My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Μια κυρία από τύχη, στη Τέχνη

Το Σινεμά στην Τέχνη ξεκινά τη νέα χρονιά με την διασκεδαστική κωμωδία της Αμάντα Σθερς ΚΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΥΧΗ (Madame), την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 και με νέα ώρα έναρξης την 8.30 μμ, στην ανακαινισμένη αίθουσα της Τέχνης.

Η μούσα του Αλμοδοβάρ με την καθηλωτική φυσιογνωμία, Ρόζι Ντε Πάλμα, σε μεγάλα κέφια, κλέβει την παράσταση ως καμαριέρα-μοντέρνα Σταχτοπούτα σε μία σκερτσόζικη κωμωδία ηθών με κοσμοπολίτικο αέρα.

Ένα εντυπωσιακό διεθνές καστ πλαισιώνει την Ισπανίδα πρωταγωνίστρια με συμμετοχές του σπουδαίου Αμερικανού Χάρβεϊ Καϊτέλ (Ξενοδοχείο Grand Budapest),  της διακεκριμένης Αυστραλής Τόνι Κολέτ (6η Αίσθηση) και του απολαυστικού Ιρλανδού Μάικλ Σμάιλι (Kill List), ενώ το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Γαλλίδα Αμάντα Σθερς.

Η ταινία διαδραματίζεται με φόντο το πάντα κομψό και ρομαντικό Παρίσι και χάρη στις άψογες ερμηνείες της και τα αιχμηρά αστεία ματιά της σε ζητήματα καρδιάς, αλλά και κοινωνικής ανισότητας, προσφέρει άφθονο γέλιο και ευκαιρία για φιλοσοφημένη ονειροπόληση, με τον μοναδικό τρόπο των Γάλλων.

Λίγο πριν από ένα δείπνο όπου οι δώδεκα καλεσμένοι γίνονται ξαφνικά δεκατρείς, η προληπτική οικοδέσποινα βάζει με το ζόρι την καλόκαρδη υπηρέτρια της να παραστήσει μια αριστοκράτισσα για να σπάσει ο γρουσούζικος αριθμός και την χρησιμοποιεί για να ικανοποιήσει το καπρίτσιο της.

Η οικιακή βοηθός του πλούσιου ζευγαριού υποχρεώνεται να καθίσει μαζί με τους πρωτοκλασάτους καλεσμένους ενός πολυτελούς δείπνου. Ο έμπορος τέχνης Ντέιβιντ που κάθεται δίπλα της, γοητεύεται από την απλότητα της, και αγνοώντας την αληθινή ταυτότητα της, την ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Η Αν θα προσπαθήσει τα πάντα για να καταστρέψει την ευτυχία της.

Όταν η πιο χαρακτηριστική αλμοδοβαρική φιγούρα γίνεται… Kυρία από Tύχη… μια σύγχρονη Σταχτοπούτα στο Παρίσι του σήμερα γεννιέται.

Γαλλία, 2018

  • Σκηνοθεσία: Αμάντα Σθερς
  • Σενάριο: Αμάντα Σθερς
  • Πρωταγωνιστούν: Ρόσι Ντε Πάλμα, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Τόνι Κολέτ
  • Διάρκεια: 90 λεπτά
  • Κωμωδία

Σχολιάστε