My Twitter Feed

20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Μια νυχτα μαγικη!

Του Γιάννη Καραγιαννίδη (ΚΙΛΚΙΣ24)

——————————————————————————————————————————————————————————————Απίστευτα πράγματα συνέβησαν χθες, “μια νύχτα μαγική”, που ήταν Κυριακή! (12 προς 13 Φεβρουρίου, του σωτηρίου κατ` ευφημισμόν έτους 2012). Εκτός Βουλής φωτιά, κι εντός τσεκούρι! Για τα εκτός, υπεύθυνοι ήταν γι` άλλη μια φορά οι γνωστοί (δεν χρησιμοποιούμε πια και το συνοδευτικό “άγνωστοι”) έφεδροι του συστήματος, καθώς κι ο έταιρος πόλος του διδύμου, τα ΜΑΤ. Εντός, τα “ματωμένα τσεκούρια” κράδαιναν οι τρεις αρχηγοί – συνεταίροι μέχρι χθες στη κυβέρνηση Παπαδήμου, που “εν τω άμα” αποκεφάλισαν 43 βουλευτές, μεταξύ των οποίων κι ο δικός μας Θ. Παραστατίδης, που έπεσε απ` τον αποχωρούντα Γ. Παπανδρέου, τον οποίο στήριξε “με τις μπάντες”  για να γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ!

Μετά τις μεταμεσονύχτιες τσεκουριές (δεν προλάβαινε ο Πετσάλνικος να διαβάζει τις αποφάσεις των πολιτικών αρχηγών για τις καρατομήσεις, δευτερόλεπτα μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων!) είχε διαμορφωθεί πια το νέο Κοινοβουλευτικό τοπίο, που δεν μπορούσε να …οραματιστεί καμιά φαντασία όσο οργιώδης και να` ταν.

Οι εκλογές του 2009 εξασφάλισαν 160 έδρες στο ΠΑΣΟΚ, 91 στη ΝΔ, 21 στο ΚΚΕ, 15 στον ΛΑΟΣ και 13 έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ. Από σήμερα ο συσχετισμός είναι, ΠΑΣΟΚ  131 έδρες,  ΝΔ  61, ΚΚΕ 21, ΛΑΟΣ  14, ΣΥΡΙΖΑ 9, ΔΗΜΑΡ 4, ΔΗΣΥ 2 κι οι υπόλοιποι είναι πια ανεξάρτητοι, που έγιναν πλέον “τρίτο κόμμα”!

Σε επίπεδο νομού, οι εκλογές του 2009 έβγαλαν δυο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τους Γ. Φλωρίδη και Θ. Παραστατίδη, καθώς κι έναν της ΝΔ, τον Κ. Κιλτίδη. Σήμερα, δυό μόλις χρόνια και κάτι μήνες μετά, το ΠΑΣΟΚ έχει έναν βουλευτή, τον πρώτο επιλαχόντα των εκλογών, Γ. Φραγγίδη, η ΝΔ για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία του τόπου μας δεν διαθέτει κανέναν, ενώ ο ΛΑΟΣ έχει έναν χωρίς να είχε εκλέξει κανέναν, αφού ο Κ. Κιλτίδης προέρχεται εκ μεταγραφής. Η απόλυτη έννοια του παράλογου!

Ας θυμηθούμε εδώ τις αλλαγές στο Κοινοβούλιο, που προήλθαν απ` τους εκπροσώπους του νομού μας:

14.6.2010: Ο Κώστας Κιλτίδης ανεξαρτοποιήθηκε από την Κ.Ο. της ΝΔ

16.6.2011: Ο Γιώργος Φλωρίδης παραιτήθηκε από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ διαφωνώντας με την πολιτική Παπανδρέου. Τη θέση του στα κοινοβουλευτικά έδρανα κατέλαβε ο Γιώργος Φραγγίδης.

19.8.2011:  Ο Κώστας Κιλτίδης προσχώρησε στον ΛΑΟΣ

12.02.2012: Ο Θόδωρος Παραστατίδης διαγράφτηκε απ` τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου μετά την ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση

Τόσα πολλά δεν είχαν συμβεί κατά τη διάρκεια όλων των προηγούμενων χρόνων της μεταπολίτευσης! Αυτό και μόνο αρκεί για να δείξει ανάγλυφα τη βαθύτατη κρίση του πολιτικού συστήματος, που έχει μπει πλέον στη φάση της πλήρους κατάρρευσής του. Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα!

Σχολιάστε