My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Μια Φάλτσο Σοπράνο στο Θερινό

Ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος ξεκινά την καινούρια εβδομάδα με την προβολή της ταινίας “Φλόρενς, Φάλτσο σοπράνο”, την Τρίτη 11 & την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 και με  ώρα έναρξης προβολής 9:30 το βράδυ.

Η κοσμική Νεοϋορκέζα Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς (Μέριλ Στριπ) πιστεύει πως είναι το αηδόνι της όπερας ενώ στην πραγματικότητα είναι εντελώς φάλτσα. Ο σύζυγος και ατζέντης της, Σεντ Κλερ Μπέιφιλντ (Χιου Γκραντ), ένας Άγγλος αριστοκράτης και ηθοποιός, συντηρεί αυτή της την ψευδαίσθηση. Όταν η Φλορενς αποφασίζει να δώσει κονσέρτο στο θρυλικό Κάρνεγκι Χολ το 1944, ο Σεντ Κλερ ξέρει ότι καλείται να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του.

Η τρεις φορές βραβευμένη με Οσκαρ Μέριλ Στριπ ενσαρκώνει τη Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς, μια τουλάχιστον κακόφωνη, καλτ τραγουδίστρια όπερας που «μεσουράνησε» στη Νέα Υόρκη τις δεκαετίες του ’30 και του ’40.

Είναι πραγματικά εξαιρετικός ο τρόπος που αντιμετωπίζει την ιστορία και βέβαια την προσωπικότητα της Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς ο Φρίαρς. Από τη μια φτιάχνει μια εξαιρετική ταινία εποχής, με υψηλή αισθητική εκεί που πρέπει και με αποθέωση του κιτς εκεί που πρέπει επίσης. Συγχρόνως όμως φτάνει βαθιά στα συναισθήματα και την ψυχολογία των ηρώων του, και καταφέρνει με τη βοήθεια του σεναρίου, που βασίζεται σε ένα θεατρικό έργο που έχει μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ, από τη μια, και τους εξαιρετικούς ηθοποιούς του από την άλλη, να δώσει μια νότα ποίησης στη συγκεκριμένη προσωπικότητα, να την κάνει να φαίνεται σε μας ως μια μορφή που αγωνίζεται για τα όνειρά της ακόμη κι όταν δεν έχει τις δυνατότητες για αυτά, κι από την άλλη με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον μουσικοκριτικό της Νιου Γιορκ Ποστ, δίνει κι ένα μάθημα σε αυτούς που συνηθίζουν χωρίς συγκεκριμένο λόγο να κάνουν τους έξυπνους, να ξυπνάνε τους άλλους από τα όνειρά τους.

  • Σκηνοθεσία : Stephen Frears
  • Σενάριο : Nicolas Martin
  • Πρωταγωνιστούν: Meryl Streep,Hugh Grant,Simon Helberg
  • Χώρα: Αγγλία
  • Διάρκεια: 110′
  • Είδος ταινίας : Δράμα , Κωμωδία
  • Βραβεία: Υποψήφια Α’ γυναικείου και κουστουμιών  στα Όσκαρ,Υποψήφια καλύτερης ταινίας (κωμωδία ή μιούζικαλ), Α’ γυναικείου ρόλου , Α’ ανδρικού ρόλου και Β’ ανδρικού ρόλου στις Χρυσές Σφαίρες

Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες

Σχολιάστε