My Twitter Feed

23 Ιουνίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Είσοδος “μυρίων” απ` το Βορά! -

Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Λαμπρός γιορτασμός του 1913 -

Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

“Διαδικασία πριν τη κάλπη” -

Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

ΕΚΚ: Ψήφισμα για τη FIERATEX -

Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Πρωτιά ΠΕΚ στην ΕΛΜΕ Κιλκίς -

Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Επιτέλους, φράγμα Μεταξοχωρίου -

Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Γαστρονομία και πολιτισμός -

Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Ο γιορτασμός της 21ης Ιουνίου 1913 -

Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Μηνύματα για τον παιδικό καρκίνο

Το μήνυμα της πρόληψης και ευαισθητοποίησης στην ασθένεια του παιδικού καρκίνου πέρασε με δύναμη στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου ο Δήμος Κιλκίς και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κιλκίς και Παιονίας ‘’Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος’’.

Με την επιστημονική συνδρομή της κοινωνικής λειτουργού του Δήμου Έλλης Φρεγγίδου και της παθολόγου – ογκολόγου του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς Όλγας Ζαραλή

η συζήτηση επικεντρώθηκε στις ψυχολογικές προεκτάσεις αλλά και στις προόδους της επιστήμης στην αντιμετώπιση της νόσου. Λέμε όχι στην προκατάληψη και στο φόβο. Ένα παιδί με καρκίνο δεν πρέπει να αισθάνεται ότι τιμωρείται για κάτι κακό. Η ενθάρρυνση και η ψυχολογική υποστήριξή του από το οικογενειακό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον είναι κεφαλαιώδους σημασίας τόνισε μεταξύ άλλων η κα Φρεγγίδου και προέτρεψε σε ενέργειες εθελοντισμού όπως η αιμοδοσία, η δωρεάν μυελού των οστών και οργάνων που συμβάλλουν στην έμπρακτη ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

Η παθολόγος – ογκολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς Όλγα Ζαραλή αναφέρθηκε στο τρίπτυχο πρόληψη – διάγνωση – αντιμετώπιση, στάθηκε στην υγιεινή διατροφή, στην άθληση και στα παρεχόμενα εφόδια της επιστήμης σε ότι αφορά τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των παιδιών κατά της ηπατίτιδας Β.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης εστιάζοντας στην αξία της πρόληψης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών αλλά και στις σύγχρονες θεραπευτικές αγωγές που δίνουν ελπίδα για τη νίκη της ζωής, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών ‘’Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος’’ Γεωργία Κολεσιώτου η οποία μίλησε για τη συνεργασία του Συλλόγου με το ‘’Όραμα Ελπίδας’’ και τη συνεισφορά του στη θεραπεία των παιδιών προτρέποντας τους πολίτες ηλικίας 18-45 ετών να γίνουν δότες μυελού των οστών για να έχουμε γύρω μας περισσότερα παιδικά χαμόγελα καθώς ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεόδωρος Χριστοφορίδης που συνεχάρη τους διοργανωτές για την κοινωνική – επιστημονική προσέγγιση του θέματος.

Μήνυμα στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου

κ. Βαρθολομαίος ‘’Βαδίζουμε ενωμένοι ενάντια σε μια ασθένεια η οποία έχει την επίσκεψή της και εμείς σαν επίσκεψη οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε και να την παλέψουμε με δύναμη και πίστη. Ας προσφέρουμε εμπιστοσύνη, αγάπη και θαλπωρή, ας στηρίξουμε τον επαγγελματισμό στην ιατρική κατάρτιση, την προσφορά και θεραπεία ούτως ώστε τα παιδιά μας να βγουν νικητές διεκδικώντας ψήφο δικαιώματος στη ζωή’’.

Τη διαδικτυακή εκδήλωση για τον παιδικό καρκίνο η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 15ης Φεβρουαρίου, που έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου, παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Παύλος Θωμαϊδης, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Πουντζουκίδης, Δημήτρης Θεοδωρίδης, υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Κιλκίς, διευθυντές, εκπαιδευτικοί και μαθητές σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς καθώς και το 13ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.

Σχολιάστε