My Twitter Feed

2 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Μπαλάσκας: Πάω για βουλευτής

Το ενδιαφέρον του να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Κιλκίς για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, εξέφρασε σήμερα Τετάρτη ο Βαγγέλης Μπαλάσκας. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις στα πλαίσια συνέντευξης τύπου για το Δήμο Κιλκίς, ο κ. Μπαλάσκας είπε ότι ενδιαφέρεται για την εν λόγω υποψηφιότητα και δηλώνει “παρών” εάν το κόμμα που υπηρετεί απ` το 1977 κρίνει ότι τον χρειάζεται.

mpalaskas-eyaggelos“Είμαι έτοιμος αν κληθώ να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο” είπε, προσθέτοντας: “Κάποιοι καλοθελητές σε τοπικό επίπεδο ισχυρίζονται ότι δεν μπορώ να συμμετάσχω στον συνδυασμό λόγω κωλύματος που σχετίζεται με την Δικαιοσύνη. Τους διαβεβαιώ ότι τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται”.

Καταλήγοντας στο ίδιο θέμα, ο κ. Μπαλάσκας πρότεινε τη διεξαγωγή δημοσκόπησης απ` τη ΝΔ και σε περίπτωση που τ` αποτελέσματά της είναι αρνητικά γι` αυτόν, είναι πρόθυμος ν` αποσύρει το ενδιαφέρον του.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε ότι αν δεν υπήρχε η δικαστική απόφαση για την “υπόθεση των πάσο”, ενδεχομένως να κατέβαινε και πάλι ως υποψήφιος δήμαρχος αλλά το πιθανότερο ήταν ν` αποφασίσει το οριστικό κλείσιμο της παρουσίας του στην Αυτοδιοίκηση, πράγμα που τελικά έκανε.

Για την ίδια την δικαστική περιπέτειά του, είπε ότι στο κόμμα του οι περισσότεροι έδειξαν να μην επηρεάζονται, ωστόσο υπήρξαν στελέχη σε τοπικό κυρίως επίπεδο που έδειξαν να επιχαίρουν θεωρώντας ότι θα είχαν κομματικό και πολιτικό όφελος.

Πρώτες κόντρες

Ο κ. Μπλάσκας προσπάθησε να ανασκευάσει όσα ακούστηκαν στη πρόσφατη συγκέντρωση του συνδυασμού Σισμανίδη,  περί κακοδιοίκησης. “Όταν ανακοινώθηκε ότι ο Γ. Συμπιλίδης δεν πρόκειται να κατέβει για δήμαρχος εγώ στήριξα περισσότερο από κάθε άλλον την υποψηφιότητα του κ. Σισμανίδη. Το 74% του συνδυασμού του προέρχονταν απ` τον δικό μου. Θεωρώ ότι η νέα διοίκηση θα είναι συνέχεια της απερχόμενης, με τα δικά της βέβαια χαρακτηριστικά. Τα περί κακοδιοίκησης δεν ευσταθούν, κάτι που άλλωστε δείχνει η εύρωστη κατάσταση του δήμου, που παραδίδουμε”, είπε.

Παραθέτοντας στοιχεία για την τετραετία που πέρασε ο κ. Μπαλάσκας είπε ότι παρέλαβε έναν δήμο με συνολικά χρέη 14  εκατ. ευρώ και τον παραδίδει με πλεόνασμα 6 εκατ. ευρώ περίπου.

Σε άλλα δε σημεία της συνέντευξης για τον απολογισμό της τετραετίας, είπε:

– Στον Δήμο Κιλκίς δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό. Οι προσλήψεις “οκταμηνιτών” είναι ακατανόητες. Το 2011 ο δήμος είχε 113 εργαζόμενους στην καθαριότητα, ενώ σήμερα έχει 71 συν 25 “οκταμηνίτες”.

-Μέσω του Τεχνικού Προγράμματος έγιναν έργα συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ

– Μειώθηκαν κατά 45% τα τέλη των καταστημάτων προς τον δήμο

– Έγινε εξορθολογισμός των τελών ύδρευσης με ελάφρυνση των ευπαθών ομάδων και χωρίς να κοπεί το νερό γι` αυτούς που αδυνατούν να πληρώσουν.

– Μέσω της ΔΕΥΑΚ υλοποιήθηκαν έργα 20 εκατ. ευρώ.

– Η Κοινωφελής Επιχείρηση είχε σημαντική δραστηριότητα με πλεόνασμα 125 χιλ. ευρώ. Το ίδιο σημαντική είναι η προσφορά του Βοήθεια στο Σπίτι, μέσω του οποίου εξυπηρετούνται 1000 περίπου άτομα, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι πληρώνονται κάθε έξη μήνες.

– Κρατήθηκαν ανοιχτά όλα τα ΚΕΠ σ` όλες τις δημοτικές ενότητες.

– Μεταφέρθηκαν όλα τα τμήματα καλλιτεχνικής παιδείας στη Βιβλιοθήκη.

– Πραγματοποιήθηκε ο γιορτασμός των 100 χρόνων της απελευθέρωσης του Κιλκίς χωρίς ούτε ένα ευρώ επιχορήγηση.

Στη συνέντευξη, τον κ. Μπαλάσκα πλαισίωνε ο αναπληρωτής του, Περ. Κολότσιος, ενώ το παρών στη αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ έδωσαν στελέχη της απερχόμενης δημ. αρχής όπως οι Κ. Γιαννόπουλος, Δ. Τσαντάκης, Τ. Αμανατίδης, Κ. Πάκα κα.

 

Σχολιάστε