My Twitter Feed

16 Μάρτιος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Χρ. Γιαννούλης: «Δεν τους φοβάμαι» -

Σάββατο, 16 Μάρτιος, 2019

Αιτήσεις για επιδότηση ενοικίου -

Σάββατο, 16 Μάρτιος, 2019

Επίσκεψη Ν. Παππά στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μάρτιος, 2019

Με Δ. Τσαντάκη ο Φ. Γεωργιάδης -

Πέμπτη, 14 Μάρτιος, 2019

Στήριξη σε Μηνά και Κυριακίδη -

Πέμπτη, 14 Μάρτιος, 2019

«Φτωχός συγγενής ο ν. Κιλκίς» -

Πέμπτη, 14 Μάρτιος, 2019

Νέος συνδυασμός στην Αξιούπολη -

Πέμπτη, 14 Μάρτιος, 2019

Βρέχει χρήμα γι` αντιπλημμυρικά -

Τετάρτη, 13 Μάρτιος, 2019

Μόνη λύση η αυτοπροστασία

floridis panagiotisΤου Παναγιώτη Φλωρίδη.


Υπάρχει μια ιστοσελίδα με τίτλο «Δασαρχείο». Είναι ο «τόπος» όπου δημοσιεύεται οτιδήποτε Πανελληνίως που αφορά στο μέγα πλαίσιο των δασών, της δασικής πολιτικής, των σχετικών νόμων και εγκυκλίων κλπ.

Σ’ αυτήν την ιστοσελίδα φιλοξενήθηκε το πρωτοσέλιδο θέμα της «ΠΡΩΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ» της Πέμπτης 3 Ιουλίου που αφορούσε στα υπό πλειστηριασμό 55 κατασχεθέντα αλυσοπρίονα από το Δασαρχείο Κιλκίς και στα 62 κατασχεθέντα επίσης κυνηγετικά όπλα. Η ιστοσελίδα παρουσιάζει το δημοσίευμα αυτούσιο με αναφορά στην εφημερίδα ως πηγή.

Είναι μια αναγνώριση για την εφημερίδα, αλλά… θα προτιμούσαμε να μας μνημονεύουν τα μεγάλα Δίκτυα, για άλλα ρεπορτάζ και όχι για πραγματικές καταστροφές όπως αυτό με την ασταμάτητη  παράνομη υλοτομία.

Αλλά κάτι ελπιδοφόρο προς το παρόν δεν φαίνεται  στον ορίζοντα. Τα αγροτικά, τα φορτηγά, μικρά και μεγάλα, εξακολουθούν να κυκλοφορούν στις δασικές περιοχές, όχι απαραίτητα ορεινές, και να καταστρέφουν  κάθε βλάστηση ασχέτως ύψους και ηλικίας του δένδρου. Οι άνθρωποι των Δασαρχείων κάνουν ό, τι είναι ανθρωπίνως δυνατό με συνεχείς περιπολίες μέρα και νύχτα όλες τις ημέρες και νύχτες.

Και φυσικά, οι «οχλήσεις» από αιρετά πολιτικά πρόσωπα είναι συνεχείς. Με μόνιμη επωδό ότι «ο κακομοίρης έκοψε ξύλα για να ζεστάνει την οικογένειά του». Κάτι που ισχύει σίγουρα σε κάποιες περιπτώσεις… Και  εκεί χρειάζεται ασφαλώς η ανάλογη επιείκεια, αφού το πρόβλημα είναι όντως τεράστιο αφού η τιμή του πετρελαίου το καθιστά πλέον είδος πολυτελείας για τους περισσότερους.

Τα στοιχεία όμως δείχνουν ότι η παράνομη ξυλεία οδηγείται σε γνωστές αποθήκες εμπόρων. Για ένα μεροκάματο ή νυχτοκάματο του λαθροϋλοτόμου το οποίο συνήθως μετατρέπεται σε καζίνο! Υπάρχουν παράλληλα και οι περιπτώσεις όπου τα «νυχτερινά» ξύλα οδηγούνται με μικρά οχήματα και τρέιλερ στα τζάκια του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Και επειδή φαίνεται ότι οι αρμόδιοι κυβερνητικοί-τροϊκανοί δεν πρόκειται να κάνουν κάτι λογικό με το πετρέλαιο, την προστασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να την αναλάβουν οι ίδιοι οι ενοικοώντες  σε αυτώ. Με επιείκεια εκεί που εξόφθαλμα χρειάζεται, αλλά και τιμωρία εκεί όπου εμφανώς απαιτείται.

Υ.Γ. Το γνωστό περιοδικό DER SPIEGEL στο πρόσφατο τεύχος του δημοσίευσε μελέτη βάσει της οποίας η μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα έφερε αντίθετα από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Αύξησε την ανεργία από το 25% στο 28%. Το μόνο που μείωσε σίγουρα είναι η στοιχειώδης αγοραστική δύναμη. Κυρίως για πετρέλαιο θέρμανσης.

Έτσι, για την Ιστορία.

Άρθρο στην ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολιάστε