My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Μπαλάσκας: Θα είμαι σε κάθε περίπτωση παρών

Ο Β. Μπαλάσκας με τον πρόεδρο του ΔΣ, Κ. Γιαννόπουλο, στη σημερινή συνέντευξη τύπου

Ο Β. Μπαλάσκας με τον πρόεδρο του ΔΣ, Κ. Γιαννόπουλο, στη σημερινή συνέντευξη τύπου

Τις θέσεις του για το σκάνδαλο των “πάσο των ΑΜΕΑ” επανέλαβε σήμερα το μεσημέρι ο τελών εν αργία δήμαρχος Κιλκίς, Βαγγέλης Μπαλάσκας, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Δημαρχείο. Παράλληλα, έκλεισε τη συνέντευξή του λέγοντας ότι σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα απ` την οριστική απόφαση της Δικαιοσύνης, θα συνεχίσει να είναι παρών στις πολιτικές εξελίξεις του νομού, όπως χαρακτηριστικά είπε, χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις για τα μελλοντικά του σχέδια, παρά τις ερωτήσεις που του έγιναν.

Για την υπόθεση των πάσο, ο κ. Μπαλάσκας είπε γι` άλλη μια φορά ότι:

– Μετατράπηκε ο χαρακτήρας της κατηγορίας από κακούργημα σε πλημμέλημα για έκδοση ψευδούς βεβαίωσης.

-Όπως και σε άλλες 11 πρώην νομαρχίες που διαπιστώθηκαν λάθη, τα χρήματα επιστάφηκαν στο Δημόσιο.

– Όταν έγινε ο έλεγχος, κυβέρνηση ήταν η ΝΔ, υφυπουργός ο Κ. Κιλτίδης και βουλευτής ο Σ. Τσιτουρίδης. Δεν είπα, όμως, σε κανέναν “κάνε κάτι για να μην μπλέξω. Κι αυτό, επειδή ήμουν καθαρός”.

Έκανε, όμως, και ορισμένες πρόσθετες αναφορές, όπως:

– Για το σκάνδαλο της έλλειψης 1.060.000 ευρώ απ` τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κιλκίς, δεν είδα να παίρνει έκταση το θέμα, ανάλογη με την δική μου υπόθεση.

– Η μόνη παρέμβασή μου ήταν να επισπευσθεί η εκδίκαση της υπόθεσης κι αυτό θα κάνω και τώρα με το 5μελές εφετείο, μέσω των δικηγόρων μου, γιατί θέλω να φύγει κάθε ρετσινιά από πάνω μου.

– Δεν ασκώ τα καθήκοντα του δημάρχου (δεν υπογράφω, δεν πληρώνομαι κλπ), συνεργάζομαι όμως με όλους προκειμένου να πηγαίνει καλά ο δήμος. Ίσως κάποιοι να περίμεναν ότι χωρίς εμένα θα γινόταν ο δήμος “μπάχαλο”, αλλά διαψεύστηκαν.

– Δεν βλέπω να δίνεται δημοσιότητα για τις επιτυχίες μας, όπως το γεγονός ότι τα χρέη προς ιδιώτες, τα οποία παραλάβαμε ήταν 4,3 εκατ. ευρώ και τα μειώσαμε στο 1,8 εκατ. ευρώ, που θ` αποπληρώσουμε σ` ένα δίμηνο.

Σε ερώτηση που του έγινε για το ποιος είναι υπεύθυνος του σκανδάλου των πάσο, αφού ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι αθώος, ο κ. Μπαλάσκας αρνήθηκε να κατονομάσει οποιονδήποτε, με την αιτιολόγηση ότι η υπόθεση βρίσκεται ακόμα στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Σχόλια
4 Σχόλια to “Μπαλάσκας: Θα είμαι σε κάθε περίπτωση παρών”
 1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

  Τα καινούργια επιχειρήματα είναι:
  1) Για το σκάνδαλο σχετικά με τους παιδικούς σταθμούς: Μας λέει δηλαδή οτι υπάρχει μεροληψία σε βάρος του, με άλλα λόγια, όπως πέρασε στα “ψιλά” εκείνο το σκάνδαλο, έτσι θά ‘πρεπε να γίνει και με το δικό του. Πραγματικά “ευφιές” επιχείρημα!
  2) “Χωρίς εμένα θα γινόταν ο Δήμος μπάχαλο”. Μα οποία μετριοφροσύνη, οποία συστολή, οποίος σεβασμός στον αντικαταστάτη του!!!
  3)”Δεν βλέπω να δίνεται δημοσιότητα για τις επιτυχίες μας, όπως το γεγονός της μείωσης των χρεών του Δήμου”. Μας λέει δηλαδή οτι πρέπει να επιβραβεύεται το αυτονόητο ως… επιτυχία!
  Εν κατακλείδι, πάλι στο ίδιο μήκος κύματος των “περισπούδαστων” και “ευφάνταστων” επιχειρημάτων.
  Οπως έλεγε και ο πατέρας μου…”ξάν’ τι γα’ι’διρί αυτός”.

  • Ο/Η Άγνωστος λέει:

   Μάλλον δε παρατήρησες σωστά..Ο ίδιος κίνησε τις διαδικασίες για να διευκολυνθεί ο έλεγχος επειδή πίστευε πως ειναι αθώος…Θεωρεί επόμενως οτι οπως βγήκε και παρουσιάστηκε το σκανδαλο με τα πάσο ετσι έπρεπε να συμβεί κ με το έτερο σκανδαλο των παιδικών σταθμών..δε ζήτησε δλδ να κουκουλοθεί το δικό του αλλά να βγούν στη φόρα και τα δύο οπως ήταντο σωστό…κ επιπλέον δεν είπε ότι χωρίς εμένα θα γινόταν μπάχαλο ο δήμος…είπε οτι κάποιοι πίστευαν οτι θα γινόταν μπάχαλο χωρίς εκεινον…παρά τη δικαστική του διαμάχη ο ίδιος θεωρεί οτι πρέπει να είναι παρών σεβόμενος όσους τον ψήφισαν…δικαίωμα σου να έχεις οποιάδηποτε γνωμη κ να την εκφράζεις ελεύθερα..απλώς μην παραπλανείς με τα λόγια σου κ μη δημιουργείς λάθος εντυπώσεις..φιλικά πάντα

   • Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Πιθανόν να μην παρατήρησα σωστά, πιθανόν και όχι. Ομως αν κάποιος δεν είναι σαφής στις εκφράσεις του, είναι πολύ πιθανόν να παρερμηνευτεί, δηλαδή όταν αφήνει περιθώρια ερμηνειών, μιλώντας με υπενυγμούς. Ωστόσο, το ζήτημα στην ουσία του δεν είναι ποιά ερμηνεία δίνει ο καθένας μας προς δημιουργία ή μή εντυπώσεων, αλλά ποιά ήταν η ερμηνεία που έδωσε το δικαστήριο ως προς την υπερασπιστική γραμμή που ακολουθήθηκε κατα την ακροαματική διαδικασία. Και όταν η απόφαση είναι 5 χρόνια φυλακή, ε τότε οι δικές μας ερμηνείες συγκλείνουν ή αποκλείνουν…ανάλογα. Θα μου πείς έπεται συνέχεια στο εφετείο. Ασφαλώς ναί και θα αναμείνουμε την τελική ερμηνεία, συγνώμη ετυμηγορία ήθελα να πώ… φιλικά εννοείται.

 2. Ο/Η Άγνωστος λέει:

  Επειδή τυγχάνω να ασχολούμαι με τη νομική επιστήμη μπορω να πω οτι η συγκεκριμένη ποινή που επιβλήθηκε ήταν η χαμήλοτερη δυνατή..κ απο τη στιγμή που είναι εφέσιμη δίνεται η ευκαιρία να ελαφρύνει τη θεση τού…απαγορεύεται η δυσχαιρενση της θέσης αυτού που καταφεύγει στο εφετείο…ή η ποινή θα παραμείνει ιδία ή θα είναι αθωοτική απόφαση…ελπίζουμε επομένως να λάμψει η αλήθεια..ειναι απολύτως ορθό οι ενοχοι να πληρώνουν αλλά ειναι κ θλιβερό να πληρώνουν αθώοι…ίδωμεν…..

Σχολιάστε