My Twitter Feed

21 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Μ. Αναστασιαδης: “Θλιψη και οργη…”

Με δήλωσή του, ο αντιδήμαρχος Κιλκίς, Μιχάλης Αναστασιάδης, επιβεβαιώνει στο ακέραιο το ρεπορτάζ του ΚΙΛΚΣ24 για την συζήτηση του θέματος των μεταλλείων  στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, την περασμένη Πέμπτη. Ο κ. Αναστασιάδης, που συμμετείχε στη συνεδρίαση, εκφράζοντας τη θλίψη  και την οργή του για το τρόπο που λειτουργεί το επίσημο κράτος, υπογραμμίζει ότι η απόσυρση του διαγωνισμού είναι απαίτηση των Δημοτών του Κιλκίς. Η δήλωση του αντιδημάρχου έχει ως εξής:
 “Για άλλη μια φορά το ΥΠΕΚΑ, μετά τη προσχηματική δημόσια διαδικτυακή διαβούλευση, συνεχίζει να συμπεριφέρεται και να δρα ετσιθελικά αντιμετωπίζοντας τους κατοίκους του Κιλκίς και ιδιαίτερα των Κρουσσίων ως άλλους ιθαγενείς. Έτσι ενώ ο Υφυπουργός κ. Μανιάτης παραδέχτηκε για άλλη μια φορά τη δημόσια δέσμευσή του για απόσυρση του γνωστού πλέον σε όλους Διαγωνισμού, εάν η τοπική κοινωνία εκφραστεί δια του Δημοτικού συμβουλίου αρνητικά, έρχεται τώρα να ζητήσει ”περισσότερο χρόνο” ώστε να βελτιώσει κατά τα δικά του λεγόμενα τη ”λανθασμένη μας ενημέρωση”. Η απαξίωση του κ. Μανιάτη απέναντι στη βούληση των Κιλκισιωτών συνεχίστηκε με την απόφασή του να φέρει σύντομα το θέμα στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Περιβάλλοντος και Υγείας.

Εξήγησα στον κ. Μανιάτη και στους συμμετέχοντες στην Επιτροπή ότι η ομόφωνα αρνητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιου ”φοβικού συνδρόμου”, αλλά προϊόν εκτεταμένης και προσεκτικής έρευνας (παρακολούθηση ημερίδων,μελέτη συγγραμμάτων, επίσκεψη στα Μεταλλεία Στρατωνίου κ.ά.).
Ότι το ”ΟΧΙ” των Κιλκισιωτών απορρέει από την αγάπη τους για το περιβάλλον, που θα καταστραφεί από ένα τέτοιο εγχείρημα και από την ανησυχία τους για το μέλλον των επόμενων γεννιών που θα τεθεί σε κίνδυνο από τη ληστρική εκμετάλευση του όποιου επενδυτή.

Γνωστοποιήθηκε στα μέλη της Επιτροπής ότι η εξορυκτική δραστηριότητα, εκτός από την αλλοίωση της αναπτυξιακής ταυτότητας του τόπου που βασίζεται κύρια στην γεωργία και κτηνοτροφία, θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη μόλυνση στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής καθώς και στη κοίτη του ποταμού Γαλλικού.Σημειωτέον πως ο μεγάλος αυτός υδρευτικός παράγοντας υδρεύει 25 από τους 37 οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Κρουσσών, μέρος της πόλης του Κιλκίς, οικισμούς της Δ. Ε. Γαλλικού καθώς και τον Δήμο Δέλτα του Νομού Θεσσαλονίκης.

 Η Κιλκισιώτικη αντιπροσωπεία έκανε σαφές στην Επιτροπή ότι η πρόθεση του ΥΠΕΚΑ για ”ανάπτυξη” έρχεται σε αντίθεση με τη βούληση της τοπικής κοινωνίας. Πως η πραγματική ανάπτυξη του τόπου πρέπει να αναζητηθεί στη στήριξη της γεωργίας και κτηνοτροφίας και στην εκτέλεση βασικών έργων υποδομής όπως η κατασκευή της υδατοδεξαμενής του Μεταξοχωρίου, η επισκεψιμότητα του αρχαιολογικού χώρου του Παλατιανού και η επαναλειτουργία του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου.
Η εναντίωση στα σχέδια του Αθηνοκεντρικού κράτους είναι έντονη και μαζική όσο ποτέ άλλοτε και η απόσυρση του Διαγωνισμού απαίτηση των Δημοτών του Κιλκίς. Η αυθαιρεσία και πρόσφατα ο εμπαιγμός από πλευράς ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ θα έχουν την ανάλογη απάντηση από τους κατοίκους του προσφυγικού τόπου των Κρουσίων. Εμείς οι Κιλκισιώτες ξέρουμε να αποφασίζουμε για το μέλλον μας, είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε με κάθε έννομο μέσο και θα κερδίσουμε το δικαίωμα να καθορίζουμε οι ίδιοι την πορεία του τόπου μας.”

Σχολιάστε