My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Μόνος δρόμος η αγωγή

Του Κώστα Βαξεβάνη.


Μετά από τις αλλεπάλληλες αντιφάσεις στις οποίες έπεσε ο Κ. Φρουζής κατά την εξέτασή του στην Προανακριτική, αφού απέτυχε παντού, είπε να πετύχει τουλάχιστον χτυπώντας τον βασικό του εχθρό, την εφημερίδα (και τον γράφοντα) που πρωταγωνίστησε στις αποκαλύψεις για τη Novartis. Υποστήριξε λοιπόν πως έδωσε διαφήμιση στο HOT DOC αλλά μετά σταμάτησε , ενώ με συνάντησε και τρεις φορές.

Είπε συγκεκριμένα ο Φρουζής: «δώσαμε διαφήμιση στο HOT DOC και στο ίδιο φύλο του HOT DOC που έβαλε τη διαφήμιση η Novartis είχε κάνει δημοσίευμα κατά της Pfizer με αποτέλεσμα να μου διαμαρτυρηθεί η ανταγωνίστρια εταιρεία ότι έκανα πληρωμένη καταχώρηση. Έτσι δεν ξαναέκανα διαφήμιση, του διαμαρτυρήθηκα και αυτος εκανε προσεγγίσεις λέγοντας μου έκανε λάθος αλλά δεν έδωσε άλλη διαφήμιση. Τον έχω δει πάνω από 3 φορές»

Πολύ πριν τον Φρουζή, την κατηγορία αυτή εξαπέλυσε ο Άδωνης Γεωργιάδης, όταν ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις. Ας πάμε πρώτα στα πραγματικά γεγονότα. Όπως αναφέρεται στα ημερολόγια του Φρουζή (το έχει δημοσιεύσει το Documento), υπήρξε συνάντηση μαζί του, όταν ήταν προέδρος του ΣΦΕΕ, εκπροσωπούσε δηλαδή τη φαρμακοβιομηχανία. Η συνάντηση έγινε παρουσία ενός ακόμη ατόμου και αφορούσε ενημέρωση που ήθελε να κάνει λόγω της παρεξηγημένης εικόνας που θεωρούσε ότι είχαμε για την πολιτική του φαρμάκου . Στο HOT DOC υπήρχαν τα πρώτα δημοσιεύματα που αποκάλυπταν το ρόλο του Μανιαδάκη και των εταιρειών της συζύγου του, χωρίς να ξέρουμε ακόμη ότι πρόκειται για «σκάνδαλο Novartis».

Στο HOT DOC υπήρξε πραγματικά μία διαφήμιση Novartis (στα 7 χρόνια κυκλοφορίας του) για την καμπάνια “Αναπνέω” με κόστος 3.000 ευρώ . Σε ένα περιοδικό, όπως είναι φυσικό, διαφημίζονται όσοι πληρώσουν για να διαφημίζονται . Το πρόβλημα είναι αν η διαφήμιση είναι εικονική ή αποτελεί εξαγορά. Όπως παραδέχεται όμως ο Φρουζής, στο ίδιο τεύχος του HOT DOC που υπήρξε η διαφήμιση, υπήρξε και μεγάλη έρευνα για το χρηματισμό γιατρών από την εταιρεία Pfizer για την προώθηση του φαρμάκου Lipitor για τη χοληστερίνη.

Μετά από τη δημοσίευση ο Φρουζής με κάλεσε στο τηλέφωνο για να διαμαρτυρηθεί γιατί δεν μπορούσε να μπαίνει διαφήμιση φαρμακοβιομηχανιών (της οποίας ήταν Πρόεδρος) στο HOT DOC και το περιοδικό να χτυπάει φαρμακοβιομηχανία. Σημείωσε μάλιστα πως τον κατηγορούσαν πως σχετίζεται με την αποκάλυψη.

Το παιχνίδι Φρουζή και ΝΔ

Απάντησα στον Φρουζή (αυτό που έχω απαντήσει σε πολλούς ακόμη που θεώρησαν ότι μπορούν με διαφήμιση να εξαγοράζουν σιωπή), πως εμείς κάναμε τη δουλειά μας και αυτός είχε κάθε δικαίωμα να επιλέξει αν θα διαφημιστεί.

Αυτή ήταν η μία και μοναδική επαφή με το Φρουζή.

Παρότι καταλαβαίνω τη θέση ως πολυκατηγορούμενου που βρίσκεται σε αδιέξοδο και το μίσος που τρέφει για το πρόσωπό μου γιατί εκτός από το σκάνδαλο έχουμε αποκαλύψει και την παραβατική του συμπεριφορά απέναντι σε παιδιά , θα με αναγκάσει να τον βάλω σε μια ακόμη περιπέτεια. Θα οδηγηθεί στο δικαστήριο και θα πληρώσει όπως ακριβώς και ο Βγενόπουλος που επιχείρησε με τη συνδρομή των ίδιων πολιτικών προσώπων να ακολουθήσει την ίδια τακτική. Δυστυχώς για τον κύριο Φρουζή δεν μπορεί να τον σώσει ούτε η ΝΔ ούτε το ψέμα.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των συναντήσεων, υπήρξε όπως είπα μία και μοναδική. Όχι πως έχει κάποια σημασία. Άλλωστε στην καριέρα μου για επαγγελματικούς λόγους έχω συναντήσει μεγαλύτερες εγκληματικές μορφές , όπως τρομοκράτες, ληστές, δολοφόνους καθώς και πολιτικά πρόσωπα που διετέλεσαν υπουργοί Υγείας και στελέχη της ΝΔ.

Υ.Γ. Εκτός από την αγωγή θα κατατεθεί φυσικά και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση αλλά και ψευδορκία.

Άρθρο στο koutipandoras

Σχολιάστε