My Twitter Feed

4 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

3,8 εκ. για συντήρηση δρόμων -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή οι διακοπές σε φ/β -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σε απεργία 1ης Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα φορέων για τη 1η Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μηνύματα για την 28η Οκτωβρίου

Μηνύματα για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου εξέδωσαν, οι δήμαρχοι Κιλκίς και Παιονίας Δημήτρης Κυριακίδης και Κώστας Σιωνίδης αντίστοιχα, ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, καθώς και οι νομαρχιακές επιτροπές της ΝΔ και του ΚΚΕ.

Ο Δ. Κυριακίδης:

Από μια μικροσκοπική κουκίδα στον παγκόσμιο χάρτη η Πατρίδα μας έγινε το φωτεινό μετέωρο αντίστασης στον μαύρο ουρανό του φασισμού και του ναζιστικού ολοκληρωτισμού.

Το αποφασιστικό Όχι στον κατακτητή, πρόδρομος του ηρωικού Έπους του ‘40, ήταν η μόνη απάντηση που μπορούσε να δώσει η μικρή μα αξιοπρεπής Ελλάδα, αντιπαλεύοντας το άδικο και την εκτράχυνση της ανθρωπότητας στη βαρβαρότητα, υπερασπιζόμενη με το αίμα των γενναίων παιδιών της την ελευθερία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 ορίζει την ιστορική συνέχεια της Πατρίδας μας και είναι συνυφασμένη με τις αξίες της ενότητας, του θάρρους και της εθνικής ομοψυχίας, με τις οποίες πολέμησαν και θυσιάστηκαν οι πρόγονοί μας για να κυματίζει σήμερα αγέρωχη η γαλανόλευκη σε κάθε γωνιά της επικράτειας.

Με αισθήματα εθνικής περηφάνιας και τιμής στους νεκρούς ήρωες μας, εμπνεόμαστε από τα ιδανικά τους και κρατάμε στη σκέψη μας, ως ιερό φυλαχτό, το χρέος μας να γίνουμε άξιοι συνεχιστές τους, αγωνιζόμενοι για την ασφάλεια, την ειρήνη και την κοινωνική ευημερία της χώρας μας.

Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα μας, Χρόνια Πολλά στο Κιλκίς, σε όλες τις Κιλκισιώτισσες, σε όλους τους Κιλκισιώτες!

Ο Κ. Σιωνίδης

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποστέλλει μηνύματα εθνικής ομοψυχίας και ευγνωμοσύνης προς τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Το ιστορικό ΟΧΙ στους Ιταλούς, ήταν το ΟΧΙ ενός ολόκληρου λαού κατά του φασισμού και του ναζισμού, ενός λαού που γνωρίζει πολύ καλά πως κερδίζονται οι σκληρές μάχες.

83 χρόνια μετά το ιστορικό ΟΧΙ, καθήκον μας να μείνουμε άρρηκτα ενωμένοι και να υπερασπιστούμε την εθνική μας αξιοπρέπεια στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου. Χρόνια πολλά!

Ο Ανδρέας Βεργίδης:

«Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι το σύμβολο της σταθερής πίστης των Ελλήνων στην εθνική αξιοπρέπεια και ελευθερία, μια κορυφαία, στη σύγχρονη Ιστορία, πράξη αντίστασης εναντίον του φασισμού.

Η σημερινή επέτειος, μάς υπενθυμίζει το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής και το πάθος των Ελλήνων για αξιοπρέπεια, εθνική ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα, αλλά και την αστείρευτη θέληση του λαού μας για ελευθερία.

Έλληνες στο μέτωπο υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, έγραψαν μία από τις λαμπρότερες σελίδες της νεότερης Ιστορίας.

Σήμερα, είναι μέρα μνήμης, τιμής και ευγνωμοσύνης σε γνωστούς και αγνώστους ήρωες, που πολέμησαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Ταυτόχρονα, είναι και μέρα άντλησης διδαγμάτων. Παραμένουμε προσηλωμένοι στις αξίες και τις αρχές που διαχρονικά αποτελούν παρακαταθήκη του λαού μας, αξίες που αποτελούν οδηγό μας για το παρόν και το μέλλον.

Τιμή και δόξα στους αθάνατους νεκρούς του έπους του ‘40.
Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.
Χρόνια πολλά Ελλάδα! »

Αφίσα της ΔΕΕΠ Κιλκίς της ΝΔ:

Ανακοίνωση του ΚΚΕ

83 χρόνια συμπληρώνονται από την εισβολή των στρατευμάτων της φασιστικής Ιταλίας τα ξημερώματα της 28ης Οκτώβρη του 1940. Η περίοδος που ακολούθησε σημαδεύτηκε από την τριπλή φασιστική κατοχή της χώρας μας, τις μεγάλες δοκιμασίες και τα βάσανα, αλλά και την αφύπνιση του λαού μας, που πραγματοποίησε την εποποιία της δεκαετίας του ‘40 έχοντας ως νου, καρδιά και οργανωτή το ΚΚΕ.

Τα διδάγματα εκείνης της περιόδου παραμένουν πολύτιμα, ιδιαίτερα σήμερα, που η φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου “καίει” στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και σε άλλα μέρη του πλανήτη.

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, μέρος του οποίου ήταν και τα όσα διαδραματίστηκαν στη χώρα μας, ήταν το αποτέλεσμα των μεγάλων αντιθέσεων που συγκλόνιζαν και τότε το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα. Ήταν απόρροια των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων για τον έλεγχο των αγορών και των σφαιρών επιρροής που εντάθηκαν μετά το ξέσπασμα της διεθνούς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Επιβεβαιώνεται ότι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος είναι γέννημα – θρέμμα και τρόπος ύπαρξης του συστήματος της εκμετάλλευσης. Ταυτόχρονα, στόχος και των δύο ιμπεριαλιστικών μπλοκ, τόσο του Άξονα (Γερμανίας – Ιταλίας – Ιαπωνίας – Βουλγαρίας), όσο και των ΗΠΑ – Μ. Βρετανίας και των συμμάχων τους, ήταν η καταστροφή της Σοβιετικής Ένωσης, του πρώτου εργατικού – σοσιαλιστικού κράτους στην Ιστορία, που ενέπνεε τους λαούς σε όλες τις χώρες και είχε την καθοριστική συμβολή στη συντριβή του ναζισμού. Αυτή η ιστορική αλήθεια δεν αλλάζει όσα εκατομμύρια και αν ξοδέψουν η ΕΕ, οι αστικές κυβερνήσεις και οι δυνάμεις του συστήματος στην προβολή της προσβλητικής θεωρίας των δύο άκρων, που εξισώνει ανιστόρητα το ναζισμό με τον κομμουνισμό.

Σήμερα, οι ίδιες αντιθέσεις και οι ίδιες ανάγκες του συστήματος, σε συνθήκες μάλιστα που βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη αντιπαράθεση για την πρωτοκαθεδρία στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα, έχουν οδηγήσει στο αιματοκύλισμα που βιώνουν εδώ και ενάμιση χρόνο οι λαοί της Ουκρανίας και της Ρωσίας, στην αναθέρμανση άλλων ανοιχτών μετώπων στην περιοχή μας, όπως στα Βαλκάνια και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Τις τελευταίες βδομάδες, όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα το συνεχιζόμενο δράμα του λαού της Παλαιστίνης, που ματώνει και αγωνίζεται για να κατακτήσει αυτό που το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ και οι σύμμαχοί του, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, του στερούν: Τη δική του ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα.

Ο ελληνικός λαός, που βίωσε την κατοχή και πάλεψε ενάντιά της, δεν θα μπορούσε παρά να βρίσκεται ενεργά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης. Αυτό θα συνεχίσει να κάνει, παρά την απαράδεκτη και προκλητική στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που συμπαραστέκεται στον θύτη και κατακτητή, το κράτος του Ισραήλ. Πολύ περισσότερο, διευκολύνει τα εγκλήματά του, που κοστίζουν ήδη έναν τεράστιο φόρο αίματος στη Γάζα, παρέχοντας βάσεις και διευκολύνσεις στις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις που συγκεντρώνονται στην περιοχή. Την ίδια στιγμή, η Αλεξανδρούπολη συνεχίζει να παίζει κομβικό ρόλο στη συνέχιση του ιμπεριαλιστικού μακελειού στην Ουκρανία. Συνένοχα είναι και όλα τα άλλα κόμματα που τηρούν την ίδια στάση, παρά τα ευχολόγια και τα κροκοδείλια δάκρυα για τους αμάχους.

Καμία επίκληση “εθνικού συμφέροντος” δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτή τη στάση. Δεν υπάρχουν κοινά “εθνικά συμφέροντα” σε μια κοινωνία χωρισμένη σε τάξεις και αυτό αποδεικνύει ολόκληρη η ιστορία της δεκαετίας του 1940. Τα συμπεράσματα από αυτή την επική δεκαετία σηματοδοτούν την αναγκαία ενότητα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών δυνάμεων απέναντι στην ψευδεπίγραφη “εθνική ομοψυχία”, πίσω από την οποία κρύβεται η εξαπάτηση του λαού και ο εγκλωβισμός του στους κάθε φορά “εθνικούς στόχους” του κεφαλαίου. Άλλωστε, η εξέλιξη του λαϊκού αγώνα καθ’ όλη τη δεκαετία εκείνη σφραγίστηκε από την ασυμφιλίωτη αντίθεση, που αντικειμενικά υπάρχει ανάμεσα στη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία από τη μία και την εκμεταλλεύτρια αστική τάξη από την άλλη. Από τη μια μεριά υπήρχε η πλειοψηφία του λαού, που αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, υπήρχε το ΚΚΕ, που ήταν ο βασικός εμπνευστής, καθοδηγητής και αιμοδότης της ΕΑΜικής Αντίστασης κι έδωσε σε αυτόν τον αγώνα τα καλύτερα παιδιά του. Από την άλλη μεριά υπήρχαν η αστική τάξη και οι πολιτικές της δυνάμεις, οι οποίες άλλες συνεργάστηκαν ανοιχτά με τον κατακτητή, άλλες διέφυγαν στο εξωτερικό κι άλλες -λιγοστές- οργάνωσαν αντιστασιακές ομάδες, με την καθοδήγηση των Βρετανών και με τα μάτια στραμμένα στις μεταπολεμικές εξελίξεις για την επανασταθεροποίηση της εγχώριας αστικής εξουσίας και την υπονόμευση του ΚΚΕ και του ΕΑΜ.

Μέσα σε αυτές τις ζοφερές συνθήκες αποδείχτηκε περίτρανα ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας στον δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής, για την κατάκτηση της εργατικής εξουσίας, τον σοσιαλισμό. Η μαζική ένταξη των εργατικών – λαϊκών δυνάμεων στις αντιστασιακές οργανώσεις που ιδρύθηκαν από λίγους -στην αρχή- κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές και η οργανωμένη δράση τους, ήταν αυτή που επέτρεψε την κλιμάκωση ενός αγώνα που ξεκίνησε από τη μάχη ενάντια στην πείνα και την προστασία της σοδειάς, για να καταλήξει στην απελευθέρωση του μεγαλύτερου μέρους της χώρας από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ, σμπαραλιάζοντας τα κηρύγματα μοιρολατρίας περί των ανίκητων στρατιών του 3ου Ράιχ. Έτσι και σήμερα, μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό από τους κινδύνους που συνεπάγεται η πολεμική εμπλοκή της χώρας μας, σε συνθήκες, μάλιστα, που το ενδεχόμενο γενίκευσης της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης είναι κάτι παραπάνω από ορατό. Μόνο ο λαός μπορεί να βάλει οριστικό τέλος στον φαύλο κύκλο των κρίσεων, της εκμετάλλευσης και των πολέμων, στοχεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο: Την ίδια την τάξη των καπιταλιστών και την εξουσία τους.

Το ΚΚΕ, οπλισμένο με τα διδάγματα όλης της ιστορικής του πορείας, θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα, να καλεί σε αυτόν και να δυναμώνει την πάλη για:

Τερματισμό της συμμετοχής της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στα εδάφη της Ουκρανίας, στο αιματοκύλισμα του λαού της Παλαιστίνης.

Να μην αξιοποιηθεί το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές φρεγάτες που βρίσκονται κοντά στην περιοχή της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή και να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ και να προχωρήσει η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, στη βάση της ομόφωνης απόφασης του ελληνικού Κοινοβουλίου (2015) και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Πάνω από όλα αγώνας για να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα, και για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ-ΕΕ, με τον λαό στην εξουσία.

Σχολιάστε