My Twitter Feed

20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Μουσική εκπαίδευση για παιδιά

mousiki-saxofonaΟ Δήμος  Κιλκίς και το Τμήμα Απασχόλησης, Τουρισμού και Πολιτισμού  θα υλοποιήσουν μουσικά εκπαιδευτικά προγράμματα αφενός για την πληρέστερη επαφή των παιδιών  με την ιστορία της μουσικής, τους μεγάλους συνθέτες και τα είδη μουσικών σχημάτων, αφετέρου για να τους γνωρίσουν τα μουσικά όργανα, να τους φέρουν σε επαφή με έννοιες όπως ‘’ο αυτοσχεδιασμός”, “η σύνθεση” και ‘’η μουσική επένδυση’’. Συνδέουν επίσης τη μουσική με άλλες μορφές τέχνης.

Στο πλαίσιο αυτών των προγραμμάτων θα φιλοξενηθούν δυο εξαιρετικά μουσικά εκπαιδευτικά σχήματα και ειδικότερα:

1.Το  σχήμα “Duo Passe ParTout” που θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «CINE CONCERT»  όπου θα γίνει προβολή 2 ασπρόμαυρων ταινιών του βουβού κινηματογράφου, με ζωντανή μουσική επένδυση από πιάνο, σαξόφωνο και κρουστά, μία  υπέροχη κινηματογραφική συναυλία  με δύο σπαρταριστές ασπρόμαυρες κωμωδίες «NEIGHBORS» και «ONE WEEK» του 1920  με πρωταγωνιστή τον Buster Keaton, που έχουν αφήσει εποχή στον βωβό κινηματογράφο. Οι ταινίες επενδύονται ζωντανά με μουσικό αυτοσχεδιασμό αναδεικνύοντας την εικόνα. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με την εκτέλεση αυθεντικών συνθέσεων για πιάνο και σαξόφωνο του διεθνούς ρεπερτορίου.

Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν μία πρωτότυπη μουσική κινηματογράφου να γεννιέται και να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια τους, βιώνοντας έτσι την ιδιαίτερη αξία που προσδίδει ο ήχος στην εικόνα, να δουν πρωτόγνωρες, ασυνήθιστες τεχνικές στη χρήση των οργάνων και να αντιληφθούν τη διαφορά της αυτοσχεδιαστικής μουσικής με την «κλασσική» μορφή σύνθεσης. Θα τους δοθεί επίσης η δυνατότητα  να συμμετέχουν και οι ίδιοι με μικρές αυτοσχεδιαστικές παρεμβάσεις.

Με το προσιτό και ιδιαίτερα «διασκεδαστικό» μέσο της εικόνας οι μαθητές μπορούν να διεισδύσουν στον πανέμορφο αλλά και σύνθετο κόσμο της μουσικής.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 60΄ – 75’ (εξαρτάται από την επιθυμία των μαθητών να γνωρίσουν τα όργανα και τις διάφορες τεχνικές από πιο κοντά – σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς).

Στο Πιάνο και τα  Κρουστά είναι η  Ευτυχία Βενιωτά  ενώ στο σαξόφωνο  και Κρουστά   ο   Γιώργος Λυγερίδης

Το πρόγραμμα   «CINE – CONCERT» απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.

Θα δοθούν δύο  παραστάσεις στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Kιλκίς τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014 και ώρες 9.30  και 11.00.

2. Το σχήμα  beARTive  που θα παρουσιάσει μια  θεατρική πρόταση που συνδυάζει τη θεατρική πράξη, τη ζωντανή μουσική και τη βιωματική μάθηση με τίτλο «ΑΒΑΝΤΙ ΜΑΕΣΤΡΟ».

Οι μαθητές μπαίνουν στον κόσμο της μουσικής από την πύλη των ξύλινων πνευστών και συγκεκριμένα των σαξοφώνων, κάνοντας τη γνωριμία με όλη την τετραμελή οικογένεια , το σοπράνο, άλτο, τενόρο και βαρύτονο σαξόφωνο.  Ταυτόχρονα ακούν ζωντανά υπέροχα μουσικά κομμάτια από το διαχρονικό διεθνές ρεπερτόριο και όλα αυτά διανθισμένα με χιούμορ, σκηνοθετικά ευρήματα και σεναριακές ανατροπές που κρατούν το ενδιαφέρον των παιδιών αμείωτο σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Τέσσερις εξαιρετικοί σαξοφωνίστες, με κορυφαίο τον διεθνούς φήμης μουσικό, Θεόφιλο Σωτηριάδη, ένας ανυπόμονος ντράμερ και μια… απίθανη δημοσιογράφος μπλέκουν σε μια ιστορία με πολύ γέλιο, υπέροχη μουσική και απρόβλεπτο τέλος!

Στο τέλος της παράστασης  υλοποιείται διαδραστικό γνωστικό παιχνίδι και παρέχεται στους εκπαιδευτικούς των σχολείων εκπαιδευτικό υλικό (πληροφοριακό υλικό και ερωτηματολόγιο) σχετικό με την παράσταση. Το υλικό αυτό θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν με τους μαθητές τους, για να εμπεδώσουν και να επεξεργαστούν περαιτέρω τη γνώση που αποκόμισαν παρακολουθώντας την παράσταση.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία  είναι της Λίζας Κωνσταντοπούλου ενώ η μουσική επιμέλεια του  Θεόφιλου Σωτηριάδη.

Παίζουν: Μελίνα Γαρμπή (δημοσιογράφος), Θεόφιλος Σωτηριάδης (Μαέστρος και σοπράνο σαξόφωνο),  Αντώνης  Kαρακώστας  (άλτο σαξόφωνο), Κατερίνα Μουντζέλη (τενόρο σαξόφωνο), Τάσος Λαζόπουλος (βαρύτονο σαξόφωνο), Δημήτρης Ρόμπος (ντραμς)

Η παράσταση απευθύνεται σε μαθητές των όλων των  Τάξεων του Δημοτικού και  Γυμνασίου.

Θα δοθούν τρεις παραστάσεις (διάρκειας 50 λεπτών περίπου η καθεμία) στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Kιλκίς την Πέμπτη  20 Μαρτίου 2014 και ώρες 9.00, 10.30  και 12.00.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας για περαιτέρω πληροφορίες είναι: 23413-52205 κ.Σοφία Κεσίδου.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας για εγγραφές των σχολικών συμμετοχών είναι: 23413-52146  και 6937.083.085 κ.Φεβρωνία Τεβρεντζίδου.

 

Σχολιάστε