My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Μ` επιτυχία οι εκδηλώσεις σε Ν. Αγιονέρι

misti-agioneri

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκαν οι διήμερες  4ες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Αγίου Βλασίου στο Νέο Αγιονέρι μιας και ο Άγιος Βλάσιος ήταν ο Άγιος των Μιστιωτών.  Διοργανώθηκαν στις 10 και 11 Φεβρουαρίου 2014 στο Νέο Αγιονέρι Κιλκίς από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μιστί», την οργανωτική επιτροπή και την συμμετοχή εθελοντών αποσπώντας τα ευμενέστερα σχόλια.

Την έναρξη των εκδηλώσεων κήρυξε ο κ.Βλάσσης Κουρτίδης ως πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Μιστί Νέου Αγιονερίου ο οποίος ήταν και  παρουσιαστής.

anthimosΤο παρόν έδωσαν:

    O Σεβασμιότατος κ.κ. Άνθιμος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, ο κ.κ. Εμμανουήλ Μητροπολίτης Κιλκισίου, που δεν μπόρεσε να παραστεί καθότι με κάταγμα στον αστράγαλο επρόκειτο να υποβληθεί την Τετάρτη σε επέμβαση. (τις θερμές μας ευχές για ταχεία ανάρρωση). ο κ. Τσαλικίδης Χρήστος ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, ο Τζιτζικώστας Απόστολος Περιφερειάρχης, o κ. Ισαακίδης Φάνης πρόεδρος Π.Ε.Κ.Σ.(Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων), Αντιπεριφερειάρχης, Βουλευτές, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, υποψήφιοι Δήμαρχοι, Ιατροί, Συγγραφείς, Ταξίαρχοι… εκατοντάδες Καππαδόκες  και μη.

Το απόγευμα της Δευτέρας 10 Φεβρουαρίου παρουσία πλήθους ευσεβών πιστών που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου και Αγίου Παντελεήμονος Νέου Αγιονερίου αλλά και τον αυλόγυρο, υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη ζέση και αγάπη τον  Σεβασμιότατο κ.κ. Άνθιμο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως και ακολούθως τελέσθηκε  Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.

Μετά τον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό πραγματοποιήθηκε η ιερά λιτανεία της Εικόνος του Αγίου Βλασίου και του τεμαχίου του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Δημητρίου εκ Μιστίου, συνοδεία της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας Θεσσαλονίκης και των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου ΜΙΣΤΙ΄ του Νέου Αγιονερίου, ντυμένων με παραδοσιακές φορεσιές.

Ακολούθησαν πανηγυρικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή αρκετών Συλλόγων και χορωδιών καθώς και  του Χορευτικού Τμήματος του Νέου Αγιονερίου, τις οποίες χαιρέτισε ο Μητροπολίτης, παρακολουθώντας τα δρώμενα με αναφορά στην Καππαδοκία.

Εντός του Πολιτιστικού Αθλητικού Κέντρου στήθηκε ένα μικρό δείγμα του Λαογραφικού μουσείου μας που βρίσκεται στο Πεντόρεμα-Νέου Αγιονερίου.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν τα λόγια του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμου, στο μεστό κύρηγμά του όπου δήλωσε εντυπωσιασμένος από την φιλοξενία και αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της παραδόσεως και των εθίμων όπου μαζί με την πίστη κρατούν τον λαό μας ενωμένο και δυνατό να συνεχίζει να πορεύεται με ελπίδα στο μέλλον. «Ο Λαός μας δεν είναι συνηθισμένος στα πολλά, στα εύκολα και στα μεγάλα. Είναι μαθημένος στα λίγα, στα δύσκολα και στα μικρά από τα οποία μεγαλουργεί. Όσο και αν κλονίζεται δεν κατεδαφίζεται», τόνισε μεταξύ των άλλων απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα.

Αναφέρθηκε στον δραστήριο πολιτιστικό σύλλογο Ν. Αγιονερίου «Μιστί» για την άψογη διοργάνωση της γιορτής”. Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι προσφέρουν τις γνώσεις και τις πληροφορίες που αλιεύσαμε στο διάβα του χρόνου και με κατάθεση ψυχής, διαβιβάζουν την ιστορία στα παιδιά μας, βάζοντας έτσι το δικό τους λιθαράκι  για να παραμείνει άσβεστη η φλόγα ώστε να διατηρηθούν εις το διηνεκές τα ιερά και όσια, οι μνήμες και οι παραδόσεις των προγόνων μας.

Την Τρίτη το πρωί τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου και Αγίου Παντελεήμονος Ν. Αγιονερίου πανηγυρικός όρθρος χοροστατούντους του Μητροπολίτου και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, παρουσία πλήθους ευσεβών πιστών, με την συμμετοχή ιερέων της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Κιλκίς.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευλόγησε τα καρπούζια, όπως συνηθίζουν στο Νέο Αγιονέρι, τιμώντας τον Άγιο Βλάσιο, προστάτη της τοπικής τους παραγώγής.

Ακολούθησε γεύμα μετά του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμου όπου  ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μιστί» κ. Βλάσιος Κουρτίδης  προσέφερε ένα άγαλμα της οικογένειας των Καππαδόκων και ένα καβαλέτο με αποικόνιση την αφίσα της 4ης Πολιτιστικής Εκδήλωσης Αγίου Βλασίου στο Νέο Αγιονέρι  σε ένδειξη ευχαριστίας στο πρόσωπο του Μητροπολίτη που παραχώρησε ευγενώς τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Δημητρίου εκ Μιστίου και της τιμής να συνεορτάσει με τους Καππαδόκες τον Άγιο Βλάσιο στο Ν. Αγιονέρι Κιλκίς.

Σχολιάστε