντελής με 1.18.55. Τρίτος ο Πετρίδης Λεοντάρης (επίσης) του ΟΜΓ με χρόνο 1.20.53.

Στις γυναίκες αίσθηση προκάλεσε η επικράτηση της 70χρονης (ποντιακής καταγωγής) Γαρίδη Χριστιάννας από ΣΔΥ Μεσσηνίας, που τερμάτισε σε χρόνο 1.55.02, ενώ ακολούθησαν η Διαμαντοπούλου Δέσποινα του ΑΠΣΔ Πιερίας ‘’ΖΕΥΣ’’ με 2.07.58, ενώ στην τρίτη πλασαρίστηκε η Παλακίδου Όλγα με 2.12.45.

Όλοι οι δρομείς τερμάτισαν με επιτυχία και ασφάλεια την απαιτητική διαδρομή.

 

«Μεγάλη μας η τιμή και η χαρά που έτρεξαν στο χωριό μας δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα. Υποσχόμαστε να αναβαθμίσουμε περαιτέρω τον αγώνα» δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Ακριτών Επταλόφου Νίκος Αμοιρίδης.

Παράλληλα δεν παρέλειψε να τονίσει την συμβολή των εθελοντών, των κατοίκων του χωριού, των γυναικών (που μαγείρεψαν και προσέφεραν πλούσια εδέσματα στους αθλητές), της Ενορίας και του ΔΣ Νεολαίας του συλλόγου, στην επιτυχή έκβαση του αγώνα.

 

«Παρόμοιοι αγώνες είναι σημαντικό να διεξάγονται. Η Γενοκτονία των 353000 Ποντίων πρέπει να αναδεικνύεται με κάθε μέσο» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας κος Αυγίδης ο οποίος, επίσης, χαιρέτισε τις εκδηλώσεις και τον αγώνα δρόμου.

Γενικότερα για την στήριξη τους, το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί, επίσης, τους χορηγούς του αγώνα, τα παιδιά του χορευτικού, τους μουσικούς, αλλά κυρίως όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα, σε συνθήκες μάλιστα οικονομικής κρίσης και πολλών παράλληλων αθλητικών διοργανώσεων την ίδια μέρα σε όλη την Ελλάδα. Ευχαριστεί επίσης ιδιαίτερα τον Δημήτρη Γρηγοριάδη για την οργανωτική συνδρομή του στον αγώνα και το σύνολο του Δ.Σ του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας ‘’ΖΕΥΣ’’ για την στήριξη και την ομαδική μετακίνηση και συμμετοχή των μελών του. Είναι χαρακτηριστικό ότι Ο ΑΠΣΔ ΠΙΕΡΙΑΣ ‘’ΖΕΥΣ’’ ήταν ο σύλλογος με τις περισσότερες συμμετοχές στον αγώνα.

Μετά τον αγώνα ακολούθησαν οι βραβεύσεις από τα μέλη του ΔΣ των Ακριτών Επταλόφου, ανταλλαγές δώρων, πλούσιος μπουφές, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ζωντανή ποντιακή μουσική και παραδοσιακούς χορούς.

Οι τίτλοι τέλους του 2ου «Απάν Σο Ρακανόπον» έπεσαν, ο αγώνας ολοκληρώθηκε, αλλά οι προσπάθειες για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από την Παγκόσμια κοινότητα συνεχίζεται.

Σχολιάστε