My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μπαλάκι σε υπουργεία οι Δίδυμες

Το Υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει με την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης στην παραχώρηση των Δίδυμων Καπναποθηκών Κιλκίς στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο στη συνέχεια θα παραχωρήσει την κυριότητα στο Υπουργείο Πολιτισμού, έτσι ώστε τελικά να αξιοποιηθούν για πολιτιστικές χρήσεις.

Αυτό υποσχέθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος απαντώντας τη περασμένη Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στη Βουλή, σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Φραγγίδη.

Ο βουλευτής χαρακτήρισε το συγκρότημα των Καπναποθηκών «αρχιτεκτονικό κόσμημα», που παραμένει αναξιοποίητο για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια, μετά από αλλεπάλληλες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό του καθεστώς.

Επεσήμανε ότι το Υπ. Πολιτισμού έχει εδώ και χρόνια κηρύξει τις Δίδυμες Καπναποθήκες «ιστορικά μνημεία», και ως εκ τούτου είναι επιβεβλημένη η ανάπλασή τους και η στήριξη δράσεων σε αυτά, που θα ενισχύσουν τη σημασία τους ως σημεία αναφοράς της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Τόνισε ότι η αξιοποίηση των Καπναποθηκών για πολιτιστικές χρήσεις είναι ουσιώδης για την τοπική κοινωνία του Κιλκίς, καθώς θα βοηθήσει στην ανάταξη του πολιτισμού, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα αυξήσει την επισκεψιμότητα της περιοχής και θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, σ΄αυτή τη δύσκολη εποχή.

Στη συνέχεια, ο κ. Φραγγίδης αναφέρθηκε στο αίτημα της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κιλκίς προς την Κτηματική Υπηρεσία Κιλκίς- για την κατά κυριότητα παραχώρηση του δημοσίου κτήματος με τις Δίδυμες Καπναποθήκες. Το αίτημα διαβιβάσθηκε το Μάιο του 2018 στην Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών και στο Υπουργείο Πολιτισμού. Το Υπ. Πολιτισμού στη συνέχεια ζήτησε τη σύμφωνη γνώμη από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ).

Ο βουλευτής επεσήμανε ότι λανθασμένα θεωρείται ότι εμπλέκεται το ΤΕΘΑ στην υπόθεση και ζήτησε από τον υφυπουργό οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία έκδοσης της κοινής υπουργικής απόφασης για την παραχώρηση των Καπναποθηκών από το Υπ. Οικονομικών στο Υπ. Πολιτισμού. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα, τα κτήρια είναι σε ετοιμόρροπη κατάσταση και η όποια ενέργεια έπρεπε να έχει γίνει χθες, είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη

Δείτε το βίντεο της συζήτησης στη Βουλή

Σχολιάστε