My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Μόνιμο πια το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Μόνιμος θεσμός καθίσταται πλέον το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» βάζοντας τέλος στο καθεστώς εργασιακής ομηρίας χιλιάδων συμβασιούχων, με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα Τρίτη 11 Δεκεμβρίου προς ψήφιση στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αλέξης Χαρίτσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, θεσπίζεται διαγωνιστική διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ για την κάλυψη περισσότερων από 3.200 μόνιμων θέσεων προσωπικού στους δήμους που είναι ήδη ενταγμένοι στο πρόγραμμα, με προοπτική επέκτασης των υπηρεσιών αυτών και σε άλλους δήμους στο μέλλον.

Η τροπολογία προβλέπει επίσης:

  • ειδική μοριοδότηση της προϋπηρεσίας λόγω της ιδιαίτερης σημασίας που έχει η σωρευμένη εμπειρία για τις ευαίσθητες αυτές υπηρεσίες.
  • οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου που εργάζονται ήδη στο πρόγραμμα μεταφέρονται σε προσωποπαγείς θέσεις στην ίδια ειδικότητα και στις αντίστοιχες οργανικές μονάδες των δήμων.
  • οι εργαζόμενοι που καταλαμβάνουν τις νέες θέσεις απασχολούνται για μια, τουλάχιστον, δεκαετία στις υπηρεσίες του προγράμματος και δεν μετακινούνται, αποσπώνται ή μετατάσσονται σε άλλες θέσεις.
Σχολιάστε